7 gode grunde til at bruge et hundetegn


Derfor skal du altid bruge et hundetegn

Der er rigtig mange gode grunde til at bruge et hundetegn. Vi har fundet de 7 mest væsentlige grunde til at du bør bruge et hundetegn til din hund. Er du derfor i tvivl om hvad et hundetegn er og hvorfor du bør bruge et hundetegn så læs med i denne artikel.

1. Et hundetegn er lovpligtigt, så simpelt er det

Desværre går mange hundeejere fejlagtigt og tror at et hundetegn er frivilligt. Det er langt fra virkeligheden. Der er en hundelov som faktisk påbyder enhver hund, uanset om din hund er stor eller lille at bære hundetegnet.

Alle hunde skal bære hundetegn

Det betyder at alle hunde skal bære hundetegnet og der er ikke nogen afvigelse. Uanset om du har en stor hunde eller en lille hund eller en servicehund så er loven ens for alle hunde. Når vi skriver alle hunde så mener vi alle hunde og har du derfor din hund med uden for hækken er reglen faktisk også gældende for dig.

Det er ligegyldigt om det er flotte hundetegn, billige hundetegn, eller et stort hundetegn. Så længe det lever op til den danske hundelov. Lovpligtige hundetegn er stort set alle hundetegn du kan købe i hundeshop med artikler til hunde.

Hundetegnet fastgøres i hundens halsbånd

Helt konkret skal der i hundens halsbånd være et hundetegn således at man altid kan finde hundens ejere. Hunden skal bære hundetegn senest fra den er fyldt 4 måneder. Dette gælder små og store hunde og i det hele taget alle slags hunde. Hvad der skal stå på et hundetegn vender vi senere i denne artikel.

2. Din hund fortjener at blive fundet hvis den bliver væk, har den ikke hundetegn har den dårlige odds

Rigtig mange hundeejere har fint styr på deres hunde uanset om de har et hunde tegn eller ej. Men den ene gang hvor hunden bliver forskrækket og løber væk er nok til hundetegnet kan redde din hund.

Vi går tit i skove med vores Dogue de Bordeaux og Cane Corso og vi har nogen gange erfaret at selv de mest trænede hunde kan have et svagt øjeblik hvor deres instinkt vinder og de så jager en fugl igennem en skov. I sådan et tilfælde bliver din hund faktisk reddet af sit hundetegn, uanset om det er et billigt hundetegn eller et kvalitets hundetegn.

Hvor meget tekst skal der være på hundetegnet

Det er heller ikke afgørende at der står meget tekst, så længe dem som finder din hund kan se dit telefonnummer og kontakte dig. Fremmed kigger tit på hundens halsbånd for at se om der er et hundetegn og gravering således at de kan komme nemt i kontakt med dig.

En hund uden hundetegn er ikke særlig indbydende, hvorfor har du ikke hundeskilt

Det er nemlig ikke særlig indbydende at stoppe en hund uden et hundetegn. Her kan du skrive hundens navn, ejerens navn, dit navn og adresse, samt dit telefonnummer. På den måde er du utrolig nem at komme i kontakt med hvis andre finder din hund.

Vores Cane Corso og Dogue de Bordeaux bærer altid deres hundetegn. Tanken om de bliver væk uden vi har gjort hvad vi kunne er ikke til at bære.

Derfor får vores hvalpe halsbånd og hundetegn lige fra første dag vi får dem hjem.

De vænner sig hurtigt til det og så føles hel naturligvis for dem med deres halsbånd og hundetegn.

Så kan vi sove lidt mere trygt om natten hvis en af hundene skulle stikke af hjemmefra og gå på udflugt hos naboerne.

3. Et hundetegn afspejler din hunds personlighed, det gør det nemmere for fremmede at stoppe din hund og ringe til dig

Der findes rigtig mange hundetegn. Billige hundetegn behøver ikke være dårligere end kvalitetshundetegn. Du skal bare huske på at hvis du har en stor hund så kan det måske være lidt skræmmende hvis hunden har Halsbånd med pigge og lignende.

En hund med hundetegn signalere du som ejer har styr på reglerne

Du skal huske på dem der finder din hund skal have lyst til at tage fat i din hund og kontakte dig. Det er måske knapt så svært med mindre hunde. Så er det nemt at tage fat i hundens halsbånd og se ejerens navn. Hvorimod er det store hunde er det ikke alle som tør. Så er det ligegyldigt om det er flotte hundetegn.

Hundetegn fås i alle farver

Du kan også få hundetegn i alle farver så sørg for at vælge et hundetegn som måske er appellerende til andre mennesker hvis din hund bliver væk fra dig. Dit hundetegn kan sagtens være det klassiske hundetegn men ellers findes der mange forskellige tegn som man kan bruge uden det afskrækker andre mennesker i skoven eller hvor hunden kan blive væk.

