Hundetegnet : hvorfor er et hundetegn så vigtigt

af | 28. nov 2022 | Hundetegn

Hundetegnet er helt normalt for hunden at bære rundt på og det er der rigtig mange årsager til. Vi vender i denne artikel forskellige årsager til du altid bør sikre at din hund bære hundetegnet.

Vi gør ligeledes opmærksom på jf reglerne at der i denne artikel er “annonce indhold” når vi henviser til forskellige produkter med vores links.

Hundetegnet er lovpligtigt

Der kan nogen gange herske tvivl om hvorvidt et hundetegn er nødvendigt og herunder også om hvorvidt det er lovpligtigt. Det kan siges meget simpelt, hundetegnet er lovpligtigt og du skal sørge for din hund har hundetegn på fra din hund er fyldt 4 måneder.

Hundetegnet skal sidde i hundens halsbånd og hundetegnet skal ligeledes være vejrbestandigt. Det betyder at hundetegnet selvfølgelig skal kunne tåle alt slags vind og vejr. Det er selvfølgelig fordi hvis din hund bliver væk i dårligt vejr, regn eller voldsomt snevejr skal man stadig kunne lokalisere dig som hundeejer på hundetegnet.

Derudover siger loven at der på hundetegnet skal stå din adresse samt dit navn. Dette skal være graveret ind i hundetegnet så det ikke så let forsvinder eller kan blive visket ud. Det er dog ikke noget som er særlig besværligt da de fleste forhandlere som sælger hundetegn gravere disse oplysninger ind i hundetegnet for dig.

hundetegn guldhjerte

Når du køber et hundetegn skal du sørge for at købe dem et sted hvor du får gratis og simpel gravering med. Når du handler hundetegn hos nedenstående forhandler får du gratis gravering og det er super let at udfylde linierne.

Hvad sker der hvis jeg ikke bruger hundetegn

Der kan være flere konsekvenser hvis du ikke har et hundetegn til din hund. Først og fremmest kan du få en bøde hvis din hund ikke bærer hundetegnet. Dog er det ikke det værste for dig og din hund for den værste konsekvens er jo at din hund bliver væk og aldrig kommer tilbage igen.

Du skal forestille dig at du selv møder en hund på din vej og selvfølgelig vil du gerne hjælpe. Du stopper op og du får fat i hunden måske med noget besvær men det lykkes dig endeligt. Du erfarer nu at den søde lidt store hund ikke har noget hundetegn så hvad gør du nu ?

Mange vælger desværre måske at give slip på hunden fordi nu bliver det besværligt. Mange aner nemlig ikke hvad de skal gøre når hunden ikke har et hundetegn på. Bærer hunden et hundetegn med et telefon nummer så er det simpelt og rigtig nemt at ringe til ejeren og så ganske kort tid efter henter ejeren sin hund. Du har gjort en god gerning og alle er glade.

Står du uden hundetegn og uden informationer så er det svært. Du er måske på farten, måske på vej til et bryllup eller du skal hente dit barn i børnehaven og du står her med en hund uden hundetegn. Måske du opgiver at fange hunden og håber den selv finder hjem men det er også bare super synd især fordi et lille hundetegn kan gøre en fantastisk forskel for alle parter.

Hundetegnet koster meget lidt og er super nemt at bestille online. Du får gratis gravering og efter få dage har du dit nye hundetegn med posten.

Det kan anbefales at du måske har mere end 1 hundetegn så du altid har et i reserve eller du kan variere lidt i stilen med din hund.

hundetegn diamanter

Du kan få en bøde hvis hunden ikke har hundetegn

Som tidligere nævnt kan du risikere en bøde hvis din hund ikke har hundetegn. Dertil er det også lidt spild af politiets kræfter for hundeloven er lavet af hensyn til mange parter. Vi er klart af den opfattelse at hundetegnet er en kæmpe fordel for hundeejeren. Din hund skal blot løbe væk en gang i sin levetid og så kan hundetegnet gør du bliver forsonet med din hund.

