Ønsker du dig en hund ?


Hvis du ønsker dig en hund er det fuldt ud forståeligt. En hund er på så mange måder hel fantastisk, den rummer så meget og den kan hurtigt blive din allerbedste ven. Dog er der mange ting man skal tænke over og have med i sine overvejelser og alle de punkter vil vi vende her.

Vi gør opmærksom på at der i denne artikel er “annonce indhold”

Fordele og ulemper ved en hund

Der findes rigtig mange gode grunde til at anskaffe sig en hund men der findes garanteret lige så mange gode grunde til ikke at gøre det. Det er vigtigt inden du anskaffer dig en hund at du gør op med dig selv præcis hvorfor du ønsker dig en hund. Hertil er det også vigtigt at du gør op med dig selv om du er parat til alle de forpligtelserne det indebærer at få sig en hund.

En hund skal spise hver dag

En ganske simpel ting som at spise mad. Det tager de fleste af os for givet hver eneste dag. Hvis du anskaffer dig en hund vil denne også skulle brødfødes og det er hver eneste dag resten af livet. Mange af os har slet ikke haft overvejelserne om at vi faktisk skal fodre vores hund hver eneste dag.

Pointen med dette er netop tilgængeligheden. Når din hund skal have mad være der skal du som hundeejer være tilgængelig hver dag og fodre den. Er du derfor vant til lange ferier eller lange arbejdsdage skal du sørge for andre fodre din hund hver gang du ikke kommer hjem eller er 14 dage på Hawai.

Det er desværre set så mange gange med mange former for kæledyr, folk tager slet ikke højde for ansvaret og det faktum det er gældende 24 timer i døgnet hele året rundt. Derfor er der tit familier som smider håndklædet i ringet og det er så synd for hund og familie. Derfor skal man altid gøre sig nøje overvejelser inden man anskaffer sig en hund.

Hunden skal stimuleres hver dag

En hund kan kaste rigtig meget kærlighed af sig og være din ubetinget bedste ven. Men hvis hunden er alene hjemme det meste af tiden mens du er på arbejde kan det blive rigtig ustimulerende. Det betyder også at du skal have en plan for hvordan din hund bliver stimuleret.

Kommer du f.eks sent hjem er det ikke nok at du går direkte i seng eller smider dig på sofaen, det vil din hund formentligt ikke værdsætter når den nu har ventet tålmodigt på dig hele dagen.

Hunden kan blive stimuleret på rigtig mange måder, det kan være ved leg, det kan også bare ved en gå tur og ved samtale og nu. Det er bare vigtigt du tager højde for dette hvis du ønsker dig en hund. Det er ikke et stykke legetøj du kan slukke for hvis du har for travlt. Det forpligter med en hund og hunden vil mistrives hvis den sidder alene det meste af døgnet og ikke bliver simuleret.

Hunden skal luftes flere gange om dagen

Som alle os mennesker skal på toilettet er der ingen forskel på os og hunden. Vores hund skal tisse og den skal på wc tit og ofte flere gange om dagen. Hertil skal den ud og stimuleres i den friske luft og bruge sine sanser. Det skaber en glad hund der kan bruge sin energi og mærke den friske luft og udforske naturen.

Du skal derfor tage højde for at en hund skal luftes og det helst flere gange om dagen. Er du derfor typen som kommer meget sent op og afsted på arbejde er det måske meget svært med en hund. Det skal forstås på den måde at du lige skal afsætte en halv time til hunden om morgnen, efter arbejde og inden du går i seng.

Er du parat til at afsætte tiden til hunden og er har du tænkt over hvad det kræver af energi og prioriteter af dig for at have en glad og stimuleret hund. Det er vigtigt du gør dig alle disse overvejelser for det er virkelig synd for en hund hvis den er indespærret det meste af døgnet, uden frisk luft og måske med et måltid eller 2.

En hund koster mange penge

Du tænker nok det kan gøres billigt og det kan det måske også men alligevel er det lige værd at nævne nogen udgifter til hunden her.

Det koster at anskaffe sig en hund men det er nok det mindste af det hele i det lange løb. Så skal du købe en forsikring som er lovpligtig. Så skal du købe hundetegn, halsbånd og alle de faste nødvendige ting.

Hertil kommer så alle de løbende ting som hundefodre, legetøj og dyrelægebesøg. Det kan sagtens de dårlige måneder løbe op i flere tusind kroner. Går du derfor med tanker om at hunden er et billigt og godt supplement til familien skal du lige tænke det hele grundigt igennem.

Tænker du derimod et par tusind pr mdr er en fantastisk investering i en hund til dig og familien har du måske den rette tankegang.

En hund betyder masser af kærlighed

Nu har vi vendt en masse ulemper men meget af det kan også konverteres til noget rigtig positivt. Fordi en tur med hunden i hundeskoven kan bare være den største fornøjelse både for hunden og hundeejere. For os som familie er det fantastisk med frisk luft og samtidig se hunden bare nyde det for fulde brag. Hertil møder vi andre mennesker, vi får motion og der er kun gode ting at sige omkring det.

Hertil at stimulere en hund betyder aktivitet og en masse sjov med vores kæledyr. Det skaber også sammenhold for hele familien og fælles udflugter. Dertil har vi fået en fantastisk vagthund som passer på os alle sammen og gør os trygge.

Som familie har alle medlemmer hver især fået ansvar og vi deler pligterne og især ungerne udvikler sig. Vi får gået en masse ture og vi griner med hunden når der er gensidig leg og drilleri i huset. Vi ville ikke for noget i verden undvære vores Franske Mastiff som absolut tæller mange flere fordele end ulemper.

Ønsker du dig en hund skal du bare være opmærksom på alle disse ting, det er ikke altid en dans på roser. Det kan dog meget af tiden være hel fantastisk og dejligt med en hund. Man skal bare være opmærksom på at det er en pakkeløsning og det er væsentligt at man tænker det hele igennem inden man anskaffer sig en hund.

Vi håber du fik inspiration med dette artikel “ønsker du dig en hund” Du kan læse mere i denne artikel om alt det vigtige til den lille nye hund

Seneste indlæg