Hundeskoven : Find din lokale hundeskov her


Søger du en hundeskov så finder du den her. Hundeskovene er blevet utrolig populært blandt hundeejere og er et rigtig fristed hvor du kan slippe din hund løs og samtidig skabe gode relationer til andre hundeejere. Vi giver dig med denne artikel en oversigt over hvor du finder din lokale hundeskov.

Dog er det vigtigt at understrege at selv om din hund løber frit rundt i hundeskoven så skal du stadig have kontrol over hunden, dvs du skal kunne kalde den til dig så andre kan færdes trygt i hundeskoven.

Vi skal samtidig jf regler oplyse om der i denne artikel er (annonce indhold)

Hundeskove i og omkring København

Der er rigtig mange hundeskove i København og omegn. Det har stor betydning for alle de mennesker som bor i indre by og ikke har de samme muligheder for at lade deres hunde gå fri. Du finder hundeskove i København på nedenstående liste, vær opmærksom på vi tager forbehold da listen ikke nødvendigvis er opdateret. Det er altid en god ide at søge den konkrete hundeskov på google hvis du vil være sikker.

Vi har delt det op i forskellige kategorier så det er mest overskueligt for dig.

Hundeskove i indre by og Frederiksberg

Indre by byder faktisk på rigtig mange hundeskove. Det er dejligt at kunne bo i byen og samtidig kunne traves i naturen uden at hunden skal gå i snor, det er dog vigtigt du viser hensyn til andre hunde og mennesker. Hertil skal hundeloven altid overholdes. Bemærk der kan være forskellige regler på de lokale hundeskove.

Hundeskoven søndermarken på Frederiksberg

Adressen er Søndermarken Frederiksberg

I midten af hele Frederiksberg finder du søndermarken, klods op af Frederiksberg have og Zoo. En kæmpe have hvor rigtig mange lufter deres hund i det fri. Det er selvfølgelig nærliggende hvis du bor ved siden af Søndermarken at gå en tur i haven og lufte din hund til dagligt.

I hundeskoven er der ikke indhegning til små hunde, du skal derfor være opmærksom på der kan være store hunde der løber frit rundt. Desuden er der bænke og borde du kan sidde ved samt skraldespande.

Bor du derimod et stykke væk er der parkeringspladser rundt om Søndermarken. Du skal dog være indstillet på at det koster penge at parkere og det er ikke altid lige nemt at finde en parkeringsplads.

Vores franske mastiff hygger sig med en af sine bedste venner

Hundeskove i indre København

Når man bor i indre by skal man lige orientere sig når hunden skal luftes. Især hvis det skal være uden snor. Du må ikke lade din hund løbe frit på offentlig gade jf hundeloven. Det er derfor vigtigt du søger mod en hundeskove i området og altid orientere dig om de pågældende regler i den lokale hundeskov. Husk uanset hvor dygtig du og din hund er, at altid vise hensyn til andre mennesker og hunde.

Følgende hundeskove er beliggende i indre København / By

 • Dragør , Kongelunden Hundeskov
 • Dragør , Trekanten
 • Kastrup , Travbaneparken
 • Kastrup , Kastrup strandpark
 • Brønshøj , Utterslev mose
 • Amager , Lersøparken
 • Vanløse, Grønsdalsparken
 • Amager , Ørestad bypark hundehård
 • City – Bellahøj Campingplads
 • Amager/Christianshavn , Chritianshavn Vold

Der findes flere steder og vi vil jævneligt opdatere liste med hundeskove i kbh.

Hundeskove resten af Sjælland og Danmark

Der findes naturligvis rigtig mange hundeskove i hele landet som du kan benytte dig af. Vi har scannet nettet for gode hjemmesider der kan oplyse dig hvorhenne du finder en hundeskov nær dig.

Du kan finde en oversigt over hundeskove i hele landet på følgende sites.

 • Hundeskovene.dk En site med stort overblik over hundeskove i DK. De har også en app du kan downloade
 • Hundeskove.dk , samme koncept med et godt overblik over hele landet

Hundeskoven er fantastisk at løbe rundt i for vores Dogue de Bordeaxu. Vi er dog opmærksomme på vi har en stor hund og derfor viser vi også hensyn til vores omgivelser.

Vi sørger altid for at holde hunden under opsyn og er der optræk til ballade kalder vi vores hund til os.

Man skal dog også være opmærksom på at det kan se voldsomt ud når hunden leger. Dog skal man alligevel være parat til at stoppe legen hvis det trods alt bliver for voldsomt.

Det er altid en god ide at skabe relationer til de andre hundeejere. Tit og ofte får man venskaber fordi man lufter samme sted og måske på faste tidspunkter.

På facebook kan du ofte finde grupper for en lokal hundeskov, her kan man planlægge gåture og i øvrigt snakke samme omkring lokale forhold mv.

Hvad skal du huske i hundeskoven

Der findes mange ting du bør være opmærksom på når du skal besøge en hundeskov. Men vi har lavet en liste til dig med de ting som du med fordel kan medbringe når du skal i hundeskoven med din hund.

 • Medbring altid en godbidstaske, det gør alting nemmere og du kan have alle de nødvendige ting i din godbidstaske. Det kan være godbidder, kreditkort, hundeposer, din telefon og øvrige effekter.
 • Godbidder , det er bare super at medbringe godbidder på alle dine ture så hunden kan belønnes når du træner med den og når den i øvrigt er en god hund
 • Hundeposer – et nødvendigt onde, også kaldet høm høm poser, du gør alle en tjeneste når du rydder op efter dig selv. Som de siger, vores mor arbejder desværre ikke i hundeskoven 🙂
 • Sørg for hundetegn på hunden. Det er bare et must og i øvrigt lovpligtigt. Hvis din hund stikker af i en hundeskov især hvor der ikke er indhegning. Du risikere aldrig at se din hund igen hvis den ikke har et hundetegn på.
 • Et ordentligt hundehalsbånd – sørg for at købe et ordentligt halsbånd med sele til. Der kan opstå udfordringer hvis der pludselig er for mange hunde eller kommer en aggressiv hund. Så er det vigtigt man kan kalde sin hund til sig eller i det mindste sørger for en ordentligt snor og halsbånd.

Hundeloven i de danske hundeskove

Der findes mellem 5 og 600 hundeskove i Danmark. En stor del af disse tilhøre Naturstyrelsen. Dertil ejes de resterende af enten private eller kommunerne. Det kan derfor betyde der er forskellige regler i de forskellige hundeskove.

Du skal derfor sørge for at orientere dig i den pågældende hundeskov som du besøger. Det er vigtigt du respektere reglerne så andre, herunder hunde og mennesker også kan færdes trygt i en hundeskov. Det er dit ansvar at sørge for din hund opføre sig ordentligt og kommer når du kalder på den.

Hvis din hund er aggressiv over for andre hunde eller mennesker skal du holde den i snor. Groft sagt er det beskrevet som du skal have fuldt herredømme over din hund.

Nogen misforstår desværre nogen gange intentionen med en hundeskov og lader deres hunde løbe frit uden hundene er ordentlig opdraget. Du SKAL kunne kalde din hund til dig og du skal have styr på din hund hvis det er nødvendigt. Dertil bør du hele tiden holde din hund under opsyn så du hele tiden kan forebygge såfremt der sker noget ved en voldsom hundeleg eller lignende.

Går du tit og ofte i hundeskoven kan der selvfølgelig ske uheld, derfor er det også altid en god ide at have styr på din hundeforsikring. Uanset om det er din hund eller en anden hund der kommer til skade.

Seneste indlæg