Find din hunderampe her


Søger du en hunderampe så finder du udvalget her. Vi har navigeret rundt på nettet og fundet de forskellige hunderamper du kan bruge til din hund. Det gælder om du skal bruge en hunderampe til bilen eller måske til din sofa derhjemme.

Vi gør opmærksom på at der i denne artikel er “annonce indhold” når vi henviser til produkterne.

Denne artikel er opdateret 21 februar 2023 da vi har tilføjet en Cane Corso til familien, så der nu er 2 hunde.

Hvordan vælger du den rigtige hunderampe

Der er mange faktorer der gør sig gældende når du skal transportere din hund. Det er ikke uvæsentligt hvilken bil du har og ikke mindst hvor meget plads du har i selve bilen. Hertil skal der nemlig være plads til hunderampe i bilen når du kører rundt med din hund. Man kan godt have en tilbøjelighed til at glemme at hunderampen rent faktisk skal med rundt og ikke blot står stationært derhjemme.

Derfor er en væsentlig detalje at du indregner plads til din hunderampe i bilen så der er både plads til rampen samt din hund. Står din hund f.eks i hundebur skal der være plads ved siden af hundeburet.

Af samme årsag kan det være super praktisk med en hunderampe der kan foldes sammen, hvilket vi vil illustrere for dig i næste afsnit. Du kan også vælge en såkaldt teleskop rampe hvilket du også kan se i denne artikel.

Den bedste hunderampe til bil : vores foretrukne valg

Vi har en Fransk Mastiff og vi er rigtig tit på tur i hundeskoven. De første 6 måneder tænkte vi ikke rigtig på en hunderampe fordi hunden trods alt ikke var så stor at vi ikke kunne løfte ham ind i bilen. Nu har piben dog fået en anden lyd og når en hund på snart 70 kilo skal ind i bilen skal der derfor findes en løsning.

Vores hund fylder relativ meget så derfor skulle det kunne kombineres at både hund og hunderampe skal kunne være i bilen. Vores valg er derfor faldet på en foldbar hunderampe.

I starten havde vi utrolig svært ved at få hunden til at gå op og ned ad rampen men med en del træning er det lykkes at vænne hunden til rampen og det går bare utrolig godt med det. Det er i særdelshed vigtigt for vores hund da den ikke nødvendigvis kan tåle de spring ned ad bilen da det belaster hundens led.

Som det ses her har vores hund vænnet sig fuldstændigt til vores hunderampe. Det var dog langt fra let i starten så fortvivl ej hvis du selv føler dig udfordret.

Det kræver en del træning og øvelse men det betaler sig i længden så har du en god portion tålmodighed skal det nok lønne sig i den lange ende.

I starten er det vigtigt du støtter hunden fordi den skal lige finde sig en balance når den går på rampen. Jeg vil klart anbefale dig at du vænner hunden til at bruge en rampe lige fra den er hvalp. Så er det meget naturligt for hunden at bruge en rampe og den er også lærenem.

Et godt trick med at vænne hunden til hunderampen kan være at lægge hunderampen fladt på jorden og ligge godbidder på rampen. Så går rundt frem og tilbage og bliver vant til rampen og ikke mindst tryg.

Med så stor en hund er det for os fuldstændig uundværligt med en god hunderampe. Det har gjort turen tur retur til hundeskoven utrolig let og simpel.

Bedste hunderampe

Som det fremgår af nedenstående youtube video har vi for nyligt fået endnu et hunde medlem i familien. Det er en lille Cane Corso som ender med at blive en rigtig stor hund. Derfor er det vigtigt for os at lære vores hund at gå ned af en hunderampe i så tidlig en alder som muligt.

I det hele taget bør du lære din hvalp alle stadier i transport så hurtigt du kan. Det er altid svære at lære en voksen hund alle disse ting. Det kræver selvfølgelig en portion tålmodighed men det lønner sig i den lange ende, især hvis du har din hund i rigtig mange år.

