Vores Dogue de Bordeaux nyder livet


Vi har nu haft vores Dogue de Bordeaux i næsten 2 år og vores Dogue de Bordeaux nyder livet i fulde drag. Dogue de Bordeaux er også kendt som den blide kæmpe og han passer rigtig godt på sin familie. I denne artikel kan du læse mere om vores Franske Mastiff og hans udvikling.

Vi gør endvidere opmærksom på jf reglerne at der i denne artikel er “annonce indhold”

Vores dogue de Bordeaux passer på familien

Nu hvor vores Franske Mastiff nærmer sig 2 år kan vi mærke på ham han er mere beskyttende. Han elsker også at være i nærheden af sine mennesker og putter tit i nærheden af os. Når børnene i familien sover går han tit og ofte sin lille vagtrunde og sover i gangarealet mellem deres værelser.

Vi har af samme årsag flere hundesenge så hunden selv kan bestemme hvorhenne han vil putte eller slappe af. Vi kan mærke på vores Dogue de Bordeaux at han har det godt når han har styr på hvor hans mennesker opholder sig.

I takt med vores Dogue de Bordeaux nærmer sig de 2 år er han på nogen områder også faldet en smule mere til ro og er ikke helt den samme drillepind som han har været det første stykke tid. Livet med en masse børn kan også være lidt overvældende for hunden, derfor sørger vi for at han har flere hundesenge hvor han kan trække sig og slappe af.

En god hundeseng er hel fantastisk. i en hundeseng er du sikker på at hunden har sit eget frirum og kan putte i fred. Som familie har vi helt klare rammer og aftaler om hvornår hunden skal have “helle” og lægger hunden sig i sin hundeseng og slapper af lader vi ham være i fred så han kan slappe af.

Vores Dogue de Bordeaux elsker hundeskoven

Vores hund elsker at gå tur og de fleste ture går til hundeskoven. Vi har lige fra da vi fik vores Dogue de Bordeaux brugt hundeskoven til at socialisere vores hund bedst muligt. Det er gået over alt forventning med det projekt og vores hund elsker at møde andre hunde og mennesker.

Vi regner egentlig med at den hunderace vi valgte ville være mere afslappet eller doven men han kan sagtens bruge et par timer i hundeskoven med alle sine venner. Den tid og investering vi brugte med vores Dogue de Bordeaux i hundeskoven det første år har virkelig givet udbytte.

Vi har aldrig problemer med andre hunde og gudskelov for det, vi har i vores tid i forskellige hundeskove knyttet stærke relationer til andre hundeejere og vores Dogue de Bordeaux har også fået sine favorit venner.

Vores Dogue de Bordeaux elsker også at være på stranden og lege i sandet og ude i vandet. Af og til drikker han dog lidt for meget vand når han er ude og det kan godt resultere i lidt dårlig mave.

Når vores Franske Mastiff har været ude og lege i flere timer er han dog også dødtræt. Det kan godt resultere i rigtig mange timers god søvn.

Man er aldrig i tvivl om hvornår vores Dogue de Bordeaux sover for han snorker højlydt, om det er en fællesnævner for hunderacen ved vi ikke men vi har vænnet os til det og det er blevet en del af vores Mastiff.

Cozmo som vores Mastiff hedder har klart indfriet vores forventninger til en familie hund og meget mere til. Det er svært at forestille sig huset uden for Bordeaux i dag.

Sørg for et ordentligt hundetegn og halsbånd til hunden

Nogen gange når hundene leger og især vores Dogue de Bordeaux bliver helt opildnet af glæde. Så går det lidt stærkt igennem buske, grene og diverse vand og sjask. Det kan også se voldsomt ud når hundene leger og nogen gange kommer de også lidt tæt på hinanden selv om det er liv og glade dage.

Vi anbefaler derfor altid at du køber et ordentligt halsbånd og et hundetegn der holder til noget. Vi har selv et par hundetegn i reserve hvis hundetegnet skulle gå i stykker.

Vi synes som hundeejere at noget af det mest vigtige og ikke mindst ansvarlige er at man altid kan lokalisere os som ejere til vores hund hvis han løber væk. Hundetegnet er bare super vigtigt og ikke mindst lovpligtigt.

Et hundetegn koster næsten ingen penge og er super nemt at bestille. Når du køber et hundetegn online udfylder du informationerne på nettet med dit navn, din adresse og eventuelt dit telefon nummer.

På den måde er du nem at kontakte såfremt din hund løber væk.

Vores Dogue de Bordeaux skal have den bedste hundeforsikring

Når man får en hund og den bliver så stor den del af familien så er det svært at forestille sig et liv uden hunden. Desværre lever hunden ikke lige så længe som mennesket og nogen hunderacer er mere udfordret med helbredet end andre.

Det betyder også at nogen hunde er mere disponible for sygdomme og skravanker end andre. Man kan ikke købe en forsikring mod alt men der findes rigtig mange gode forsikringer hvor du kan få hjælp hvis din hund kommer ud for et uheld eller den bliver syg.

Et dyrehospital eller et hundehospital som vores unger kalder det er eksperter som kan gøre rigtig meget for din hund. Dertil kan hunden præcis som med mennesket få en masse behandlinger som kan redde hundens liv. Det er dog ikke gratis men her kan den rigtige hundeforsikring gøre hele forskellen.

Man må gøre op med sig selv om man vil spare nogen få hundrede kroner på en udvidet forsikring for en større operation på dyrehospitalet kan koste mange tusind kroner. I sidste ende kan det betyde enden for livet med familie hunden hvis en operation eller langvarig behandling koster for mange penge. Medmindre man har tegnet en forsikring som dækker den slags.

Vi har skrevet en hel artikel om hvor og hvordan du får den bedste hundeforsikring

Vil vi anbefale en Dogue de Bordeaux til andre ?

Det spørgsmål er meget bredt og svaret er både ja og nej. Først og fremmest skal du kun have hund hvis du har gjort dig alle de overvejelser det kræver at have en hund. Det er et kæmpe ansvar og hunden er et levende væsen som kræver masser af kærlighed, omsorg samt pleje.

Hunden er ikke et stykke legetøj som kan parkeres og der skal serveres hundefoder hver eneste dag og rent drikkevand. Hertil skal der gås ture og så skal der leges og nusses.

Vælger du så at få en hund og en stor en af slagsen så er en Dogue de Bordeaux en fantastisk hund. Men hunden skal have masser af kærlighed og pleje hver eneste dag. Vores store Franske Mastiff får sammenlagt flere timers opmærksomhed hver dag, både af de voksne og børnene.

Alt den opmærksomhed og pleje har smittet af på hundens sind og vi har den bedst kærlige og omsorgsfulde hund som altid er glad og vil lege og ikke mindst putte tæt på sine menneske. Hvi du vælger at bruge alt den energi og gå ALL in kan en Dogue de bordeaux være et godt valg.

Sidt men ikke mindst kræver denne hunderace lidt ekstra plads. Den spiser godt og fylder godt og så savler den. Det har sin charme men du skal nok ikke forvente at huset altid står og skinner når hunden vasler rundt indenfor husets 4 vægge.

Vi håber du med denne artikel har fået inspiration og mere viden om en Dogue de Bordeaux.

Seneste indlæg