Når hunden stikker af hjemmefra


Det er desværre noget der sker dagligt men heldigvis forenes hunden tit og ofte med sin ejer igen. Når hunden stikker af hjemmefra er der flere ting du kan gøre, både som hundeejer eller hvis du ser en bortløbet hund.

Vi vender her dine muligheder og hvad du kan gøre for at sikre din hund ikke stikker så nemt af. Hertil er der også forskellige forudsætninger for at din hund måske er nem at finde hvis den er løbet bort.

Vi skal endvidere jf reglerne gøre opmærksom på at dette indlæg har “annonce indhold”

Hvordan stikker din hund af

Først og fremmest er et af de første steder du skal kigge hen er “omkring din indretning” Er dit hus hegnet ind eller kan din hund smutte ud igennem din hæk eller dit hegn. Hvis det er tilfældet bør du virkelig kigge på alle de potentielle smuthuller der er i din hæk.

Hunden smutter også tit ud af hoveddøren fordi man er uopmærksom et øjeblik. Det kræver derfor gode vaner og at man sørger for at lukke hoveddøren når man kommer hjem. Typisk hvis du bærer varer ind fra din bil igennem hoveddøren er det lettere at lade din hoveddør stå åben mens du bærer dine varer. Desværre er det også her din hund ser sit snit til at smutte igennem døren og forske den store verden udenfor.

Sørg for en ordentlig indhegning til din hund

Vi har selv en Dogue de Bordeaux og vi er ikke gået på kompromis. Vi ønsker først og fremmest ikke at vores store hund skal smutte ind til naboerne og eventuelt skræmme dem. Vi synes klart at det er vores ansvar som hundeejer at sørge for vores hund bliver på vores grund.

Vi har derfor bygget et solidt hegn omkring vores grund og selv om det er en stor engang investering gør det at vi er trygge når vores hund er i haven. Hegnet er 180 højt og der er ingen chance for at hunden kommer over den indhegning på nogen måde. Det betyder groft sagt at hvis vores hund skal stikke af hjemmefra er det igennem havelågen eller hoveddøren.

Sørg for din hund bærer hundetegnet

Hvis det nu alligevel sker at hunden stikker af hjemmefra er der en helt væsentlig ting du kan gøre som hundeejer. Du skal sørge for at din hund bærer hundetegnet. Vi har vænnet vores hund lige siden den var hvalp altid at gå med halsbånd og hundetegn.

Det betyder at hvis vores hund ikke har halsbånd på så henter han det selv og vil gerne have det på. Han er siden han var hvalp blevet tryg ved sit halsbånd og det genere ham ikke. Det betyder at vores hund altid bærer halsbånd og dermed hundetegnet.

Med et hundetegn er du bare sikker på at du som hundeejere er rigtig let at kontakte. Vi anbefaler at du udover dit navn og adresse altid skriver dit telefon nummer på hundetegnet. Så er du ganske nem at kontakte såfremt nogen finder din hund på udflugt.

Hundetegnet er bare så vigtigt og kan i nogen tilfælde være afgørende for om du ser din hund igen hvis den løber væk hjemmefra.

Hundetegnet er samtidig rigtig billigt, det koster ofte under 100 kroner med gratis gravering så det er det sidste sted du som hundeejer bør spare penge.

Brug halsbånd med indbygget gps

Vi har ikke selv prøvet det men i denne moderende verden kan du også få Halsbånd med GPS. Vi har ikke selv syntes det var nødvendigt at have sådan en GPS men for andre kan det godt give mening. Vi oplever nogen gange små vagthunde som er usandsynlige hurtige, især hvis de får færden af andre dyr.

Med en Gps tracker til din hund er du ret sikker på altid at kunne finde din hund. Vi har ikke selv prøvet denne tracker men den er et godt stykke værktøj til dig der er udfordret med en hund der elsker at løbe på udflugt.

Brug lys i hundens halsbånd

Går du tit tur om aftenen og måske på steder hvor det er svært at se hunden. Så kan løsningen også være forskellige muligheder med lys. Vi montere selv blinkende lys på hunden så han er meget nem at lokalisere. Det skaber også en tryghed for andre personer på din vej da de kan se din hund løber rundt omkring.

lav opslag på facebook hvis din hund løber væk

Vi er selv med i forskellige grupper angående hunde især lokalt. Hvis din hund skulle blive væk er det et af de første steder du bør skrive din hund er løbet væk. Hvis du er med i lokale grupper er der formentligt mange andre hundeejere som kender dig og din hund. Tit og ofte får man mere hjælp end man aner og hvis først din hund er løbet hjemmefra tæller hver en time.

Hvis din hund f. eks løber væk hjemmefra om vinteren og ikke finder et ordentligt sted at søge læ eller sove kan den fryse ihjel. Derfor gælder det om at bruge alle de muligheder du har hvis din hund er blevet væk.

Hvis du ser en bortløbet hund

Vi ved selv hvor forfærdelig det føles hvis vi ikke kan finde vores egen hund. Nu er det gudskelov ikke noget man prøver tit men alligevel er det ikke sjovt. Hvis du derfor selv finder en løssluppen hund på udflugt er der flere ting du kan gøre.

Hvis du kan få fat i hunden på en stille og rolig måde skal du først og fremmest gå efter hundetegnet på hunden. Er der et telefon nummer er det bare at kontakte hundeejeren hurtigst muligt.

Hunden kan også være skræmt især hvis den ikke kender omgivelserne og ikke forstår hvor dens familie er henne. I sådan et tilfælde skal du passe på du ikke skræmmer hunden. Hvis hunden er umulig at fange eller kalde til sig kan du ringe 114 efter hjælp.

Man bruger selvfølgelig noget af myndighedernes kapacitet og hvis hunden ikke bærer hundetegnet koster det formentligt også en bøde til de pågældende ejere af hunden.

Du kan desuden nærlæse hundeloven her.

Seneste indlæg