De vigtige ting til den nye hund


Er du så heldig at anskaffe dig en ny hund eller måske du allerede har hentet den lille firbenede til familien. Så er der nogen få ting du absolut skal huske når du får dig en hundehvalp. Du har garanteret styr på detaljerne men for en sikkerheds skyld kan du jo lige tjekke om det hele stemmer overens med denne lille huskeliste. Så har den nye hund de bedste forudsætninger.

Vi minder om der kan være “annonce indhold” i denne artikel som holder siden gratis.

Huskeseddel til den nye hund

Det er så fantastisk at få sig en lille hundehvalp. Der er mange glæder og ligeledes mange praktiske omstændigheder man skal have styr på. Vi prøver her at liste dem op til dig så du kan tjekke om du har styr på det hele.

Det nemmeste for dig er at bruge vores indholdsfortegnelse som din tjek liste til hunden.

Køb en hundeforsikring

Noget af det første du skal anskaffe dig er en hundeforsikring. En hundeforsikring er lovpligtig og du kan derfor ikke spare den væk. Den er lovpligtig fordi hvis din nye hund forårsager skade på andre dyr, mennesker eller ting så skal du være i stand til erstatte det.

Dertil kan du tegne en udvidet hundeforsikring. Det er helt klart værd at overveje, hvis din hund kommer alvorligt til skade eller bliver meget syg kan det koste rigtig mange penge at komme på dyrehospitalet. Tit og ofte kan det være en forsikring der afgør om din hund måske overlever.

Dyrehospitalerne er rigtig dygtige men det koster også penge. Er du derfor ikke villig til at betale for en operation eller har du måske ikke de 20.000 det måske koster, så kan din hundeforsikring måske dække det. I sidste ende kræver det at du er ordentligt dækket ind og det koster lidt men kan være en god investering.

Der findes flere steder du kan tegne en Sygeforsikring til din hund. Vi vil absolut anbefale forsikringsportalen Findforsikring (reklamelink) fordi den finder de bedste tilbud til dig helt uforpligtende. Via denne portal byder de store etableret forsikringsselskaber mod hinanden for at tilbyde dig den bedst mulige forsikring.

Du skal købe et hundetegn

Er du i tvivl så kan vi oplyse dig at du absolut får brug for et hundetegn. Det kan godt være du har intentioner om at din hund skal være virkelig godt opdraget og aldrig løbe væk hjemmefra. Dog må vi bare sige at hunden før eller siden måske godt kan fristes lidt af naboens hund eller måske bare får færten af en lille drilsk kat.

Det går tit meget stærkt og uanset hvad, er din hund først væk kan det være en katastrofe hvis den ikke bærer et hundetegn. Et er selvfølgelig at du kan få en bøde og politiet skal bruge energi på dit kæledyr men noget andet er også at du måske aldrig ser din hund igen.

Sørger du for et hundetegn til din hund er der ret stor sandsynlighed for du bliver kontaktet hvis din hund løber væk hjemmefra. Til dem der har prøvet det vil de også sige det er det sidste sted du skal spare. Et hundetegn kan ofte fås for 100 kroner eller mindre så det er absolut ikke den store udskrivning.

Du kan få hundetegn i masser af udformninger og designs. Om det skal ligne guld, sølv, hjerter eller noget helt andet så finder du det online. Udvalget er stort og det er utrolig nemt at bestille online.

Husk det er lovpligtigt med et hundetegn, så få bestilt et med det samme så du er klar til den lille hvalp.

Hunden skal bruge et halsbånd

Du slipper naturligvis ikke for et halsbånd, især da hunden skal holdes i snor de fleste steder du færdes på offentlig grund. Så medmindre du har købt din egen private ø kan du ligeså godt finde et godt halsbånd som dit nye hundetegn også skal fastgøres på.

Vi vil anbefale dig at din hund bruger halsbånd fra den er helt lille. På den måde vænner din hvalp sig til at gå med halsbånd. Vi har erfaret at vores efterhånden store hund er rigtig glad for sit halsbånd. Når vi har taget halsbåndet af vores hund henter han det tit og ofte selv til os.

Cloud7 er bare lækkert design og et fryd for øjet. Der findes selvfølgelig rigtig mange forskellige slags halsbånd i design og prisklasser.

Halsbåndet er dog noget som bliver brugt rigtig meget så det kan være en god ide at købe en ordentlig kvalitet så det ikke skal skiftes løbende.

