Hunden fryser


Det er vinter og det er koldt. De fleste af os pakker os ned under dynen når vi får lejlighed til det og søndagen tilbringes tit med netflix og varm kakao. Vinteren er over os og derfor er det ikke altid lige sjovt at være udenfor mere end højst nødvendigt. Det samme gør sig gældende for vores hund. Denne artikel “hunden fryser” kaster fokus på vores hunde og de forholdsregler vi kan tage for vores små firbenede kæledyr.

Vi gør endvidere opmærksom på at denne artikel har “anonnce indhold”

Hunde kan også dø af kulde

Selv om nogen hunde har en del pels er det vigtigt at understrege at hunde faktisk kan dø af kulde. Når først kulden får fat og hunden bliver gennemkoldt så er det vigtigt hunden kommer ind og får varmen. Der findes rigtig mange foranstaltninger afhængig af hvilken hund du har.

Hvis din hund er vant til at sove ude i haven om sommeren er det langt fra de samme omstændigheder om vinteren. Bliver det rigtig koldt er det vigtigt din hund kommer ind og får varmen ellers kan det få fatale konsekvenser. Hunden fryser præcis på samme måde som vi gør det og så er det ikke sjovt at rende rundt udenfor i minusgrader.

Nogen hunderacer er selvfølgelig bedre klædt på fra naturen til at klare det kolde vejr. Dog er der hunderacer som slet ikke kan klare en kold nat og det er vigtigt at vi som hundeejere er opmærksom på dette.

Brug en hundetaske til hunden

Har du en mindre hund kan du bruge en hundetaske. De er varme, praktiske og ligeledes super smarte i deres moderende design. En hundetaske af en ordentlig kvalitet fungere også tit som en hule for den lille hund og skaber en utrolig tryghed hvis du er på farten.

Tit og ofte kan du også erfare at når i er ude og besøge gæster eller andre steder så søger den lille hund op i sin hundetaske. Den rette hundetaske fungere som en mobil hule eller hundeseng hvor hunden altid kan finde tryghed og føle sig hjemme uanset hvor i er henne i verden.

Med den rette hundetaske er du sikker på at din hund ikke fryser. Den får ikke bare varmen i en hundetaske men den føler sig også hjemme og skaber tryghed i sin lille velkendte hule.

Hunden fryser i bilen

Desværre ses det ofte at hunden bliver efterladt i bilen. Det sker både sommer og vinter og ingen af delene er særlig godt. Selvfølgelig kommer det an på hvor hvor længe du efterlader din hund men hunden er magtesløs hvis den skal vente længe og det kan få fatale konsekvenser.

Hvis det er rigtig godt kan du sørge for at give din hund bedst mulige forudsætninger for at klare sig hvis det bliver for koldt. Som tidligere nævnt kan du sørge for hunden har en hundetaske den kan krybe ned i og holde varmen. Det bliver tryg og varm i sin lille hule og kan klare sig længere tid hvis du skal vente i bilen.

Men det er ikke alle hunde der er små nok til at krybe ned i en hundetaske og du bør derfor begrænse den tid du bruger væk fra din hund. Det er ikke rimeligt at en hund skal fryse i en bil og måske dø af kulde. Har du derfor mulighed for at sætte varme på bilen skal du gør det. Det samme gør sig gældende hvis det er bragende varmt, her skal du sørge for at rulle vinduerne ned så kunden kan få luft. Sidst men ikke mindst bør du også sørge for hunden har adgang til noget vand i bilen.

Ser du en hund der virker udsat i en varm eller kold bil kan du prøve at lokalisere ejeren af bilen og lykkes det ikke bør du kontakte de lokale myndigheder som sørge for at redde hunden.

Sørg for en varm jakke til din hund

Du kan faktisk købe rigtig smarte, varme og ikke mindst praktiske jakker til din hund. De moderende producenter af jakker til hunden har i dag lavet dem i et flot design og samtidig er de bare rigtig nemme at tage af og på hunden så hele processen er rigtig nem.

Det er en relativ lille investering at købe en varm jakke eller en regnfrakke til din hund. Hunden kan sagtens blive gennemkold eller gennemblødt i det kolde vejr hvad enten det er iskold eller regner. Med en regnfrakke eller jakke til din hund forbygger du rigtig meget. Endnu vigtigere er det at du sikre din hund har væsentligt bedre livskvalitet.

Det er ikke sjovt for en hund at blive tvunget ud i en kold have i 2 timer og måske stå i frosten og vente på at komme ind igen. Nogen gange kan hunden også stikke af men det er langt fra sikkert den kommer hjem igen og i værste fald bliver hundene væk og det sker. Chancen for en hund overlever en kold nat i minusgrader er rigtig dårlig medmindre den finder varme et sted.

Med en god varm jakke til din hund er det meget sjovere at være ude i det kolde vejr. Du giver også din hund væsentlig bedre livskvalitet.

I sidste ende får du en større trivsel hos din hund, hvilket betyder mere livsglæde som smitter af på hele familien.

Sørg for en varm hundeseng til din hund

Her i den kolde vinter er det langt fra alle hjem som er varme og lune. Der spares på varmen i energi krisen og det mærkes også på gulvvarmen eller mangel på varme i de danske hjem. Det mærker vores kæledyr også og hvis hunden ikke har lov at varme sig i sofaen bør du altid sørge for at hunden har en varm hundeseng den kan føle sig tryg og varm i.

En hundeseng kan stå flere steder i din bolig men ofte er hundesengen det sted hunden søger hen når den skal putte og slappe af og ikke mindst sove. Her finder hunden varmen og trygheden og tit og ofte putter hunden med sit legetøj, det kan være en bamse eller andet.

Hvis hunden er henvist til gulvet og ikke har andre muligheder end et koldt gulv er det ikke særlig rart eller godt for hunden.

Med en god praktisk hundeseng er du sikker på din hund har et sted den kan søge hen og få varmen.

Udover at få varmen er hundesengen også et sted hvor din hund finder ro og tryghed.

Hundesengen er stedet hvor din hund har sin egen lille hule og hunden lader sine batterier op. Det skaber stor trivsel og livskvalitet hos hunden

Pas godt på hunden

Husk på, når du fryser er der en stor sandsynlighed for at hunden fryser. Vi kan mærke det på vores egne Franske Mastiff, han begrænser også legen i hundeskoven og har heller ikke lyst til at være så længe ude i haven.

Vi lytter altid til vores hund og de signaler han sender. Vi har også fundet denne simple guide hos idenyt hvor du kan læse om om de signaler du får når hunden rigtig fryser

Seneste indlæg