Dertil viser du også et stort hensyn til de mennesker som rent faktisk finder din hund og som ønsker at hjælpe dig. Du begrænser mulighederne for at hjælpe dig og din hund hvis du ikke bruger et hundetegn fordi det er super besværligt at hjælpe dig som hundeejer hvis du ikke har brugt et hundetegn og dermed ikke giver de oplysninger som er nødvendige.

Sidst men ikke mindst, har du ikke hundetegn på din hund er det tidskrævende og besværligt at hjælpe din hund og dig. Er folk derfor på farten og ser en fritgående løs hund kræver det meget mere energi at kontakte de nødvendige myndigheder og måske vente i flere timer på at hunden bliver hentet.

Hvis du sørger for et nemt og lille praktisk hundetegn er der rigtig gode chancer for nogen finder din hund og kontakter dig så du kan blive forenet med din hund igen.

Et hundetegn er en meget lille investering men en fantastisk forsikring hvis din hund løber væk. Sørger du for at skrive dit telefon nummer på hundetegnet så kan du hurtigt blive ringet op hvis din hund løber væk.

Et hundetegn signalere der er styr på tingene

Vi har selv en stor Dogue de Bordeaux, også kaldet en Fransk Mastiff. Det er en ret stor hund og det er vigtigt for os at hvis han skulle løbe væk en dag så er det let at se at han bærer et hundetegn. Det er også et godt signal at sende hvis hunden bærer et tydeligt hundetegn.

Det er en familie hund og derfor prøver vi med et pænt halsbånd og et pænt hundetegn at signalere at det netop er en familie hund og vi vil være rigtig taknemmelige hvis man kontakter os i tilfælde af hunden er stukket af.

Tit og ofte kan folk godt være lidt bange for en stor hund uden halsbånd og hundetegn. Man gør sig nok nogen antagelser om hvor hunden kommer fra og hvorfor den ikke bærer noget hundetegn. Alene af den årsag holder man sig måske lidt på afstand fordi man bliver lidt usikker på hunden. Et hundetegn og alene skaber noget tryghed hvis man finder en hund der er løbet væk hjemmefra.

Sørger du for et hundetegn til din hund er du sikker på alle der finder din hund kan kontakte dig med det samme. Sørg derfor at dit telefon nummer også står på dit hundetegn, så er du kun et opkald væk på mobilen når din hund er på udflugt.

Steder hvor en hund kan løbe væk og hvorfor hundetegnet er så afgørende for din hund

Der er rigtig mange steder en hund kan løbe væk og det kan være af flere årsager. Her kan du læse om typiske steder hvor din hund kan løbe væk og hvor et hundetegn kan forene dig med din hund.

  • Hund på stranden

Der er strande hvor det er tilladt at have sin hund løs. Det betyder en masse sjov og ballade i sandet men det betyder også at du som hundeejer måske skal slappe lidt af og for en stund ikke holder din hund under opsyn. Derfor kan det ske at din hund får færten af et lille dyr eller noget andet og derfor pludselig kommer på afveje. Hvis hunden først farer vild kan den hurtigt være mange kilometer væk og så er hundetegnet en kæmpe redning hvis andre finder din hund.

  • En tur i hundeskoven

Der findes mange hundeskove, der findes mange med og uden indhegning. Hvis du færdes i en hundeskov uden indhegning kan det desværre også ske at din hund kommer på afveje. Det kan igen være andre dyr eller andet som får din hund på en udflugt og så må du igen sætte din lid til hundetegnet.

  • Hunden løber væk hjemmefra

Nu er det jo ikke nødvendigvis noget hunden gør med vilje men alligevel kan det sagtens ske. Glemmer du at lukke hoveddøren eller havelågen kan hunden måske godt blive fristet af en lille udflugt. Jeg har selv prøvet at hunden smuttet ind til min nabo og rent faktisk blev forvirret og ikke kunne finde ud igen. Det betyder også at hvis hunden pludselig er 3 -4 villa veje væk hjemmefra så er det en stor labyrint hjem. Her gør hundetegnet bare underværker og din hund er hurtigt hjemme igen.

