Cane Corso Italiano : alt om vores Cane Corso ved navn Cato


Cane Corso Italiano er vores nye familie medlem. Vi har i forvejen en Dogue de Bordeux så vores familie består nu af Far, Mor, 3 børn og snart 2 store hunde. I denne artikel “Cane Corso Italiano” kan du læse om vores liv med vores 2 hunde med Fokus på Cato – hvor Cane Corso hvalp. Denne hunderace kaldes også en Italiensk Mastiff.

Vi gør opmærksom på at der i denne artikel er annonce indhold jf reglerne.

Cane Corso Italiano er en udpræget vagthund : den passer på hele familien

Nu har vi i familien i forvejen en Fransk Mastiff, herunder en Dogue de Bordeaux. Denne hunderace passer rigtig godt på familien og det er alt hvad vi havde at forholde os til.

Vi må dog sige at efter vi har fået vores Cane Corso Italiano, så er denne hunderace endnu mere en udpræget vagthund. Han er utrolig opmærksom på hvad der sker omkring sin familie og han er på vagt omkring haven og især børnene.

Han elsker at gø, så det er vi ved at træne at det behøver han ikke, men han elsker at patruljere i huset og rundt i haven. Vi har givet ham et Anti gø halsbånd og det har virket utrolig godt og er harmløst. Vi er så småt ved ikke at bruge det mere fordi det ikke er så slemt mere med hans gøen.

Vi må dog bare sige, det her er en vagthund med stort V, dog skal det understreges at han skal opdrages fra hvalpestadie af for han bliver stor og stærk. Det skal være forsvarligt med sådan en stor hund i hjemmet og vi skal også passe på vores omgivelser.

Cane Corso Italiano : en fantastisk familie som elsker børnene

Vi havde hørt flere steder at sådan en Italiensk Mastiff skulle være en god familie hund. Vi må bare erkende at denne hunderace er en utrolig familie hund. Børnene stortrives med hunden og det er tydeligt at Cato “vores hund” trives med at være i vores familie.

Dog skal det understreges at vi fra start af har lavet regler således at hunden ved at det altid er menneskerne i familien der bestemmer. En Cane Corso er en klog hund og hvis du ikke opdrager den godt nok vil den højst sandsynlig teste dig.

Vi er af den overbevisning at hvis du opdrager en Cane Corso ordentligt så har du en fantastisk lydig og klog hund som passer på sine omgivelser. Vi har trænet utrolig meget lydighed med godbidder og det betyder han kommer når vi kalder , han elsker simpelthen godbidder og belønninger.

Cane Corso Italiano : Cato spiser hundemad fra Essential Foods

Vi har brugt lidt forskelligt hundemad til vores Dogue De Bordeaux og derfor ville vi gerne have det rigtige fra start til vores Cane Corso. Vi startede derfor med hundemad fra Essential Foods og det har virket over alt forventning.

Han spiser op hver eneste gang og er altid glad når han får serveret sin hundemad. Vi træner ham på den måde at han skal sidde pænt og må først spise når vi siger værsgod. Derudover tager vi samt børne madskålen fra ham mens han spiser for at teste ham og det acceptere han 100%. Derefter sætter vi selvfølgelig hundeskålen tilbage til ham og roser ham.

Da vi startede med Essential Foods havde han dårlig mave “tynd mave” et par dage, hvilket er helt normalt. I dag fungere det perfekt og da Essential også fungere rigtig godt til vores store Franske Mastiff er det lige nu det perfekte hundemad til vores store hunde.

bedste hundefoder

Vi køber altid 3 sække Essential ad gangen, så får man nemlig 10% ekstra rabat i indkøbskurven hos Essential Foods.

Vores Cane Corso spiser “The Beginning” Large Breed og vores Franske Mastiff spiser Estate Living.

Det er fantastisk hundemad og vi kan varmt anbefale det

Vores Cane Corso Italiano er ikke altid vild med andre hunde og mennesker, så vi er godt i gang med socialisering

Det var faktisk tydeligt på vores Cane Corso fra starten at han ikke var vild med fremmed omkring vores grund. Hertil kunne han godt vise lidt aggressiv adfærd i hundeskoven hvilket vi havde læst kan være normalt for hunderacen.

Vi er derfor gået all in på at træne vores Cane Corso til at acceptere omgivelserne, herunder andre mennesker og hunde. Værst har det faktisk være med andre hunde, så derfor er det noget vi øver en del. Vi bruger mange godbidder til denne øvelse og vi passer på med ikke at overstimulere hunden med for mange øvelser.

Vi har en fast gruppe med 6 hunde hvor vi går mange ture sammen og her går det bedre og bedre. En øvelse kan f. eks være at mødes et neutralt sted og bare sidde afslappet og betragte omgivelserne. Det kan være mennesker og hunde der får forbi og så rose hunde med en godbid når han ikke reagere på andres færden.

Cane Corso Italiano og Fransk Mastiff i samme hus, sådan går det

Vi var faktisk spændte på hvordan det ville gå da vi kom hjem med vores Cane Corso. Vores Dogue de Bordeuax reagerede overvældende positivt. Den første dage gik vores store hund og kiggede lidt underligt men nu leger de hver dag og der er ingen slåskampe. Det skal liges siges at det er hel naturligt at det er vores ældste hund og store hund som bestemmer de 2 hunde imellem.

