Hold din hund i snor


Vi elsker vores hund og nogen gange synes man bare ens egen hund er det mest fantastiske i verden. Der findes bare en hel verden derude som hvor der kan være mennesker eller personer som af den ene eller anden årsag er bange for hunde. Du bør derfor altid holde din hund i snor.

Vi gør opmærksom på at denne artikel har “annonceindhold”

Hvorfor skal hunden være i snor

Der kan være mange årsager til din hund skal være i snor. Den indlysende er at det faktisk er lovpligtigt de fleste steder så det giver helt sig selv. Dog er der andre årsager som bør være endnu mere indlysende end loven selv.

Vi er 8 milliarder mennesker på kloden og skønt vi selv elsker vores Dogue de Bordeuax har vi erfaret at det ikke er alle andre mennesker som deler vores lidenskab for hunde. Nogen mennesker elsker hunde, andre elsker katte og andre kan ikke fordrage vores elskede kæledyr.

Det betyder groft sagt at man skal vise hensyn til sine omgivelser så mennesker kan færdes frit på gaden og i parker, strande og lignende steder. Du bør som hundeejer være klar over dette og altid vise hensyn til dine medmennesker, en stor hund kan godt skabe frygt, især i områder hvor der også færdes børn og er legepladser.

Dog Copenhagen er dansk design i højeste kvalitet. De laver efter min mening nogen af de flotteste og lækre hundeseler og i dag forhandles Dog Copenhagen i flere lande.

De har ligeledes et hav af positive anmeldelser og god omtale så en klar anbefaling til virksomheden.

Ikke alle elsker hunde

Uanset hvor sød og kærlig du synes din hund er så deler alle ikke den opfattelse. Vores Franske mastiff som med sine små 80 kilo kommer løbende kan godt virke skræmmende selv om vi selv synes han er verdens sødeste bamse.

Vores hund mener det jo kærligt men han kan vælte hvem som helst om kuld af ren kærlighed hvis vi ikke holder styr på ham. Det eneste sted vi har ham løs er i hundeskove samt på vores egen grund. Her har vi kontrol og her ved vi at det er tilladt og vores hund ikke overrasker nogen.

I takt med vi har haft vores hund fra hvalpestadiet har vi vænnet os til ham og den måde han vokser på stille og roligt. I vores verden er han derfor bare vores bamse hund som ikke gør nogen fortræd. Men vi må også bare sande rent objektivt at han er stor og godt kan se lidt skræmmende ud selv om han prøver at smile.

Hold styr på hunden

Du bør derfor altid holde styr på din hund så snart du har forladt din egen grund. Det gør du selvfølgelig med et ordentligt halsbånd, den rigtige hundesele og så i øvrigt med en god portion fornuft. Hertil skal du huske din hund altid skal bærer hundetegnet med alle dine oplysninger på.

Hertil er det altid godt at træne med din hund hvordan i går pænt og hvordan du kalder din hund til dig. Her er det altid en fordel at bruge godbidder til hunden som du nemt kan fragte rundt med en lille taske til godbidder.

Der findes også efterhånden flere steder på nettet hvor du kan tilmelde dig hundetræning. Du får tit fordele med sådan et medlemskab.

Sørg for at have styr på din hundeforsikring

En af de vigtige ting når du drager på tur med din hund er alle de praktiske ting som tidligere nævnt. En af de vigtigste ting er dog din hundeforsikring.

En hundeforsikring er lovpligtig så det er ikke en du kan spare væk. Desuden er det især på gåturen med din hund du kan få brug for din hundeforsikring.

Hundeforsikringen fås som en almindelig ansvarsforsikring. Dog kan det tit og ofte svare sig at tegne en udvidet forsikring til din hund hvis den bliver syg eller kommer til skade. Skulle uheldet være ude og din hund bliver ramt af en bil kan det tit være afgørende om du har den rigtig forsikring eller ej.

Vi har fantastiske dyrehospitaler i Danmark men det koster mange penge hvis din hund skal have en operation. Det kan den rigtig hundeforsikring råde bod på.

Brug din fornuft når du er ude med din hund

Det ses desværre ude i det offentlige rum at store hunde løber løst rundt. Disse hundeejere respektere desværre ikke altid de fælles rammer vi har med vores hundelov og det er derfor vigtigt du bruger din sunde fornuft når du er ude med din hund.

Nok har vi en hundelov men hvis andre personer ikke respektere den bør du altid være varsom med at komme for tæt på løse hunde et offentligt sted. Man kan tit og ofte bemærke om en hundeejer har styr på hunden og hvis man ikke fornemmer at dette er tilfældet så hold afstand.

På samme måde skal du være fornuftig med din egen hund og holde den i snor og vise dine omgivelser at du har styr på din hund. Det skaber trygge omgivelser og har du trænet din hund i at gå pænt vil folk tit være tilbøjelige til at hilse på din hund.

Der er masser af hundeskove

Der findes rigtig mange hundeskove. Hvis du derfor har et behov for at komme ud og lege med hunden i frie omgivelser er der masser af muligheder. Hundeskoven er tit et frirum hvor du som hundeejer kan møde andre mennesker med fælles interesser.

Selv har vi mødt flere andre hundeejere hvor vi går ture sammen og har fået etableret venskaber. Når man mødes med jævne mellemrum i forskellige hundeskove passer man også på arealerne sammen. Der er også tit bænke og skraldespande så det er nemt nok.

Du skal være opmærksom på at selv om du er i hundeskoven skal du stadig have styr på din hund. Det betyder du skal kunne kalde den til dig og det er dit ansvar som hundeejer at din hund er til at omgås for mennesker og ikke mindst andre hunde i hundeskoven.

Hvis du bor et sted hvor der ikke er en hundeskov tæt på findes der mange hundeskove med gode parkeringspladser. Det kræver selvfølgelig noget transport til hunden afhængig af om den skal bruge en lille hundetaske eller en hunderampe.

Hvis du bruger din fornuft, træner din hund og tænker på dine omgivelser vil du højst sandsynlig ikke opleve problemer eller de store udfordringer når du er ude med din hund.

Er du i tvivl om reglerne kan du læse mere om hundeloven her

Seneste indlæg