Halloween og hund


Halloween kan være en hel fantastisk tid for mange af os. Især børnene elsker den årstid hvor de skal ud og have slik af alle deres naboer. Der er dog visse ting man skal være opmærksom på især hvis man har en hund. Vi beskriver i denne artikel “halloween og hund” hvad du bør tænke over i forbindelse med din hund og halloween.

Vi gør endvidere også opmærksom på at der er “annonce indhold” i denne artikel som holder hjemmesiden kørende og gratis for dig.

Pas på hunden bider ; hundeskilt

Lige præcis den årstid hvor vi fejrer halloweeen kommer der rigtig mange børn og banker på døren. Mange af børne er i følgeskab med større børn eller voksne. Det sker dog også at flere børn går i små grupper og det er super hyggeligt.

Desværre kan det også bare ske at alle disse børn ikke nødvendigvis forstår at de skal banke på eller ringe på hoveddøren. Måske de tager den store havelåge hvor der stor en stor vagthund i haven som ikke rigtig forstår hvad det betyder 7 små unger glemt ud som ninjaer stormer huset.

Det lyder selvfølgelig som en sjov beskrivelse men kan faktisk være rigtig farligt. For man bevæger sig ind op hundens areal og man kommer udklædt og signalerne kan være farlige og stressende for en hund. Derfor bør man hvis man har hunden ude i haven på en halloween aften sørger for at der er et tydeligt hundeskilt.

Det kan f.eks være her vogter jeg eller her bor jeg og så et billede af din hund. Det kan forebygge at rigtige mange og især børn tager den forkerte indgang. Det er selvfølgelig en privat sag om du ønsker et sådan hundeskilt men det kan have stor betydning.

Et hundeskilt eller et stort klistermærke med “her vogter jeg” koster næsten ingen penge. Dog kan du minimere risikoen væsentligt for ulykker hvis du skilter ordentligt med din hund i haven eller på grunden.

Det vil hjælpe gæsterne og din hund. Du ser et stort udvalg hos “Alt til hund og kat” (reklamelink)

Hunden stresser på Halloween

Din hund kan sagtens stresse hvis den skal følge 100 – 200 børn langs havehegnet halloween aften. Det kan være svært for nogen hunde hvor andre hunde ikke rigtig lader sig påvirke. Det kommer selvfølgelig helt an på din hund og hvor du bor.

Afhængig af hvordan trafikken af børn påvirker din hund kan du derfor overveje om din hund skal opholde sig på et afgrænset område den aften eller du kan også sørge for at opholde dig sammen med din hund, så den formentligt er mere rolig og forstår den ikke behøver at holde vagt.

Igen er det alting med måde for nogen hunde er fuldstændige ligeglade og kysser selv indbrudstyven. Har du dog en stor vagthund på 100 kilo som ikke bryder sig om ubudne gæster bør du tage disse forbehold.

Giv hunden fred på Halloween

På halloween er det velkendt at de steder der står et Græskar , der må man komme ind og og rasle efter slik. Det betyder også en masse trafik og en masse potentiel stress til din hund hvis den ikke er forberedt eller klædt på.

Hvis du ikke ønsker trafik af en masse udklædte børn skal du sørge for at fjerne eventuelle græskar således at der er mørkt og du dermed signalere at du ikke er hjemme eller ikke deltager i Halloween. Jeg vil sige det virker i stort set de fleste tilfælde.

For vores egne vedkommende har vi en Fransk Mastiff og han er altså på når der er trafik omkring huset. Derfor slukkede vi lyset i vores græskar da vi selv skulle ud og rasle og dermed fik vores hund ro. Da vi var hjemme og det var tændt opholdte vi os med hunden hele tiden så han forstod at det var okay med alt den trafik ved huset.

Såfremt du vælger at at have dine græskar tændt og forlader huset og efterlader hunden alene. Så kan det godt være en lidt stressende oplevelse for nogen hunde at få besøg af 150 små zombier som banker på forskellige steder eller måske render rundt i haven eller på jeres grund.

Uden dog at være hundeekspert mener vi ganske få forholdsregler kan aflaste hunden rigtig meget. Dertil kan du også forebygge at din hund i værste fald ville overfalde en ubuden gæst.

Tag hunden med på halloween

Der er selvfølgelig også den mulighed at du tager hunden med ud og rasler. Det er noget helt andet for hunden når den ikke er hjemme og passe på matriklen. Det er lidt som når hunden er ude i hundeskoven. Det er leg og glade dag og man mødes på neutral grund. Det kan være svært for nogen hunde når det er egen base.

Men uanset hvad er Halloween bare en særlig tid fordi intet ligner det som det plejer. Ungerne synes det er fantastisk at være klædt ud og se farlige ud. Hertil er det måske også sjovt at sige farlige lyde. Derfor mener jeg uden at vide det på forhånd at det er en god ide at være lidt på mærkerne med sin hund.

Tit og ofte kan man hurtigt mærke det hvis enten hunden tager det afslappet eller den er påvirket. Ud fra dette bør man tage sine forholdsregler. Har du en hund på 7 kilo skal du selvfølgelig ikke være bange for den spiser børnene, omvendt har du en hund på 90 kilo så bør du være dit ansvar bevidst og sikre dig hunden ikke render frit rundt i haven og det er nemt for børnene at komme ind til af en havelåge.

Sidst men ikke mindst er der også bare hensynet til hunden. Vi har konsekvent sat en hængelås på vores havelåge til baghaven så man ikke kommer til at gå denne vej ind. Selv om vi er af den overbevisning at hunden ikke gør nogen noget er det ikke en chance vi vil tage.

Gør halloween til en positiv oplevelse for hunden

Hvis du investere noget tid i din hund kan du gør Halloween til en rigtig god oplevelse for hunden. Hunden kan sagtens være en del af det hvor alle har det sjovt. Det anbefales at du gør det tidligt i hundens liv ligesom med så mange andre ting. Det vil skabe væsentlig mere trivsel for hunden hvis du bor i et område med en masse børn.

Uanset hvad har du i hvert fald fået lidt at tænke over og vi håber du kunne bruge denne artikel “halloween og hund” til lidt inspiration.

Seneste indlæg