Når hundene leger sammen smider vores Franske Mastiff sig på ryggen for at vise vores Cane Corso at han ikke er farlig og det er tydeligt at den store hund viser meget hensyn. Det er også tydeligt i hjemmet at vores Dogue de Bordeux opdrager på den lille Cane Corso og viser ham den rigtige retning. På denne område er vores Dogue de Bordeux bare en fantastisk hund.

Vores Cane Corso Italiano og Fransk Mastiff hygger sig udenfor i sofaen.

De 2 hunde går godt i spænd og leger sammen hver dag, de sover også ofte i klump i en af de store hundesenge.

Det er en fornøjelse at se og mærke det bånd de 2 hunde har stiftet. Dog vil vi også sige at det kræver opdragelse og tid at have 2 hunde, hvilket man skal være parat til at investere sig selv i som familie.

Vores Cane Corso er meget aktiv, denne hunderace skal stimuleres

Nu havde vi en Fransk Mastiff, så vi kunne godt mærke forskel på de 2 hunderacer. Vores Cane Corso er meget livlig, selvfølgelig er han en hvalp, dog er det tydeligt at han er meget aktiv og det skal vi selvfølgelig vise hensyn til.

I det hele taget vil jeg sige at denne hund kræver du bruger tid på din hund eller hunde. Hvis du ønsker dig en sofa hund skal du ikke købe en Cane Corso. Den kræver stimulering, træning og fortjener et aktivt liv.

I modsætning til vores Dogue de Bordeaux er der mere gang i en Cane Corso. De 2 hunde går dog fantastisk i spænd men de er også i en familie hvor de får masser af kærlighed, træning og aktivering fra hele familien.

For vores vedkommende er godbidder bare nøgle og så en masse ros og lydighedstræning. Vi skælder ikke hundene ud, men roser dem når de gør det godt og gør alt hvad vi kan for at skabe en unikt tillidsbånd til hundene.

Cane Corso Italiano med sin nye hundeseng

Vores Cane Corso sover meget af tiden, det gør hunde og de sover alle mulige steder. Vores Cane Corso går lidt rundt og sover i huset, også i løbet af natten. Vi har derfor hundesenge flere forskellige steder i huset, især fordi så kan hundene sove nede ved børnenes værelser.

Hundene går typisk ned i løbet af natten og sover lidt på skift hos vores unger. Det er altså vagthunde som passer på børnene og det er dejligt at se. Til sådan noget er en Donut hundeseng perfekt. Der kan hundene krølle sig lidt sammen og falde hen i drømmeland.

Det gode ved sådan en hundeseng er også ofte at hundene har sit eget sted hvor de kan slappe af. Vi har derfor den aftale herhjemme som familie, at når hunden trækker sig over i sin hundeseng får den fred. Det betyder vi ikke forstyrre den medmindre den selv kommer rendende.

Typisk hvis vi får gæster og det er overvældende kan hundene godt finde på at trække sig til hver deres hundeseng. Det skal man acceptere for det kan være stressede for en hund med 20 mennesker i huset. Derfor bliver gæsterne også instrueret i at de skal acceptere hundens rum og det er deres hundeseng.

Vores Cane Corso hvalp hygger sig i en af sine hundesenge. Vi elsker at hundene har flere hundesenge og det er deres eget frie valg hvor de sover og slapper af.

Vi synes hundene fortjener det bedste liv og de giver så meget kærlighed retur så det er Win Win for os som familie.

Hvad koster en Cane Corso Italiano : prisen variere mellem 12 – 15.000 kroner

Vi tog til jylland og hentede vores Cane Corso og hentede vores hund hos en avler. Det er utrolig vigtigt at man finder en god avler og man er tryg når man henter sin hund.

Hvis du får tilbudt en billig hund ville jeg personlig være skeptisk, jeg kunne aldrig nogensinde finde på at købe en hund i en baggård eller på et gadehjørne.

Det er vigtigt at understrege at køber du en hund er der selvfølgelig engangsbeløbet. Men over 10 år kan du bruge utrolig mange penge på en hund. Til gengæld kan en hund give dig et langt aktivt liv med en masse gensidig kærlighed og det sætter vores vedkommende et positivt præg på vores familie.

Den rigtig hundeforsikring til vores Cane Corso Italiano

Vi har i forvejen en Dogue de Bordeaux og har allerede brugt vores hundeforsikring. Det betaler sig virkelig for det koster mange penge når du skal til dyrlægen.

Hertil kan hunden komme komme til skade ved leg derhjemme eller måske i hundeskoven. Vores store Franske Mastiff skar sig i poten ved leg i hundeskoven og det kostede 2-3 uger med forbinding om poten. Det kostede også flere tusind kroner i dyrlægeregninger og medicin men vi har brugt vores hundeforsikring som dækker en stor af regningen, så det kan klart anbefales.

Vi har en udvidet hundeforsikring som dækker bredt, det er absolut værd at overveje hvis du skal have hund.

Vi håber denne artikel gav dig inspiration og svar på flere af dine spørgsmål.

Seneste indlæg