Dogue de Bordeaux : Den bedste familiehund


Rejsen med vores dogue de bordeaux nærmer sig 2 år og vi har selvfølgelig gjort os en masse erfaringer vi deler ud af her på hundebloggen. Det skal siges at udover vi har haft hund før og i dag har en Dogue de bordeaux er det ikke ensbetydende med vi er eksperter men vi deler blot ud af vores egne erfaringer og fortæller om vores oplevelser.

Vi gør opmærksom på når vi henviser til produkter og andet kan der være “annonce indhold”

Hvorfor vælge en Dogue de Bordeaux

Vi var enige om i familien at tiden var inde til at vi skulle have en ny hund. Vi havde før haft andre hunde som var mindre men også mere aktive. Vi var lidt i tvivl om hvorvidt vi havde tid og energi til at bruge flere timer om dagen på at gå ture og lege så vi var fokuseret på en større hund som måske ikke krævede den samme energi.

Hertil havde vi kendskab til andre med en Dogue de Bordeaux og havde hørt en masse positivt om racen af forskellige kanaler. Man kan også også se mere om racen på youtube og selvfølgelig læse om hunden på nettet.

Vores primære bevæggrund for at vælge netop en Douge de Bordeaux var følgende.

 • Vi ønskede en familiehund

Vi må bare sande at denne Franske Mastiff er en hel fantastisk familie hund. Den er simpelthen så kærlig, legesyg og beskyttende over for familien. Samtidig elsker Cosmos som hunden hedder at være i nærheden af sine mennesker. Så skønt den tit sover så holder han altid øje med os og putter i nærheden af hvor vi er.

Han elsker at lege med børnene og vi har opdraget ham og børnene fra start af med regler så der ikke er nogen tvivl om hvor grænserne går. Legen må aldrig blive for vild og hunden må ikke bestemme. Vores mindste pige i familien har til tider været lidt vild men der har aldrig været optræk til noget som helst. Det skal siges at man bør være opmærksom når man har en hund og sørger for at give masser af kærlighed fra starten af, så tror vi på det baner vejen for et langt og lykkeligt hundeliv.

 • Vi ønskede en vagthund

Vi ønskede først og fremmest en familie hund, men samtidig også gerne en vagthund. Vi må bare sige at vores Dogue de Bordeaux passer utrolig godt på sine mennesker. Man er ikke i tvivl om han er mere på vagt om natten og passer på familien. Især børnene holder han meget øje med og kan godt ligge sig og sove mellem børneværelserne.

Hvis vi leger lidt for sjov kan han godt finde på at stille sig op imellem os når han synes legen bliver for voldsom. Det samme gør sig gældende hvis der er nogen hunde der leger vildt i hundeskoven så kan han kan godt finde på at stille sig imellem.

Er der fremmed på vores grund eller nogen der banker på markere han altid med at gø og stiller sig op foran hoveddøren og det er meget tydeligt at han søger vores accept at det er okay med gæsterne. Så snart denne accept er givet hilser han pænt og putter sig igen i sin hundekurv eller hvad han ellers laver.

 • Vi ønskede en hund der var god til både mennesker og hunde

Lige fra starten af har vi gjort alt vi kunne for at socialisere Cozmo med andre hunde og mennesker. I starten skal man selvfølgelig gøre det i et tempo hvor hunden ikke bliver stresset. Det betyder det hele er kommet meget naturligt og der skal meget til før vores Dogue de Bordeaux trækker sig fra et selskab.

Det betyder også at når vi er ude så hilser vores Dogue de Bordeaux på mennesker samt hunde så ingen er udeladt. Når det så er sagt har vi også altid prioriteret at hvis hunden er træt eller virker uoplagt så kan han altid trække sig. Hvis det har været en lang dag med gæster eller andre aktiviteter skal han kunne putte når han vil og det har vi lært familie og gæster at det skal man altid acceptere.

Vores Dogue de Bordeaux passer på familien

En Dogue de Bordeaux passer særdels godt på sin familie. Faktisk så elsker han at være sammen med os hele tiden og putter hvor vi er. Han følger især moren i huset og sover som regl i køkkenet når der laves mad og eller tumler han rundt og hygger sig med børnene.

