Transport til hunden


Transport til hunden

Det kan ikke forhindres at vi engang imellem skal bruge transport til hunden et længere stykke og her er der rigtig stor forskel på om du har en lille hund eller en stor hund.

Når vi derudover snakker transport til hunden kan det også være på mange måder, den kan være på din cykel eller i en bil eller måske skal du tage toget med hunden. Vi vender her muligheder og afdækker de nødvendige køb du skal indtage angående transport til hunden

Vi skal for god ordens skyld orientere om at denne artikel indeholder (reklamelinks) til de producenter eller leverandører som vi henviser til

Transport af hund i bil

Når du skal transportere din hund i bil er der faktorer du skal være opmærksom på. Alt afhængig af størrelsen på din hund skal hunden ligesom et menneske være beskyttet og det kan hunden f.eks i et hundebur.

Det kan være utrolig hyggeligt at hunden sidder på forsæde eller bagsæde men det kan også være meget risikofyldt hvis du laver en hård opbremsning fordi hunden så kan blive slynget rundt i bilen og er det en katastrofeopbremsning er det livsfarligt for alle parter i bilen fordi hundens er løs og det er selv med en lille hund fordi den kan blive kastet rundt i bilen hvis der har været høj fart.

Sidst men ikke mindst siger loven faktisk at hunden betragtes som gods, du kan derfor ligeledes risikere at få en bøde såfremt din hund ikke er fastspændt eller fragtes forsvarligt.

Hundebur til bilen

Et hundebur er for mange at foretrække til bilen, det kræver selvfølgelig plads og naturligvis en bil hvor der er plads. Derudover skaber det også ro til hunden og faste rammer når hunden kører bil for sidder hunden på forsædet vælter hunden mere rundt og det er ikke stabilt.

I værste fald ser man også nogen gange en hund som springer rundt i bilen og det er virkelig livsfarligt hvis den springer op og sidder på billisten som kører bilen. Det ser utrolig hyggeligt ud men man skal være virkelig varsom da det blot kræver en enkelt episode hvor man ikke kan styre bilen ordentligt eller hunden blokere udsyn eller lignende.

Man tænker måske ikke over det men det giver hunden en masse ro hvis den ikke kan bevæge sig frit rundt i et køretøj mens det kører.

Hundebure fås i rigtig mange størrelser og udgaver, du kan se et meget større udvalg på nedenstående link (reklame)

Hundebur til god pris

Et hundebur fås i mange prisklasser og selvfølgelig også i flere forskellige kvaliteter. Det er med hundebure som så meget andet, du bør ikke gå på kompromis med kvaliteten hvis du ønsker noget sikkert og noget ordentligt.

Der findes mange gode leverandører af hundebure og hunde transport tasker , vi har i denne artikel fundet frem til flere leverandører af kvalitetsprodukter.

Søger du et rigtig robust bur er her et godt bud, læs mere hos leverandøren (reklame)

Se et kæmpe udvalg af hundebure, hundetasker og mere her hos leverandøren (reklame)

Rampe til hunde – det betyder meget med en god hunderampe

Nogen hunde er bare for store til de kan løftes ind i bilen eller selv komme ind, derudover er der flere hunde som ikke kan tåle det spring der kan være når de skal ud af bilen. Derfor kan det være nødvendigt med en god rampe til hunden.

Der findes flere udbydere af ramper og her skal du selvfølgelig fokusere på vægten. Sidst men ikke mindst er det også afgørende hvor meget plads du har til rampen i din bil.

Vi anbefaler ligeledes at du stille og roligt vænner hunden til en rampe på et tidligt stadie, det kan godt være lidt skræmmende for hunden første gange at skulle enten gå opad rampen og ligeledes ned igen og der er også noget balance i det projekt.

Mypets.dk har et stort udvalg af produkter til hundetransport og flere alternativer til hunderamper afhængig af din hunds størrelse

Se udvalget af hunderamper hos mypets (reklame)

Hundetransport på cykel

Skal du have hunden med på cykel siger det selvfølgelig sig selv at det er begrænset hvor stor hunden kan være. Cykler du rundt med en åben kurv skal du være ret sikker på at din hund ikke springer op ad kurven i trafikken hvis den ser en kat eller en anden hund.

Tit og ofte kan det være en reaktion som gør at hunden springer ud af sin kurv og det kan være livsfarligt for hunden og dig selv og ikke mindst alle dem omkring dig og hunden så tænkt en ekstra gang hvis du cykler rundt med din hund.

Du kan f.eks få en cykelkurv med gitter så hunden har masser af luft og ikke føler sig indespærret, på den måde kan du være sikker på den lille vovse ikke springer nogen steder hen.

Cykeltrailer til hundetransport

Hvis du tit cykler og du har en lidt større hund er der også de populære cykeltrailere. De kan hurtigt og nemt ligeledes laves om til hundejogger. Lækkert design med en masse praktiske funktioner.

Af praktiske funktioner kan nævnes : hjule med quick fix system, tosidet parkeringsbremse, bagdør, kopholder, reflekterende dele og meget mere.

Cykeltrailere overholder desuden kravene ang dyrevelfærd jf § 18 (AT)

Super smart cykeltrailer som også kaldes quick fold.

Se den hos leverandøren her og køb online (reklame)

Transport taske til hunde

Der findes ligeledes et stort udvalg af tasker til hunde. De er som af lækkert design selv om de også er rigtig praktiske, udvalget er stort så man kan tillade sig at være kræsen.

