Kan hunde grine


Kan hunde grine

Teknisk set griner hunden selvfølgelig ikke som mennesket men alligevel er man ikke i tvivl om når en hund er rigtig rigtig glad og det er vel nok det vi kommer tættest på definationen at en hund griner hjemme hos os. Der findes dog flere steder på nettet hvor du kan finde beskrivelser af en hund som griner, primært beskrevet som en slags pusten. Dogley har lavet en fin artikel om en hund som griner

Vores Dogue de Bordeaux får hvad man kan definere som glædesudbrud hvor han løber rundt og praktisk talt danser i haven. Han byder så meget op til leg og finder hvad som helst kan han proppe i munden og komme hen til os og invitere til ballade. Typisk vil han også strække sig lidt og kaste den ene eller anden pote op i luften og det betyder at der er lagt op til leg

Leg med stor hund

Man skal tage sine forhåndsregler når man leger med en stor hund for det kan godt virke voldsomt hvis vovse bliver rigtig glad men hvis der kommer 70 kilo løbende mod dig og han ikke når at løbe udenom i sit glædesrus kan det godt virke som en voldsom talkling.

Hvis du f.eks har 2 store hunde der leger sammen er det også vores erfaring at du skal være ekstra opmærksom hvis legen er intens. Der er mange pludselig bevægelser og der kommer hurtigt fart på. Vi skriver sådan fordi vi har prøvet det et par gange så umiddelbart er anbefalingen lidt som følgende.

Vær opmærksom når du leger med stor hund

Hvis store hunde skal lege bør det være et sted hvor der vises hensyn til omgivelserne. Det vil sige sørg for legen er et sted hvor hunden ikke kan løbe ind i mennesker eller andre ting. Det perfekte sted kan være hundeskoven men igen skal der tages hensyn for her kan også være andre hunde og mennesker.

Nu kommer det nok an på hunden og måske racen, vi har erfaret med vores Dogue de Bordeaux at han stiller sig imellem børn og andre hunde som en slags beskyttende adfærd og han hilser altid på de mennesker der er i hundeskoven inden han kaster sig ind i evt leg med de andre hunde.

En stor hund kan virke skræmmende

Du skal også være opmærksom hvis du har en stor hund fordi den kan virke skræmmende. Det er ikke nok at du ved at du har en sød hund og du ikke i din vildeste fantasi kan forestille dig han gør andre noget. Selv når en stor hund over 50 kilo er glad og kommer løbende mod en fremmed kan man ikke nødvendigvis se om han er glad eller om han er aggressiv og det bør være hundeejerens ansvar at sørge for omgivelser, herunder mennesker som hunde er trygge i din hunds nærvær.

Leg med hunden derhjemme

Vi tager også vores forholdsregler derhjemme da vi har 3 børn og sågar et lille hamster. Det betyder at legen ikke må blive for voldsom da hunden er alt for stor. Hunden er dog lige fra hvalpestadie opdraget til at passe på børnene og selv når hamster ruller rundt i sin lille plastik kugle så føler vores hund Cozmo med og passer på lille Alexander.

Hunden kan stadig ved leg blive rigtig opstemt og hvis der er flere hunde er der på den måde flere ben der spurter rundt, derfor vil vi altid anbefale dig at tage forholdsregler når der er leg mellem hunde og mennesker. Sidst men ikke mindst bør du også altid vurdere omgivelserne, hvor mange mennesker er der og er der børn fordi legen skal være sjov og tryg – altid !

Seneste indlæg