Vi er ikke i tvivl om at hunden vil forsvare sin familie. Det er ikke ensbetydende med at vi nogensinde håber det sker. Han er så stor at hans størrelse alene har en præventiv effekt og nok afskrækker de fleste indbrudstyve. Vi ønsker for intet i verden en hund der bider og det er aldrig sket, hvis vores hund bider er realiteten nok vi må aflive hunden. Vi har derfor fra start af opfostret hunden med så meget kærlighed vi kan samt lært børnene hvad rammerne er når de er sammen med hunden.

Men uanset hvor godt hunden sover om natten eller dagen står han der på 3 sekunder ved hoveddøren eller havelågen hvis der lusker nogen rundt. Han markere ved at gø at han holder vagt her og venter på vores accept. Vi er derfor meget tilfredse med en Dogue de Bordeaux som vagthund.

Vi har 3 børn i familien og mange andre børn på besøg og Cozmo er lige så kærlig ved dem alle sammen. Især de ekstra små børn er han meget forsigtig.

Hunderacen er jo som en bjørn i forhold til små børn men med den rigtige opdragelse og en masse kærlighed kan du få en hund som simpelthen er så kærlig og beskyttende at det er hel fantastisk.

Vi oplever det samme i hundeskoven. Hvis vores hund møder små hund som vil lege så smider han sig på ryggen og signalere han gerne vil lege og de er velkommen.

På samme måde putter han tit på ryggen derhjemme og signalere at han er tryg og har det godt.

Han elsker når børnene vil lege og bliver så glad når de kommer hjem. Han acceptere dog også et nej og ligeledes forstår han når vi f. eks spiser skal han ligge i sin hundeseng og må ikke tigge.

En Dogue de bordeaux sviner meget

Er du i tvivl så kan vi godt love dig at hvis du får en fransk mastiff så sviner hunden meget. Den savler og savler og man lærer at leve med det. Faktisk er det lidt hyggeligt men man skal have overskud til at gøre mere rent end man plejer.

Hvis man forventer et hjem som altid står superflot bliver man udfordret med en Dogue de bordeaux. Vi synes selv vi har et pænt hjem men det kræver meget rengøring og det kræver også at man nogen gange kan abstrahere fra hundens savl og beskidte poter.

Når hunden f. eks drikker af sin vandskål så ryger er ret meget ved siden af vandskålen og hunden elsker bare at hilse og sige tak for mad og der skal man være forberedt på at man nok ikke skal sidde i sit dyreste jakkesæt. Hunden elsker at nusse og blive kælet og det betyder også nærkontakt og det betyder man også kan blive lidt beskidt og savlet til. Blot en advarsel til dem som går meget op i et rent hjem.

Vores dogue de bordeaux elsker mad

Det kommer næppe som en overraskelse at vores hund elsker mad. Det er jo en ret stor hund på omkring de 80 kilo så der skal også noget om bord hvis hunden skal holde vægten. Vi fodrer hunden en gang i døgnet og så er der selvfølgelig diverse snacks i løbet af dagen.

Vi tilråder at man primært holder sig til den foder man giver hunden og ikke afviger for meget. Der er ingen tvivl om kartofler og brun sovs er noget hunden også elsker men vi har erfaret at for store afvigelser godt kan give hunden dårlig mave. Hunden kan ikke selv sige fra så det er jo vores ansvar som hundeejer at sørge får den rigtige hundefoder samt de rigtige godbidder.

Der er nogen grundlæggende ting man skal sørge for når man får hund. En af disse ting er altså at sørge for at hunden ikke får alt for meget ekstra og forkert mad og slik. F. eks kan hunden ikke tåle chokolade, i værste fald kan den dø af større mængder. Derfor skal man altid sørge for at fortælle gæster hvad rammerne er for hunden i hjemmet.

Dogue de bordeaux ødelægger ingenting

Vi er blevet overrasket i den grad over hvor lidt vores hund har ødelagt. Han virker meget beskyttende selv over for sine små tøjbamser. Alle der har set den gamle klassiske film “Turner og hund” ved godt hvor meget sådan en hunderace kan ødelægge men ikke vores hund.

