Aflivning af hund

af | 31. jul 2022 | Dyrlægen

Aflivning af hund

På et eller andet tidspunkt kommer mange hundeejere ud for det svære valg om hvorvidt de skal foretage en aflivning af deres hund. Når man havner i den situation kan det være af rigtig mange årsager som beskrevet i nedenstående

Hunden er blevet syg og måske gammel

Når man har tilbragt rigtig mange år sammen med sin hund kan det virke næsten umulig at træffe valget om aflivning af hund men tit og ofte hvis man kigger objektivt kan det hel klart være den rigtige beslutning.

Isoleret set har hunden været den loyale følgesvend og man kan føle sig hel umenneskelig bare ved overvejelsen. Dog varer intet evigt her på jorden og derfor kommer der på et tidspunkt en hel naturlig proces hvor det er på tide at søge afgangen.

Hvis hunden samtidig er syg og måske har en masse gener og i virkeligheden ikke så godt et liv er det måske den hel rette beslutning. Det er også hel sikkert altid at en god ide at tage sin dyrlæge med på råd og hertil alle andre i omgangskredsen med hund.

Søg råd fra dyrlægen og dine venner

I en situation hvor man skal sige farvel til sin hund eller bør gøre det kan det nogen gange være umuligt at være objektivt fordi hjertet siger nej men måske siger fornuften ja. Derfor er dyrlægen en rigtig god person at snakke med fordi han eller hun kan fortælle dig om hundens vilkår især hvis hunden er syg og måske slet ikke trives det meste af tiden. Hvis du f.eks har haft 10 gode år med din hund fortjener din hund måske også at sige farvel mens det er sjovt, det er ikke sjovt at skulle overleve måske de sidste måneder i smerter og måske i virkeligheden udsætte det uundgåelige.

Det næste er dine venner, især dem med hund. Det kan være et rigtig godt sted at få gode råd og få frit afløb for følelserne. Andre med hund har nemmere ved at være objektive fordi det ikke er deres egen hund. Inderst inde ved man jo godt hvad der er det rigtige valg men det er rart når andre omkring en kan bekræfte hvad der er rigtigt. Der er ikke noget værre end at aflive en hund og måske gå efterfølgende og tænke om man nu havde gjort det rigtige, sørg for god sparring med de rigtige mennesker omkring dig.

Din egen familie

Har i været en familie med børn og har i haft hunden i mange år er det vigtigt i ikke glemmer jeres børn. Hunden kan have haft en kæmpe indflydelse på børnene hvis de er vokset op sammen. Derfor, uanset om beslutningen er truffet eller ej er det vigtigt at involvere børnene for det kan være deres allerbedste ven de mister. En hund som garanteret altid har været ved deres side uanset hvor svært det har været.

Hvis man står sammen som familie omkring sådan et valg når en hund skal aflives så bliver det nemmere og det må ikke blive tabu, man skal mindes de gode ting og man skal huske man træffer sådan et valg fordi det er rigtig for hunden og dermed det rigtige for hele familien.

Andre årsager til en hund aflives

Der findes flere årsager til en hund aflives. Det kan være den har bidt andre, det kan også være dens adfærd er utrygt for andre men det kan også være en familie eller en ejer som simpelthen ikke kan styre den. I første omgang kan man selvfølelig altid prøve at finde et nyt hjem til hunden. Dog hvis hunden er meget aggressiv og den ikke er socialiseret kan det være svært at finde en ny familie til hunden, det kan du finde eksperter som kan hjælpe med at vurdere. der findes mange eksperter på nettet f.eks Lisa Søgaard som er uddannet hundeadfærdsbehandler.

Sidst men ikke mindst kan en årsag til aflivning af hund også være en familie som slet ikke magter at have en hund. Måske en familie som slet ikke havde sat sig nok ind i at det faktum at have en hund og alle de forpligtelser der trods alt følger med. Af samme årsag er det vigtigt at du altid inden du anskaffer dig en hund sætter dig grundigt ind i hvad det indebærer at have hund ellers kan det ende ulykkeligt på længere sigt.

Hvem skal aflive hunden

Som udgangspunkt er det ikke tilladt at aflive sin egen hund, derfor skal du kalkulere med at en professionel dyrelæge foretager en aflivning af hunden. En dyrlæge er også en måde du sikre dig at hunden bliver aflivet på en skånsom måde hvor den bliver bedøvet og sover stille ind. Det er en værdig og god afslutning på en forhåbentlig godt liv med familie.

Afhængig af hvor du bor har vi fundet forskellige nyttige links hvor du kan søge hjælp og rådgivning ang aflivning af hund.

Aflivning af hund i hele landet

Anicuira er et rigtig godt alternativ da de har klinikker i hele landet

Dyrelægevagten er en fantastisk hjemmeside med en masse info også omkring aflivning af hund

Netdyredoktor er også en side hvor du kan få svar på rigtig mange spørgsmål

Arion Hundefoder

Arion Hundefoder

Læs mere om Orion hundefoder her og læs også hvor du kan købe det. Husk vi skriver om alt slags hundefoder her på siden så det kan altid være en god ide at surfe rundt i udvalget. Her kan du læse mere om hundefoder fra Arion og hvem der står bag produktet (annonce...

læs mere
Her vogter jeg hundeskilt

Her vogter jeg hundeskilt

Skal du bruge et her vogter jeg hundeskilt så finder du det her. Vi har fundet en leverandør til dig som kan levere dit hunde skilt hurtigt til dig. (annonce indhold) Hundeskilt til døren Det koster meget små penge at etablere dig med et hundeskilt men du gør omverden...

læs mere
Elsker hunde deres ejer

Elsker hunde deres ejer

Elsker hunde deres ejer Elsker hunde deres ejer og hvordan ved vi det. Der kan være rigtig mange signaler og her har du flere bud på hvorfor din hun elsker dig og viser det ved sin adfærd. Hund er glad når du kommer hjem Er din hund ved at eksplodere af glæde når du...

læs mere
Hund og lovgivning

Hund og lovgivning

Har du styr på hund og lovgivningen Der findes en masse love og regler i vores samfund og det gør sig også gældende omkring kæledyr og især hunde. En stor hund kan være ganske voldsom, den kan støje, stor som lille og der kan være ganske mange gener ved en hund....

læs mere
Hundehalsbånd i Dansk design

Hundehalsbånd i Dansk design

Et halsbånd til hunden er noget af det mest personlige udstyr vi har til hunden. Det må derfor gerne være funktionelt og samtidig pænt at se på. Vi har i denne artikel kigget nærmere på Dog Copenhagen som udvikler og designer kvalitetsprodukter til hunden. Vi har i...

læs mere
Hold din hund i snor

Hold din hund i snor

Vi elsker vores hund og nogen gange synes man bare ens egen hund er det mest fantastiske i verden. Der findes bare en hel verden derude som hvor der kan være mennesker eller personer som af den ene eller anden årsag er bange for hunde. Du bør derfor altid holde din...

læs mere