Bestil hundetegn : giv din hund bedre odds hvis den bliver væk


Bestil hundetegn og giv din hund væsentligt bedre muligheder for at blive fundet igen. Desværre ser man tit hunde uden halsbånd og hundetegn og det er rigtig trist fordi det svækker mulighederne for at din hund kommer hjem til dig igen såfremt den stikker af hjemmefra eller bliver væk.

Bemærk der i denne artikel er annonce indhold

Hundetegnet er lovpligtigt alle offentlige steder

Medmindre din hund løber rundt hjemme i haven så er hundetegnet faktisk lovpligtigt. Helt konkret fra din hund er 4 måneder så skal den bære et hundetegn. Selv om man kan sige der rent faktisk er en lov at din hund først behøver hundetegnet fra 4 mdr så bør du bruge hundetegnet så tidligt som muligt.

Når din hund blot er et par måneder gammel er det nemlig endnu svære for din hund eller hvalp at finde hjem hvis den løber bort eller bliver væk. Det er derfor misforstået kærlighed at lade din hund løbe rundt uden hundetegn. Du er nemlig umulig at finde frem til for almindelige mennesker hvis de finder din hund.

Hvorfor skal man bruge hundetegn

Der er rigtig mange gode grunde til at bruge et hundetegn og du får flere eksemplar her

1. Hundeloven siger din hund skal bruge hundetegn

Første årsag er simpel. Der er en hundelov og den er soleklar. Din hund skal bruge hundetegn først og fremmest fordi det er lovpligtigt. Konsekvensen af ikke at bruge hundetegn kan først og fremmest være en bøde som politiet udsteder.

Hertil er der selvfølgelig også den konsekvens at ingen kan kontakte dig fordi din hund ikke bærer hundetegn.

2. Du sender et signal til omverden når din hund bærer hundetegn

Hvis almindelige mennesker går en tur og pludselig støder på en hund. Så sker der ofte det at man kigger efter ejeren. Hvis hunden har halsbånd og hundetegn på så sender du som ejer af hunden et signal om at du har relativ styr på tingene.

Det betyder også at det måske er nemmere for folk der finder din hund at tage fat i halsbåndet og kigge på de oplysninger du har skrevet. Uden et halsbånd kan det for nogen mennesker godt virke utrygt for hvorfor render en hund rundt uden et halsbånd og et hundetegn.

3. Hvis din hund skal findes når den løber væk, så er dine chancer meget bedre hvis hunden har et hundetegn på

Det er meget simpelt. Du øger sandsynlighed for at din hund bliver fundet og du bliver kontaktet hvis din hund bærer et hundetegn. Har du især en stor hund så alene det faktum at hunden har et halsbånd er afgørende.

For hvor skal man holde fast i hunden hvis hunden ikke bærer et halsbånd. Hertil kommer også bare at det er super besværligt hvis din hund ikke har hundetegn. Hvem skal man kontakte og hvordan gør man. Ja du synes måske som hundeejer at man godt lide kan kontakte politiet og finde frem til dig.

Men i sidste ende er det ene og alene dit ansvar som hundeejer at sørge for din hund har et hundetegn. Når din hund stikker af og du ikke har sørget for hundetegn så er det op til andre at redde din hund og sørge for den kommer hjem. Derfor bør du gøre det så nemt for andre som muligt at redde din hund.

Hvor mange slags hundetegn findes der

Der findes utrolig mange hundetegn. Det er tæt på fantasien der sætter grænsen. Det betyder at du kan få hundetegn i messing, sølv, guld og utrolig mange former.

Du kan også vælge at købe flere slags hundetegn alene af den årsag at du så kan klæde din hund på til forskellige lejligheder. Du sender tit og ofte et signal med hvilket halsbånd og ikke mindst hundetegn som din hund bærer rundt på.

Du skal huske at der altid skal være gravering på dit hundetegn. her skal der stå dit navn og din adresse. der behøver ikke stå dit telefon nummer men det er en god ide at skrive så man hurtigt kan komme i kontakt med dig såfremt nogen finder din hund.

Hvad koster et hundetegn

Hvis du tror et hundetegn er noget som koster mange penge behøver du ikke bekymre dig. Du kan sagtens få et hundetegn der i skrivende stund er billigere end 100 kroner. Det er endnu en god årsag til måske at investere i flere hundetegn.

På den måde har du altid et hundetegn i reserve eller også ønsker du blot mulighed for at skifte hundetegn en gang imellem til forskellige lejligheder.

Du kan selvfølgelig også få hundetegn som koster flere penge. Det kommer helt an på hvad du søger, men nogen investere lidt mere i et hundetegn måske fordi der skal være glimmer eller det skal ligne diamanter. Uanset hvad skal man selvfølgelig huske på at et hundetegn er noget hunden har på hver dag.

Hvor længe holder et hundetegn

Dette spørgsmål er der rigtig mange svar på. Først og fremmest kommer det an på hvor meget du slider på hundetegnet. Hvis du har din hund på stranden hver dag eller på tur i hundeskoven så vil overfladen på dit hundetegn blive mere udsat.

Vi kan se på hundetegnet på vores Dogue de Bordeaux at efter 18 måneder var det på tide at udskifte hundetegnet. Selv hundetegnet holder fint men graveringen på overfladen er en smule slidt og vi ønsker altid at man kan se vores præcis oplysninger på hundetegnet.

Det skal lige siges at vi i perioder er næsten dagligt i hundeskoven med vores Dogue de Bordeaux og Cane corso og det er i alt slags vejr. Det betyder også at vores hundetegn er mere udsatte. Alt i alt er et hundetegn dog så billigt at man bør købe en 2 – 3 stykker så man altid har et hundetegn i reserve.

Hvor løber hunden typisk væk henne

Der er ikke nogen guidelines for præcis hvornår din hund løber væk men typiske steder er som nedenstående

Hunden løber væk i hundeskoven

Det sker desværre at hunden løber væk i hundeskoven og hvis du tænker hvordan er det muligt så er svaret ingen indhegning. Der er en del hundeskove som ikke har hegn omkring, lige præcis sådan steder er det vigtigt at du har styr på din hund og kan kalde den til dig.

Desværre ses det også at nogen hunde ser deres snit til at stikke af ud igennem en midlertidig åben låge. Sørg derfor altid at lukke lågen efter dig.

Kan du ikke kalde din hund til dig anbefales det at du bruger en hundeskov hvor der er hegn omkring hele hundeskoven.

Hunden stikker af hjemmefra

Det er klassisk men hunden stikker gerne af hjemmefra. Det er jo ikke fordi hunden ikke kan lide dig eller sit hjem men den skal bare lige udforske omgivelserne. Det sker typisk fordi du har glemt at lukke havelågen eller hoveddøren.

Det kan også ske fordi du ikke har et ordentligt hundehegn. Hvis hunden er i stand til at springe over jeres stakit eller mangel på samme skal du måske overveje at bygge et ordentligt hundehegn.

Hunden stikker af på en almindelig gåtur

Det sker desværre på almindelige gader og i skoven. Det sker selvfølgelig fordi man først og fremmest ikke har sin hund i snor. Men dertil sker der meget i naturen som nogen gange frister hundene.

Har du f. eks en vagthund kan det sagtens være at den får færden af noget og så kan den hurtigt være flere kilometer væk på ikke særlig mange minutter.

Alt dette er blot endnu en bekræftelse på hvor vigtigt det er at have hundetegn på hunden, så har du ikke et hundetegn så skynd dig at bestil hundetegn nu på nedenstående link.

Seneste indlæg