I starten tog vores hund tit en sko og løb lidt rundt med den i huset. Selvfølgelig for leg og opmærksomhed men han har aldrig haft brug for at rive det fra hinanden eller ødelægge det.

Han har ikke gjort det i nyere tid men kunne førhen godt finde på at snuppe en toiletrulle og rende rundt på afstand for at drille. Det er jo gudskelov nemt at rydde op og man får altså en ordentlig grinetur når der render en kæmpe hund rundt med en toiletrulle i munden og prøve at opildne til leg.

Vi sørger dog også for når vi køber legetøj til hunden så er det ordentligt hundelegetøj. Det er først og fremmest lavet af ordentligt materiale og så holder det bare længere tid ad gangen.

En fransk mastiff koster en del penge

I runde tal er det meget simpelt. Vi betalte 15.000 for vores hund og han er alle pengene værd. Vi elsker simpelthen den hund. Dog er 15.000 mange penge men det i det lange løb er der mange udgifter man skal være opmærksom på. Der er lavet mange opgørelser over hvad en hund koster men det er jo meget forskelligt fra hund til hund. De typiske udgifter er som nedenstående

 • Hundens pris, det som du betaler for hunden
 • En forsikring til hunden. Altså en hundeforsikring som er lovpligtig
 • Hundetegnet, et hundetegn er lovpligtigt så det skal du købe (koster ikke særlig meget)
 • halsbånd og sele, helt nødvendige ting – du skal i øvrigt holde din hund i snor de fleste steder
 • hundeseng eller hundekurv. Vores hund har flere hundesenge og det er trygt for hunden med en hule
 • Hundelegetøj, det kan være reb, bolde, aktivitetslegetøj og meget mere
 • en hvalpegård eller lign
 • en hunderampe hvis i skal ud og køre i bil
 • En hundetaske hvis du har en mindre hund
 • Et hundehegn. Det kan være en kæmpe udskrivning hvis du skal have et stort hegn omkring grunden
 • Hundefoder eller hundemad. Din hund spiser hver dag hele livet
 • Godbidder , det er nødvendigt og din hund elsker at blive forkælet og det er godt til træning

Der er hel sikkert flere ting, herunder også udgifter til dyrlægen og hvis din hund skal til frisøren. Så alt i alt kan en hund sagtens koste mellem 100 – 300.000 kroner over en hel levetid hvis du tager alle udgifter med. Det kommer jo også an på hvor lange tid hunden lever og hvor meget du forkæler den.

Men basis hvis vores hund i snit koster 2.500 mdr giver det 30.000 pr år. Er vi så heldige at den lever i 10 år koster det rundt regnet 300.000 kroner. Dertil skal så siges at få vi en hund nummer 2 eller en anden hund senere skal vi ikke etablere et stort hundehegn igen. Der er derfor nogen udgifter man ikke skal regne med som kommer igen.

Vi vil stærkt tilråde at man tegner en god forsikring på sin hund. Det kan altså betyde forskellen mellem liv eller død hvis din hund skal på hospitalet og det koster 40 – 50.000 kroner. Vi har skrevet en artikel om hundeforsikring det er klart værd at overveje.

Vores personlige mening om hunderacen

Vi elsker vores hund og derfor kan vi også sige vi er vilde med hunderacen Dogue de Bordeaux. Vi er faktisk blevet lidt lune på at få en hund nr 2 af samme race. Dog er der det store forbehold at man skal være villig til at investere en masse kærlighed og tid i sin hund.

Det er en meget stor hund og den skal opdrages ordentligt og med kærlighed. Vi er af den opfattelse at i sidste ende er det vores ansvar som hundeejer hvis vores hund gør noget forkert. Derfor skal vi være villige til at opdrage og bruge tid på vores hund.

Vi er også af den opfattelse at hvis du er villige til at bruge den rette mængde energi på en hund så er en Dogue de Bordeux en fantastisk familie hund.

Seneste indlæg