Aflivning af hund


Aflivning af hund

På et eller andet tidspunkt kommer mange hundeejere ud for det svære valg om hvorvidt de skal foretage en aflivning af deres hund. Når man havner i den situation kan det være af rigtig mange årsager som beskrevet i nedenstående

Hunden er blevet syg og måske gammel : nogen gange er det eneste rigtige at aflive hunden

Når man har tilbragt rigtig mange år sammen med sin hund kan det virke næsten umulig at træffe valget om aflivning af hund men tit og ofte hvis man kigger objektivt kan det hel klart være den rigtige beslutning.

Isoleret set har hunden været den loyale følgesvend og man kan føle sig hel umenneskelig bare ved overvejelsen. Dog varer intet evigt her på jorden og derfor kommer der på et tidspunkt en hel naturlig proces hvor det er på tide at søge afgangen.

Hvis hunden samtidig er syg og måske har en masse gener og i virkeligheden ikke så godt et liv er det måske den hel rette beslutning. Det er også hel sikkert altid at en god ide at tage sin dyrlæge med på råd og hertil alle andre i omgangskredsen med hund.

Søg råd fra dyrlægen og dine venner når hunden skal aflives

I en situation hvor man skal sige farvel til sin hund eller bør gøre det kan det nogen gange være umuligt at være objektivt fordi hjertet siger nej men måske siger fornuften ja. Derfor er dyrlægen en rigtig god person at snakke med fordi han eller hun kan fortælle dig om hundens vilkår især hvis hunden er syg og måske slet ikke trives det meste af tiden. Hvis du f.eks har haft 10 gode år med din hund fortjener din hund måske også at sige farvel mens det er sjovt, det er ikke sjovt at skulle overleve måske de sidste måneder i smerter og måske i virkeligheden udsætte det uundgåelige.

Det næste er dine venner, især dem med hund. Det kan være et rigtig godt sted at få gode råd og få frit afløb for følelserne. Andre med hund har nemmere ved at være objektive fordi det ikke er deres egen hund. Inderst inde ved man jo godt hvad der er det rigtige valg men det er rart når andre omkring en kan bekræfte hvad der er rigtigt. Der er ikke noget værre end at aflive en hund og måske gå efterfølgende og tænke om man nu havde gjort det rigtige, sørg for god sparring med de rigtige mennesker omkring dig.

Din egen familie skal involveres når hunden skal aflives : det må ikke være tabu når hunden aflives

Har i været en familie med børn og har i haft hunden i mange år er det vigtigt i ikke glemmer jeres børn. Hunden kan have haft en kæmpe indflydelse på børnene hvis de er vokset op sammen. Derfor, uanset om beslutningen er truffet eller ej er det vigtigt at involvere børnene for det kan være deres allerbedste ven de mister. En hund som garanteret altid har været ved deres side uanset hvor svært det har været.

Hvis man står sammen som familie omkring sådan et valg når en hund skal aflives så bliver det nemmere og det må ikke blive tabu, man skal mindes de gode ting og man skal huske man træffer sådan et valg fordi det er rigtig for hunden og dermed det rigtige for hele familien.

Andre årsager til en hund aflives

Der findes flere årsager til en hund aflives. Det kan være den har bidt andre, det kan også være dens adfærd er utrygt for andre men det kan også være en familie eller en ejer som simpelthen ikke kan styre den. I første omgang kan man selvfølelig altid prøve at finde et nyt hjem til hunden. Dog hvis hunden er meget aggressiv og den ikke er socialiseret kan det være svært at finde en ny familie til hunden, det kan du finde eksperter som kan hjælpe med at vurdere. der findes mange eksperter på nettet f.eks Lisa Søgaard som er uddannet hundeadfærdsbehandler.

Sidst men ikke mindst kan en årsag til aflivning af hund også være en familie som slet ikke magter at have en hund. Måske en familie som slet ikke havde sat sig nok ind i at det faktum at have en hund og alle de forpligtelser der trods alt følger med. Af samme årsag er det vigtigt at du altid inden du anskaffer dig en hund sætter dig grundigt ind i hvad det indebærer at have hund ellers kan det ende ulykkeligt på længere sigt.

Hvem skal aflive hunden

Som udgangspunkt er det ikke tilladt at aflive sin egen hund, derfor skal du kalkulere med at en professionel dyrelæge foretager en aflivning af hunden. En dyrlæge er også en måde du sikre dig at hunden bliver aflivet på en skånsom måde hvor den bliver bedøvet og sover stille ind. Det er en værdig og god afslutning på en forhåbentlig godt liv med familie.

Afhængig af hvor du bor har vi fundet forskellige nyttige links hvor du kan søge hjælp og rådgivning ang aflivning af hund.

Aflivning af hund i hele landet

Anicuira er et rigtig godt alternativ da de har klinikker i hele landet

Dyrelægevagten er en fantastisk hjemmeside med en masse info også omkring aflivning af hund

Netdyredoktor er også en side hvor du kan få svar på rigtig mange spørgsmål

Seneste indlæg