hvordan man beskytter sin hund mod flåter


Hvordan man beskytter sin hund mod flåter er noget rigtig mange hundeejere bør vide. Vi sætter fokus på flåter og hvad du som hundeejer kan gøre for at beskytte din hund bedst muligt.

Flåter kan være farlige for hunden

Flåter er en almindelig plage for både mennesker og kæledyr, især i sommermånederne. Ikke alene er de irriterende, men de kan også være farlige for din hund, da de kan overføre sygdomme, såsom Lyme sygdom, ehrlichiose og babesiose. Heldigvis er der nogle enkle trin, du kan tage for at beskytte din hund mod flåter.

Brug en effektiv flåtbeskyttelse til hunden, så beskytter du din hund mod flåter på en effektiv måde

Den mest effektive måde at beskytte din hund mod flåter er ved at bruge en flåtbeskyttelse. Der er mange forskellige typer af flåtbeskyttelse, herunder halsbånd, spray, shampoo og topikale midler. Det er vigtigt at vælge en flåtbeskyttelse, der er effektiv mod de specifikke flåter, der findes i dit område. Du kan også tale med din dyrlæge om, hvilken type flåtbeskyttelse, der er bedst til din hund.

Sørg for at tjekke din hund for flåter hver dag

En anden måde at beskytte din hund mod flåter på er ved at inspicere din hund regelmæssigt. Hvis din hund har været udenfor, såsom på en gåtur eller i haven, er det en god idé at tjekke dens pels for flåter. Koncentrer dig især om områder, hvor flåter typisk foretrækker at bide, såsom omkring ørerne, på hovedet og i armhulerne. Jo tidligere du opdager flåterne, jo bedre er chancen for at fjerne dem før de spreder sygdom.

Trim pelsen på din hund for at undgå flåter

En anden måde at reducere risikoen for flåtbid er ved at trimme din hunds pels kort. Flåter foretrækker at bide og klatre i lang pels, og ved at trimme pelsen kort, kan du gøre det sværere for dem at finde et passende sted at bide. Desuden gør det også inspektionen lettere.

Hold din have ren for at minimere flåter

En tredje måde at beskytte din hund mod flåter på er ved at holde din have ren og ryddelig. Flåter trives i højt græs og løv, så det er vigtigt at holde græsset og buskene i din have trimmet og renset for blade og affald. Overvej også at lægge træflis eller grus rundt om haven og udendørs områder, som din hund bruger ofte, da det kan gøre det sværere for flåterne at komme frem.

Hvorhenne støder hunden på flåter ?

Hunde kan støde på flåter i en række forskellige områder, hvor flåterne typisk opholder sig. Her er nogle af de mest almindelige steder, hvor din hund kan støde på flåter.

Skove, hundeskove og parker støder hunden tit på flåter

Skove og parker er nogle af de mest almindelige steder, hvor hunde kan få flåter. Flåter elsker at leve i fugtige og skyggefulde områder, såsom skove og parker, hvor der er masser af vegetation og højt græs. Hvis du tager din hund med ud i skoven eller parken, er det vigtigt at inspicere dens pels regelmæssigt for flåter og bruge en effektiv flåtbeskyttelse.

Haver og grønne områder

Selv din egen have kan være et sted, hvor din hund kan støde på flåter. Hvis du har en have eller et grønt område, hvor din hund ofte går, er det vigtigt at holde området rent og ryddeligt for at minimere flåtbestanden. Sørg for at fjerne blade og affald, som flåter kan skjule sig i, og overvej at lægge træflis eller grus rundt om haven, da det kan gøre det sværere for flåterne at komme frem.

strande og kystområder

Selvom flåter normalt ikke trives i sand og på åbne områder, kan de stadig findes på strande og kystområder, hvor der er vegetation eller højt græs. Hvis du tager din hund med på stranden, skal du være opmærksom på risikoen for flåtbid og inspicere dens pels regelmæssigt.

Campingpladser, her kan være masser af flåter

Campingpladser er et populært sommerrejsemål for mange familier med hunde. Desværre kan campingpladser også være et område med høj risiko for flåtbid, især hvis de er beliggende i nærheden af skove eller søer. Sørg for at inspicere din hunds pels regelmæssigt for flåter og brug en effektiv flåtbeskyttelse, hvis du planlægger at tage din hund med på camping.

Byområder er fyldt med flåter

Selvom flåter typisk er mere udbredt i landlige områder, kan de også findes i byområder, især i parker og grønne områder. Hvis du bor i en by eller tager din hund med på en tur i byen, skal du stadig være opmærksom på risikoen for flåtbid og inspicere din hunds pels regelmæssigt.

I det hele taget er det vigtigt at være opmærksom på, hvor din hund kan støde på flåter, og tage de nødvendige forholdsregler for at beskytte den mod flåtbid. Ved at bruge en effektiv flåtbeskyttelse, inspicere dens pels regelmæssigt og undgå områder med høj risiko for flåtbid, kan du hjælpe med at beskytte din hund mod flåter og de sygdomme, de kan sprede. Sørg for at konsultere din dyrlæge om de bedste måder at beskytte din hund på, og hold dig opdateret om de seneste anbefalinger og oplysninger om flåtbid.

Hvad gør jeg hvis min hund bliver bidt af en flåt ?

Hvis din hund bliver bidt af en flåt, er det vigtigt at fjerne flåten så hurtigt som muligt. Jo længere flåten sidder fast, jo større er risikoen for, at den overfører sygdomme til din hund. Her er trinene til at fjerne en flåt fra din hund:

  1. Brug en flåtfjerner eller pincet til at gribe fat om flåten tæt på huden.
  2. Træk flåten lige ud med en jævn bevægelse, pas på ikke at knække flåten.
  3. Rengør området med sæbe og vand eller en antiseptisk opløsning for at forhindre infektion.
  4. Hold øje med området omkring flåtbidet i de næste par uger for eventuelle tegn på infektion eller sygdom.

Vi har selv en Dogue de Bordeaux og han får næsten dagligt flåter på sig, derfor er vi meget omhyggelige med at tjekke ham. Vi har ligeledes en Cane Corso men der gider flåter ikke rigtigt bide sig på endnu. Det er selvfølgelig en af de bedste måder hvis man beskytter sin hund mod flåter. At tjekke hunden grundigt hver dag.

Hvis din hund udvikler symptomer på en flåt-båret sygdom, såsom feber, sløvhed, muskelsmerter eller halthed, skal du kontakte din dyrlæge med det samme. Jo tidligere din hund får behandling, jo større er chancerne for en fuldstændig bedring.

Tak fordi du læste denne artikel omkring hvordan man beskytter sin hund mod flåter.

Seneste indlæg