4. Et hundetegn er billigt så det er helt fjollet at spare hundetegnet væk

Du kan købe hundetegn i rigtig mange butikker. Det kan være i en online forretning eller i den fysiske butik som tit er tilkoblet en forretning. Her finder du som ofte billige kvalitetshundetegn i forskellige materialer. Det primære er at du altid sørger for gravering på dit hundetegn.

My family hundetegn er høj kvalitet

Køber du f. eks et hundetegn fra My family får du høj kvalitet og gravering med i prisen. Indgravering er vigtig så man kan finde din adresse på graveringen når din hund er løbet væk hjemmefra. Navn og adresse er lovpligtigt når hunden er ude at gå, som hundeejer skal du sørge for teksten indeholder en række forskellige oplysninger.

Dit navn som hundeejer skal altså stå på hundetegnet

Der skal stå dit navn som hundeejer og der skal stå din adresse. Vi anbefaler at du også gravere dit telefonnummer, så er du hurtigt og nem at komme i kontakt med. Dog kræver hundeloven ikke man bruger telefonnummer men det er klart at anbefale.

5. Din hund kan godt være smart når den bære hundetegn

Faktisk findes der rigtig mange hunde hvor halsbåndet er en del af hundens personlighed. Det kan være et hundetegn som er formet som et hjerte eller som et kødben. Noget som signalere at din hund er sød og imødekommende og ikke mindst en familie hund.

Der findes mange varianter af spændende hundetegn til din bedste ven, så der er altid noget som kan bruges. Det primære er bare hundetegnet er af den holdbare slags så du kan bruge de samme hundetegn i mange år.

Forskellige former for hundetegn

Alle de forskellige former for hundetegn findes også i messing, rustfrit stål, aluminium og dette kan altid kombineres med en form som kødben, hjerte eller et hundetegn der rent faktisk ligner din hund. Hundeloven er ligeglad om dit hundetegn er i messing eller om teksten ser lidt sjov ud. Så længe du kan kontaktes hvis din hund er løbet hjemmefra.

Det er jo heller ikke helt skørt at hundetegnet er et hjerte af stål. Bare du altid sørger for at graverer dine oplysninger på hundetegnet. Et kødben af messing er heller ikke et tosset hundeskilt, du signalere rigtig meget med det rette hundetegn, så længe det er ordentlig sat på halsbåndet.

6. Billige hundetegn kan sagtens være kvalitets hundetegn

Hvis du er bange for du skal bruge en formue på et hundetegn så kan du godt tro om igen. Sådan et lille hundeskilt kan tit og ofte fås til under 100 kroner. Du får også tit gratis gravering med i den pris.

Mange forhandlere har i dag deres egne maskiner og derfor kan de udover den gratis gravering tilbyde attraktive priser på deres spændende udvalg. Da de ikke skal ud og have lavet hundetegn ude i byen kan de fokusere på et kæmpe udvalg til dig som kunde i stedet.

Indgravering i hundetegnet er lovpligtigt

Du skal selvfølgelig bare altid sikre dig der er indgravering og hundetegnet er nemt at montere på halsbåndet. Så er du rent lovpligtigt på rette spor for små penge.

Du finder her et stort udvalg af billige hundetegn af stål, messing og aluminium som er nogen af vores egne favorit halsbånd. Vi synes Alt for hund og kat sælger hundetegn af høj kvalitet og er du i tvivl om hvad der skal stå på et hundetegn har de gjort det nemt for dig med deres bruger guide.

Hvor kan hundetegn købes henne ?

Du kan besøge deres fysiske butik eller se der store udvalg af billige hundetegn online. De har styr på det som er lovpligtigt, derfor er det nemt for dig at udfylde når du køber online. Du har naturligvis gratis gravering med i prisen.

7. Alle hunde bruger hundetegn – det gør vi også !

Vi har selv en Dogue de Bordeaux og en Cane Corso. Vi kunne aldrig drømme om ikke at bruge et hundetegn til vores hunde. Din hund skal bare blive væk en enkelt gang og så vil du fortryde du at dine hunde ikke bærer hundetegnet.

Køb et hundetegn og væn din din hvalp til halsbånd og hundetegn fra starten

Vi kan stærkt tilråde at du køber et hundetegn til din hund så snart du får den hjem som hvalp. På den måde vænner din hund sig til at gå med halsbånd og hundetegn og så føles det hel naturligt for hundene. Vi har flere hundetegn til vores hunde og alle vores hundetegn er typisk stål. Det er det design vi synes bedst om men det gode er du kan bruge lige hvad du vil.

Så længe du altid overholder hundeloven og gør det let tilgængeligt for andre at se på jeres hundetegn hvordan du som hundeejer kontakte hvis din hund stikker af hjemmefra eller blive væk i hundeskoven.

Seneste indlæg