Er du sikker på du ønsker dig en hund


Er du sikker på du ønsker dig en hund

Rigtig mange har denne her illusion om at det er hel fantastisk at få sig en hund og nyde godt af alle hyggestunderne men de har glemt at forberede sig på alle forpligtelserne der følger med den firbenede.

Man ser det desværre tit at en familie får anskaffet sig en hund og så relativ kort tid efter må de skille sig af med den igen fordi familien slet ikke var forberedt og rustet til alle de forpligtelser der følger med at eje en hund.

Det skær lidt i hjertet når man ser små hunde på facebook eller andre steder der søger nye ejere fordi familien ikke magter den lille vovse alligevel. Derfor er der bare rigtig mange ting man som familie bør gøre op med sig selv inden man får anskaffet sig en hund.

Først og fremmest er der den klassiske, der skal gås tur med hunden og det skal der gerne hver dag. Hvem går tur med hunden, hvad tid på dagen og er der overhovedet tid til at hunden får den motion som er gavneligt for den. Rigtig mange får anskaffet sig en hund og så havde de slet ikke taget højde for at hunden rent praktisk skal luftes hver dag og gerne flere gange. Det er altså bare en fantastisk ide inden man anskaffer sig hunden at drøfte så praktisk en ting internt i familien for det er sjovt nok noget som kommer bag på nogen familier når virkeligheden melder sig.

Hunden giver mange glæder men

er du parat til at give afkald på andre fornøjelser. Når du får en hund skal du gøre op med dig selv og familien hvor meget alene hunden skal være, hvis der arbejdes meget skal det stadig prioriteres at man kommer hjem til hunden så den ikke ligger alene hele dagen. Det vil også sige at spontane aftner ude, f.eks i biografen eller ud og spise kan være ting du skal have med i dine overvejelser om disse bør droppes. Det er på nogen områder lidt enten eller fordi din hund bør ikke være alene hjemme en hel dag og så en hel aften fordi du måske synes andre ting er sjovere hvis du har haft din hund en måned eller 2 og den måske ikke er så sjov længere. Hertil er der også bare det faktum at hunden skal på toilettet og den skal stimuleres og den fortjener ligesom alle andre væsner et godt lidt, det er klart noget du skal gøre op med dig selv som familie.

Hvordan lige med den ferie i plejer at tage på, er i villige til at droppe flyveturen til Miami og måske tage på bilferie sammen med hunden eller blot en tur til Lalandia. Det er virkelig noget som kommer bag på folk, nok er det måske overkommenligt at droppe ferien den første sommer fordi den lille nye hvalp er nok så sød men efter et år eller 2 så frister det med ferien under solen og en charter ferie på en uge eller 2 er måske lidt sjovere end blot at være hjemme i det lidt kedelige danske sommervejr. Her er så bare problematikken, hvad gør vi med hunden i sommerferien.

Anskaffer du dig en stor hund så kan det godt være du synes den ikke er så stor fordi du vænner dig til den, men hvis faster Bodil skal passe den er det ikke sikkert hun synes det er så nem en opgave trods alt. I øvrigt er det også bare sådan med store hunde at de færreste hjem og familier er gearet til lige at passe dem i en uge eller 2, så det er bare noget man 100 procent bør gøre op med sig selv for det er virkelig træls at stå i en case hvor man reelt overvejer at skaffe sig af med sit kæledyr fordi man i virkeligheden finder ud af at ferien og de spontane aftner ude måske i sidste ende var lidt for meget at give afkald på.

Overvej nu grundigt om i har tid og overskud til hund 

Gør dig og jer som familie altid den tjeneste at overvej grundigt, hvor meget af jeres fritid og ferie er i parat til at ændre på. Nu er der selvfølgelig også mulighed for hundepensioner og det kan også være ganske fantastisk, man skal bare forberede sig på det selvfølgelig også koster penge. Mange hundepensioner er rigtig godt men et ophold på 1 – 2 uger koster en del penge og kan godt gøre lidt indhug i økonomien. Desuden er det også lang tid at være adskilt fra den vovse men i sidste ende er det selvfølgelig en prioritetssag.

Der er bare det at sige til det, hvis man gør sig alle overvejelserne inden man anskaffer sig en hund så står man ikke med en dum overraskelse senere, hvis man har clearet at hunden skal på hundepension eller man holder ferie med hunden så er de ting afklaret, hvis man ligeledes har aftalt hvem der går tur med hunden i det daglige og hvem der evt kan passe den når det er nødvendigt, så bliver det bare så meget mere fantastisk at have sig en hund.

Ikke bare for familien men også for hunden !

Måske i er blevet lidt klogere, det var i hvert fald til stof til eftertanken her fra os. 

Seneste indlæg