Se et kæmpe udvalg af tasker og shop online hos Petlux (reklame)

Sørg for forsikring til hundetransporten

Når du har hund er det lovpligtigt med en ansvarsforsikring men der findes ligeledes en masse muligheder for at tegne en udvidet forsikring til din hund. Det betyder også hvis du kommer ud for et uheld med dit kæledyr så behøver besøget på dyrehospitalet ikke koste en formue.

I sidste ende kan det at du har en hundeforsikring betyde at du har råd til at beholde din hund, det kan være en rigtig bekostelig affære såfremt din hund kommer til skade eller bliver syg. Det er hårdt som familie at miste en hund til en ulykke eller sygdom og derfor bør forsikring overvejes.

Hvis uheldet er ude kan det redde hundens liv og din økonomi at have den rigtige forsikring, få et uforpligtende tilbud fra flere af de førende forsikringsselskaber (reklame)

Transport taske til godbider

Når hunden nu skal ligge pænt i sit hundebur eller i sin hundekurv på cyklen så er det altid en god ide med de belønnende godbider. Godbider kan tit være lidt svære at håndtere men her findes en masse smarte tasker som du kan se på de nedenstående billeder.

Duo Treat Godbidtaske smart og praktisk design, læs mere om tasken og køb den hos leverandøren her (reklame)

Sikkerhedssele til hunden

Præcis som med os mennesker findes der en sikkerhedssele til hunden, det er lige så fornuftigt at spænde hunden fast som det er at tage sele på selv. Med højt fart kan en hund som vejer få kilo mærkes som flere 100 kilo i højt fart og det kan være dødbringende for hunden og ikke mindst omgivelserne.

En sikkerhedssele kan redde liv og koster ikke særlig meget, se meget mere fra Petlux og udvalget her (reklame)

Frisk luft til hunden under transport

Når der er rigtig varmt har hunden det ligeledes alt for varmt under transport, du kan anskaffe dig et Crate Fan Køleelement til en Crate Fan Blæser.

Crate Fan køleelementet fryses og så får du ekstra kold luft når din blæser kører. Blæser og køle element skal dog bruges sammen.

Du har også mulighed for at bruge en køler måtte til din hund i bilen, man skal være ekstra opmærksom på de ekstra varme dage og sørg for uanset hvad at have et vindue åben hvis du lader hunden være alene i bilen.

Køleelement fra Pet Fan, se mere fra leverandøren (reklame)

En køler måtte er altid en god ide, uanset om du er under transport eller blot derhjemme når det er varmt, hunden søger den helt automatisk når det er varmt

Klapvogne til hunde

Hvis kun det bedste er godt nok til din hund eller hvis du skal ud og gå meget langt så kan du også få klapvogne til hunden. Man kan anskaffe sig en klapvogn til hunde af mange årsager, hvis hunden er skadet, syg eller andet så kan det være ret så praktisk.

Ønsker du dig en klapvogn til hunden så er det også muligt. Se et kæmpe udvalg af muligheder og shop online (reklame)

Lov om hundetransport i Danmark

I Danmark er der ikke nogen særlig lov som forbyder dig at have din hund f.eks i bagagerummet, dog er det faktisk ikke tilladt at have sin hund i skødet mens man kører bil. Det ses dog i gadebillede og man skal passe på fordi det er relativt farligt hvis du laver en hård opbremsning.

Når du transportere din hund i meget varmt vejr skal du være opmærksom på at der kan blive voldsomt varmt i bilen især hvis du efterlader hunden i bilen i perioder. En temp på over 50 – 60 grader kan være dødelig for en hund så sørg for at have forholdsregler hvis du forlader din hund i en varm bil.

Det er derfor simpelt nok at transportere sin hund rundt i Danmark, dog er det dit eget ansvar at sørge for sikkerheden er i orden.

Hundetransport i udlandet

Sagen er en helt anden hvis du skal have din hund med til udlandet. Der gælder forskellige regler i de forskellige lande så det er vigtigt du opdatere dig på det pågældende land hvis du skal have hunden med.

Hunden med til Sverige

Skal du til Sverige skal du være opmærksom på at hunden er Rabiesvaccineret , har et pas der er opdateret og ikke mindst at din hund er ID-Mærket.

Det er helt og aldeles dit ansvar som hundeejer at sikre dig du overholder alle reglerne med din hund når du rejser i Sverige.

Det er ligeledes vigtigt at understrege at selv om du f.eks skal til Bornholm med din hund, så skal du stadig igennem Sverige og derfor skal du også overholde reglerne for rejse med hund I Sverige uanset om du blot rejser igennem Sverige med din hund.

I Sverige er det ligeledes et lovkrav at din hund er spændt fast og hundeburet lever op til forskellige kriterier, sørg derfor at holde dig opdateret ellers kan du risikere en bøde hvis du ikke har haft styr på reglerne.

Hunden med på båden

Det ses tit at hunden er med på sejltur og det er også super hyggeligt, dog skal du være opmærksom på at hunden kan falde i vandet og her vil der altid være mulighed for hunden kan drunkne. Det kan derfor være en rigtig god ide at investere i en redningsvest.

Der findes flere varrianter af redningsveste til hunde, se mere hos leverandøren (reklame)

Vi håber du med denne artikel transport til hunden fik inspiration og svar på dine spørgsmål 🙂

Seneste indlæg