Den bedste hundetrappe for vores vedkommende er klar en foldbar hunderampe som kan foldes sammen og ligges på bagsædet mens vi har vores 2 store hunde i bagagerummet. Den store hund springer selv op men bruger hunderampen ned. Det skåner hans krop på den lange bane.

Her ser du vores lille Cane Corso som lærer at bruge en hunderampe

Hunderampe til bil foldbar

Som sagt kan du få flere forskellige hunderamper. Det kommer selvfølelig an på dit behov og ikke mindst hvilken slags bil du har. Hertil er det også vigtigt at du har plads i din bil til hunderampen og din hund selvfølgelig samtidig kan være i bilen.

Som tidligere illustreret i denne artikel bruger vi selv en foldbar hunderampe til vores hund. Det er utrolig praktisk fordi den kan pakkes let og elegant sammen og det er bare utrolig praktisk og nemt. Samtidig vejer hunderampen næsten ingenting i forhold til hvor meget vægt den kan håndtere.

Ud fra vores egne praktiske erfaringer vil vi derfor klart anbefale en foldbar hunderampe.

Du ser her en foldbar hunderampe. Det er lige så let som det ser ud. Den foldes en gang og opbevares let ved siden af hunden eller på bagsædet.

Selv om denne hunderampe kan tage 65 kilo vægt så vejer den selv kun lidt over 6 kilo. Dens gummibelægning beskytter desuden din bil. Sidst men ikke mindst er den bare praktisk og pæn og vigtigst af alt. Den beskytter din hunds led og er dermed forebyggende.

Hunderampe teleskop

Er du mere til en hunderampe med såkaldt teleskop er det også muligt. Nedestående tåler en belastning helt op til 120 kilo. Har du derfor en af de helt store hunde er det et af de helt rigtige valg.

Hunderampen er forebyggende ved hofte og ikke mindst rygradsproblemer, det er bare en super god investering hvis du tit er på farten med din store hund. Desværre glemmer man nogen gange at en stor hund ikke nødvendigvis kan tåle de store spring ud af bilen og det kan voldsomme konsekvenser på den lange bane for hundes led, hofter og helbred.

Selve hunderampen vejer under 6 kilo så den er til at håndtere og kan også lægges på bagsædet hvis det kniber med pladsen hvis hunden også skal være der.

Denne hunderampe kan tage en belastning helt op til 120 kilo så har du en stor hund er dette et rigtig godt valg.

Designet på alle hunderamperne er pænt og produceret med gummibelægning så din kofanger ikke bliver ridset.

Det er en super investering rent praktisk og godt for hundens helbred fordi du skåner led, hofter og helbredet.

Hunderampe til sofa

Det er selvfølgelig ikke kun til bilen du kan bruge en hunderampe. Rigtig mange har små hunde som har svært ved at komme op forskellige steder. Typisk hvis sofaen er lidt høj så kæmper de små hunde for at komme op og især ned.

Det er fristende for hundene at springe ned af sofaen men det er ikke nødvendigvis godt for deres helbred og det er rigtig skidt hvis det bliver en dårlig vane. En hunderampe til sofaen er derfor en super god funktionel løsning.

Som du kan se på billedet her er en lille justerbar rampe til sofaen en genial løsning til dig med en lille hund. Hunden skal altså op og ned rigtig mange gange i løbet af en dag.

Det betyder også at hunden er udfordret med sine led især igennem en længere periode. Har du derfor en lille praktisk rampe skåner du hunden både når den skal op og ned.

Alt materiale til denne artikel er lånt fra “Alt til hund og kat” (reklamelink) Forhandleren er en af vores foretrukne butikker når vi skriver artikler omkring hunde og hundeudstyr.

Vi håber du fik inspiration med denne artikel, du kan finde en oversigt over alle vores artikler her.

Seneste indlæg