Der skal bruges hundefoder

Som os mennesker skal hunden spise og det kan være flere gange om dagen. Hundefoder er nok den største post i dit budget set over en længere periode. Det kan derfor være en rigtig god ide at kigge på dine muligheder når du skal handle hundemad ind til din nye lille hund.

Når du får din hvalp får du som udgangspunkt hundefoder med i handlen. Det betyder også du ikke skal akut ud den første dag og handle ind. Det går dog tit og ofte stærkere end man tror, derfor er det en rigtig god ide at være på forkant så du har nok mad til hunden.

Du kan gøre flere ting hvis det skal være økonomisk. Du kan tegne en fast aftale på dit hundefoder så du får faste leveringer til attraktive priser. Det kan du gøre hos Gilpa (reklamelink) som er en meget troværdig leverandør af hundefoder både til privat og professionelt.

Du kan også holde øje med de forskellige etableret hundeshops, flere af dem kører ofte tilbud på hundefoder hvis du køber lidt større mængder ind. Som f.eks Petlux.dk (reklamelink) som du ser på næste banner. Et godt sted at handle til din hund, både hvad angår hundefoder og tilbehør til din hund.

Du skal træne din hund med godbidder

Nu har du styr på hundetegn, forsikring og mad til din hund. Dog er godbidder en uundværlig del hvis du skal opdrage og ikke mindst forkæle dit hund. Din hund elsker godbidder og det gode ved godbidder i dag er rigtig mange godbidder er sunde og samtidig gode for hunden.

Godbidder er også meget mere end små måltider, med godbidder er det lettere at træne din hund og opdrage den. Din hund elsker nemlig belønninger og elsker ligeledes at blive stimuleret.

Du kan gemme dine godbidder forskellige steder og få en masse sjov ud af din træning med hunden. Til hverdag er godbidder også bare fantastiske til belønning. Har din hund været dygtig til at gå tur eller måske været alene hjemme længere, så venter der belønning.

Vi vil helt sikkert anbefale dig at købe forskellige godbidder.

Du skal bruge en hundeseng

Nu er du godt på vej , du har mad, godbidder, en lovpligtig forsikring til din nye hund hund og så har du halsbåndet til hunden. Reelt set har du de fundamentale ting men din hund skal også sove og det skal være med tryghed og varme.

Din hund kan selvfølgelig sove alle mulige tilfældige steder men vi tilråder stærkt at hunden får sin egen hundekurv eller hundeseng. Det er hundens private lille trygge hule. Her kan den søge tilflugt når den er træt eller bare vil slappe af eller sove i sine egne rammer. Den kender duften og den er så meget hjemme måske med sin lille tøjbamse i hundensengen.

Der findes et hav af hundesenge til hunden. Nogen af dem er mere lækre end andre og vi skal ikke lægge skjul på at f. eks Cloud7 som du ser på billedet er et af vores absolut favorit brands.

Det er udover kvalitet og luksus til hunden et design som pynter i alle hjem.

Hundelegetøj skaber en glad hund

Nu er du godt på plads med din nye hund og hunden er klar til sit liv med sin nye familie. Der er styr på hundefoder, godbidder og de nødvendige og ikke mindst lovpligtige ting. Nu starter livet for alvor og nu skal de gode rammer skabes.

En stimuleret hund er en glad hund. Det betyder også du skal sætte nogen gode rammer for hvordan din hund bliver stimuleret og trænet. Gåture er fantastiske og nødvendige men legetøj til hunden er også et fantastisk middel til at stimulere hunden og gøre den rigtig glad og tilfreds.

Man kan få masser af legetøj til hunden. Det kan være aktivitetslegetøj når hunden er alene hjemme eller det kan være forskellige bolde eller noget helt tredje. Du bør altid sørge for hunden har noget legetøj og et par tøjdyr. Et privat lille tøjdyr kan gøre utrolig meget. Vi har selv erfaret med vores store Dogue de Bordeaux at han elsker sine små tøjdyr og tager dem med op i sin hundeseng. Det må ikke undervurderes.

Alt det andet hundeudstyr

Listen er lang men nu har du de mest nødvendige ting. Der er dog stadig massere af tage fat på men det kan du gøre løbende så det ikke behøver koste en formue at starte op med din første lille hund.

Af klassiske ting kan nævnes udstyr til transport, det kan være en cykelkurv til hunden, et hundebur til bilen eller en rampe som bruges til og fra din bil. Andre ting kan være en hundetaske, eller en hundesovepose eller måske en hundefrakke. Der er masser af ting man slet ikke skænker en tanke men det er alt sammen ting du kan gå hen og få brug for med din nye hund.

Seneste indlæg