  • Du får passet din hund ude

Du har nogen søde familie medlemmer som har påtaget sig opgaven med at passe din hund. Den så ellers søde familie er måske slet ikke klædt ordentligt på og slipper hunden fri på gåturen. Før de ved det er hunden stukket af fordi den lige skal udforske området.

Der er helt sikkert flere steder hunden kan løbe væk men ovenstående er typisk når hunden løber væk. Det der er afgørende er selvfølgelig hvor længe hunden har været væk før du opdager det. Løber hunden væk mens du sover på sofaen kan hunden være væk i rigtig mange timer. Her er det derfor meget afgørende at din hund har et hundetegn for chancen for du selv kan komme ud og finde din hund bliver mindre og mindre som tiden den går.

hundetegn dansk flag

Mange hundeejere prøver at hunden stikker af. Gudskelov er det tit en nabo eller en venlig sjæl som finder hunden og kontakter dig. Dog er der ingen der ringer til dig hvis du ikke har hundetegn på hunden.

Sørg derfor for en godt hundetegn med navn og adresse og meget gerne telefon nummer, så er du blot et opkald væk hvis din hund er taget på udflugt.

Hundetegnet fås i mange udgaver

Uanset hvilken hund du har fås hundetegnet i mange udgaver. Ønsker du dig et hjerteformet hundetegn, eller blot et simpelt hundetegn af stål så er der masser af muligheder. Du kan også få et hundetegn der ligner den hunderace du har eller et hundetegn som kødben.

Uanset hvilken slags hundetegn du ønsker dig kan du helt sikkert finde noget der matcher dit behov.

Det er alt fra gulv, sølv, hjerteformet hundetegn. Kig ind hos leverandøren og husk der er gratis gravering på alle hundetegnene.

ben som hundetegn

Du kan have forskellige hundetegn til forskellige lejligheder

Et hundetegn koster ikke alverden. Du kan derfor med fordel købe flere hundetegn i forskellige designs. På den måde kan du have forskellige hundetegn til forskellige lejligheder. Køber du flere hundetegn er du også altid sikker på at du et hundetegnet i reserve såfremt hundetegnet hunden bruger til dagligt går i stykker.

Du skal også huske på at køber du en 3-4 hundetegn i forskellige designs er det en engangsinvestering. Disse hundetegn vil formentligt holde hele din hunds levetid og så skal du ikke tænke mere på dette indkøb.

Vi håber du har fået den inspiration og viden du søgte omkring hundetegnet. Du kan læse mere om hundeloven her.

Jul med hunden

Jul med hunden

Som denne artikel "jul med hunden" skrives er der lidt over en måned til julen. Det er koldt og det begynder at blæse men hvad gør det når den "varme juletid" nærmer sig. Alle os med hund glæder os og det er altid en særlig glædelig tid så længe man husker at sørge...

læs mere
Sygeforsikring hund

Sygeforsikring hund

Overvejer du at få en hund eller tegne en udvidet sygeforsikring til din hund er der god grund til at læse med her. I denne artikel "sygeforsikring hund" tager vi udgangspunkt i dine muligheder når du anskaffer dig en hund. Vi gør endvidere opmærksom på jf reglerne at...

læs mere
Sitemap over artikler om hunde på Gladforhund.dk

Sitemap over artikler om hunde på Gladforhund.dk

Her på gladforhund.dk har vi skrevet en masse forskellige artikler omkring vores egen hund og en masse andre ting som til hunden. Det kan være alt fra hundesengen, en smart godbidstaske eller hundefoder. For at skabe et bedre overblik omkring vores artikler om hunde...

læs mere
Sund ernæring til hunden

Sund ernæring til hunden

Sund ernæring til hunden De fleste af os elsker vores hund og den kærlighed bør altid omsættes til sund ernæring til hunden. Der finde utrolig meget vi kan give vores hund men de færreste sætter sig ind i om det nu også er det rette vi giver vores hund. Denne artikel...

læs mere