Mundkurv til hunden


Søger du en mundkurv til din hund så læs mere her og køb din mundkurv til hunden her

(annonceindhold)

Køb en billig mundkurv

En mundkurv behøver ikke koste særlig meget. Derfor bør der ikke være en undskyldning for ikke at bruge mundkurv til hunden hvis det er påkrævet.

I Danmark er der en hundelov hvor det er påkrævet at du har en mundkurv til din hund såfremt du har en af disse hunderacer. Vi vender de forskellige racer senere i denne artikel.

Du kan sagtens finde en mundkurv til din hund til under 100 kroner. Det er derfor en meget minimal investering. Så gør du dine omgivelser mere trygge og ligeledes følger du også hundeloven

Blød mundkurv til hunden

Der findes flere bløde mundkurve til hunden. Vi anbefaler du går ind på på leverandøren og ser på udvalget. Husk det også kan være smart at købe flere mundkurve så du har noget at vælge imellem. Ikke 2 hunde er ens så det kan være forskelligt hvad der er bedst til hunden afhængig af hunderacen.

Her ser du en mundkurvestrop i Nylon til under 100 kroner.

Den er ekstra blød og D-ringen gør at du understøtter for en virkelig optimal opdragelse. Du kan måle din hund rundt om næsen og finde den rigtig størrelse. husk at der skal være plads til en finger (reklamelink)

Hvilken hunderace skal bruge mundkurv

Følgende racer skal bruge mundkurv jf dansk hundelov. Vi tager forbehold for der kan mangle hunderacer på listen så vigtigt du orientere dig ordentligt hvis du får en ny hund. Herunder skal du altid tjekke om din hunderace er på listen over hunde skal bruge mundkurv.

 • Kangal
 • Boerboel
 • Amerikansk bulldog
 • Saplaninac
 • Dogo Argentino
 • Centralasiatisk ovtcharka
 • Kaukasisk ovtcharka
 • Sydrussisk ovtcharka
 • Amerikansk Staffordshire Terrier
 • Fila brasileiro
 • Pitbull Terrier

Som sagt tages der forbehold for der kan mangle hunderacer på listen eller den opdateres efter denne artikel er skrevet. Husk altid at det er din pligt som hundeejer at sørge for du opretholder loven med din hund.

Mundkurv til hund der gør

Nogen hunde gør mere end andre. Det kan der selvfølgelig være mange årsager til men det kan være til stor gene for omgivelserne. Det er derfor dit ansvar som hundeejer at sørge for at begrænse din hund gør. Det gør du med en mundkurv og der findes flere varrianter.

Kig ind til leverandøren og køb din nye mundkurv online hurtig levering (reklamelink)

Den rigtig hunde mundkurv

Selv om du skal overholde hundeloven og omgivelserne skal være trygge så skal din hund stadig have det bedste og have det godt. Hunden synes ikke nødvendigvis det er særlig sjovt med en mundkurv og derfor skal du finde en mundkurv hvor din hund har det så behageligt som muligt.

Det kan være rigtig fornuftigt at bruge mundkurv på et tidligt stadie til din hund så den vænner sig til det. Det kan være utrolig ubehagelig for hunden at få mundkurv på sent i livet og så kan det føles som en straf.

Det kan være en rigtig god ide at du laver et system hvor du evt belønner din hund når den er dygtig med sin hundekurv. Du må aldrig bruge en hundekurv som en straf over for hunden, det kan potentielt gøre det hele meget værre.

Her ser du en metal mundkurv med læderstrop. Læderstroppen lukker bag øret.

Denne mundkurv fås i mange størrelser og passer derfor til rigtig mange hunderacer

Hvornår skal bruges hundekurv

Du skal selvfølgelig altid bruge hundekurv til din hund når loven påkræver det. Men der kan også være flere forskellige årsager til at bruge en hundekurv i andre tilfælde.

Vi afdækker her mulige scenarier hvor det kan være en god ide med en hundekurv.

En tur til hundefrisøren

Din hund skal langt om længe klippes og det er måske første gang. Hunden er meget nervøs og måske afspejler det sig også i frisøren som synes hunden virker aggressiv. I værste instans kan det ende med hunden i ren angst eller nervøsitet kommer til at nappe hundefrisøren.

En tur på legepladsen

Du går tit tur med din hund og den har måske tendens til at blive nervøs når børene kommer løbende og vil lege med din hund. Selv om du måske advarer børnene om din hund er nervøs eller angst er det ikke sikkert alle børene forstår budskadet. Det er ene og alene dit ansvar at hunden ikke bider eller napper i sådan et tilfælde.

Din hund er sur på visse andre hunde

Nogen gange sker det at der er visse hunde som ikke kan sammen. Der kan altid være flere årsager til dette men her er en hundekurv bare det rigtige valg. Det behøver ikke være surt, men du kan belønne din hund med en godbid når den har været dygtig med hundekurven på.

En hundekurv er bare ikke behagelig men desværre nødvendig og rigtig forebyggende.

På besøg hos dyrlægen

Et besøg hos dyrlægen er absolut ikke nødvendigvis hundens favorit. Hunden kan være syg og samtidig utryg og så er det ikke sjovt med en nærgående dyrlæge. Det kan også være dyrlægen skal stikke hunden eller andet og så kan det ske i uheldige tilfælde at hunden napper ud. I sådan tilfælde er hundekurven rigtig god.

En mundkurv som er illustreret her forhindrer hunden i at bide. Dog er der et hul så der er mulighed for at give din hund godbider.

Denne model er til hunderacer med kort næse. Pandebåndet er justerbart og nakkestroppen er med snap-fit samling.(reklamelink)

Begræns brugen af mundkurven

Det er vigtigt at understrege at en mundkurv ikke nødvendigvis er behagelig. Derfor bør du begrænse dit brug af mundkurv i det omfang det er nødvendigt.

Der skal også altid være nogen der kan holde øje med hunden når den har mundkurv på. Hunden kan komme til skade hvis den selv forsøger at fjerne sin mundkurv. Sidst men ikke mindst skal hunde også hunde kaste op og derfor er det vigtigt den ikke er alene da det kan få fatale konsekvenser for hunden.

Denne artikel har fået inspiration fra hundeshoppen “alt til hund og kat” og produkter og materialer er fra deres forretning. De har desuden gode anmeldelser samt en attraktiv prispolitik så vi mener du gør et godt køb i denne hundeshop. (reklamelink)

Seneste indlæg