Hund og lovgivning


Har du styr på hund og lovgivningen

Der findes en masse love og regler i vores samfund og det gør sig også gældende omkring kæledyr og især hunde. En stor hund kan være ganske voldsom, den kan støje, stor som lille og der kan være ganske mange gener ved en hund. Derfor er det vigtigt at du som hundeejer viser hensyn og er du i tvivl om reglerne er der heldigvis rigtig mange steder du kan finde hjælpe på nettet.

Du skal ikke kunne hundeloven men

Der er hel klart nogen elementer du som hundeejer bør være opmærksom på eller være bekendt med.

Din hund skal bære halsbånd – Når din hund er 4 måneder gammel skal den bære et navneskilt, på dette navneskilt skal jf lovgivningen stå et telefonnummer, en adresse og navnet på hundens ejer.

Hunden skal være i snor – når du bor i tæt bebyggede områder må din hund ikke strejfe rundt og den skal være i følgeskab med en person der har fuld kontrol over den.

Du skal tegne en ansvarsforsikring – med en forsikring kan du dække de skader din hund evt måtte forvolde, det er ikke lovpligtigt at tegne en udvidet forsikring hvis din hund f.eks bliver syg men økonomisk kan det være en kæmpe fordel da det kan være meget dyrt at komme på hospitalet med din hund ved sygdom eller uheld

Du skal vise hensyn til dine omgivelser – I sidste ende er det dit ansvar at sørge for rimelig forhold til din hund, det betyder også at hvis din hund gør hele tiden eller natten lang og dermed også genere dine naboer så kan du risikere en bøde.

Når din hund afgår ved døden – uanset hvor hårdt det er at miste sit kæledyr og måske sin elskede hund igennem mange år skal du huske at afmelde din hund i dansk hunderegister, det kan du læse mere om på dansk hunderegister.

Nyttige links angående hundeloven

Bekendtgørelse af lov omkring hunde kan du læse meget mere om på retsinformation , her kan du f.eks også læse om hvilken hunde der er forbudt i Danmark og orientere dig bredt hvis du er i tvivl om noget

Nemadvokat.dk har en rigtig fin artikel omkring gældende lovgivning hvad angår hundeloven som du kan læse her

En rigtig fin guide hvis du skal omkring hundeloven kan du også finde på Dogley

Der findes masser af steder du kan google dig frem til dine svar men vi vil altid anbefale at du opdatere dig omkring hundeloven hvis du skal anskaffe dig en hund eller du måske bare er i tvivl i det hele taget. Husk det er altid hundeejerens ansvar at der er en forsikring, at hunden har ordentlige vilkår og i det hele taget at din vovse har ordentlige gode rammer til at leve et godt liv.

Seneste indlæg