Hunden er alene hjemme


Der findes rigtig mange hunderacer og der findes utrolige mange hunde med forskelligt sind. Og så findes der hundeejere som også er forskellige. Derfor er der nogen ikke nogen endegyldig recept på hvordan hunden er alene hjemme. Vi har i denne artikel beskrevet hvordan det går med vores store Dogue de Bordeaux og det med at være alene hjemme.

Vi gør opmærksom på jf reglerne at der i denne artikel er “annonce indhold”

Muligheder når hunden er alene hjemme

Der findes som sagt masser af muligheder når hunden er alene og det ene skal absolut ikke udelukker det andet. Der findes rigtig mange eksperter i hunde på nettet som kan guide dig på mange forskellige måder så derfor er denne artikel blot vores egne erfaringer med vores Franske Mastiff.

Sørg for en ordentlig hundeseng når hunden er alene hjemme

Vores hund elsker at være i nærheden af sine mennesker og derfor klapper han aldrig i poterne når vi går fra ham. Det er derfor vigtigt for os at han har steder han kan søge tryghed når han er alene. Den tryghed finder han hel klart i sine hundesenge, også kaldet en hundekurv.

Hundesengen er hundens private lille hule, den har de rigtige dufte og tit og ofte gemmer vores hund sine små tøjdyr eller hans tyggeben i hundesengen. Man må ikke undervurdere hvor værdifuld en hundeseng er for hunden, især ikke når hunden er alene hjemme.

En hundeseng fås i mange udgaver, her ser du en af de utrolig populære Fluffy hundesenge.

Uanset hvad du vælger af hundesenge vil du hurtigt erfarer at hunden vil elske sin egen lille hule hvor hunden kan trække sig tilbage og slappe af, eller søge tryghed hvis hunden er alene hjemme.

En hundeseng fås som sagt i flere udgaver og den ene hundeseng bør ikke nødvendigvis udelukke den anden. Vores Dogue de Bordeaux har selv flere hundesenge i vores hjem og han kan selv vælge hvor han ønsker at putte eller slappe af når han er alene hjemme.

Sørg for et tyggeben eller trærod når hunden er alene hjemme

Når hunden er alene har vi erfaret med vores hund at han elsker at tygge på sit tyggeben og fordrive tiden med det. Hvis vi f.eks har været væk længe en enkelt dag giver vi ham et ordentligt tyggeben så han ikke nødvendigvis forbinder det med noget negativt at vi går fra ham.

Vores hund bruger rigtig mange timer på sine tyggeben. De må gerne være store og tage tid at tygge igennem, vi anbefaler derfor du køber noget ordentligt som ikke forsvinder på 10 minutter. Vi har også erfaret at vores hund går rundt med tyggebenet i munden og slapper af mens den slikker og bider i sit tyggeben eller trærod.

En trærod kan betyde flere timers stimulering til hunden. Sådan en trærod her er allergi venlig, splinter ikke og er bare super godt til hunden som er alene hjemme.

Du kan også se en video af Tyggebenet/træroden her, den er fra OS med kæledyr (reklamelink)

Ros og beløn din hund med godbidder når hunden har været alene hjemme

Det kan være svært at være alene hjemme når man er en stor hund der bare elsker sin familie. Men så er det til gengæld super dejligt at blive belønnet og nusset når familien kommer hjem.

Hvis det kan suppleres med godbidder så er det jo bare hel perfekt. En enkelt godbid eller 2 kan sagtens gøre det og hunden elsker det. Hunden forbinder det altid med noget fantastisk når du kommer hjem og hvis du kombinere det med et par godbidder vil hunden elske det.

Der er intet så lækkert som gode sunde godbidder. Hunden elsker at blive belønnet med dem. Du kan også som hundeejer sørge for at hunden altid får det bedste af det bedste og den optimale næring når det kommer til hundefoder og godbidder.

Sørg for hunden altid har drikkevand når den er alene hjemme

Det er måske ikke altid man tænker over det når der er fart på og alle morgenrutiner skal passes. Her kan det nogen gange desværre gå i glemmebogen at fylde madskålen samt drikkeskålen op. Er drikkeskålen derfor tom om morgenen når du tager afsted kan det blive en rigtig lang dag for hunden uden noget at drikke og det er rigtig skidt.

Du bør derfor altid sikre dig at der er vand til hunden. Som familie herhjemme er vi altid flere der tjekker vandskålen når vi forlader huset, det er super vigtigt for os at hunden altid har noget at drikke.

Hertil er det også lige så vigtigt at hunden får den nødvendige næring i form af kost. Skal hunden derfor have mad mens du er ude skal du også sørge for at fylde madskålen op. Har du udfordringer med at huske madskålen til hunden så er en foderautomat til hunden helt genial. Så glemmer du aldrig at fodre din hund igen. Foderautomaten sørger for den præcise mængde hundefoder du skal bruge på de tidspunkter af døgnet som hunden skal bruge det.

Din hund bør altid blive luftet inden den skal være alene hjemme

Vi vil på det kraftigste altid anbefale at din hund bliver luftet inden den skal være alene hjemme. Det er super ubehageligt for en hund ikke at kunne komme på toilettet i mange timer. Er det især de lange arbejdsdage bliver det pludselig til en meget lang dag for hunden og så er det ikke sjovt at holde sig.

Det kan jo også resultere i uheld for hunden hvis tissetrangen melder sig men det er bare ikke sjovt for hunden at tisse i hjemmet. I sidste ende er det dit ansvar som hundens ejer at sørge for at hunden kommer ud og bliver luftet flere gange i døgnet. Især inden hunden skal være alene hjemme så skaber du de bedste forudsætninger hvis du har gået en god tur med hunden.

Stimuler din hund inden den skal være alene hjemme

Netop gåturen har stor betydning for hunden. Hvis du går en tur med hunden inden den skal være alene hjemme bliver hunden stimuleret og træt på en god måde. Det kan sagtens være dagens højdepunkt for hunden at i skal ud og gå og så er hunden glad og tilfreds når du så forlader den.

Det er ikke optimalt at forlade en hund som ikke er luftet eller som ikke er stimuleret, så kan det blive en meget lang dag for din hund at være alene hjemme. Så i det omfang du kan lufte din hund og stimulere din hunde inden den skal være alene hjemme er det absolut en fordel.

Sørg for en tøjbamse til din hund når den skal være alene hjemme

Vi har tidligere nævnt hundesengen som et rigtig godt redskab når hunden skal være alene hjemme. Hundesengen skaber utrolig meget tryghed og her finder hunden ro og balance når den slapper af og er alene hjemme.

Endnu en rigtig god ting er et tøjdyr eller en tøjbamse til hunden. Vores Franske Mastiff og har flere tøjdyr og han elsker dem allesammen. Han putter med dem og putter dem op i sine hundesenge og passer godt på dem. Selv om vores hund er en kæmpe gør han ikke sine tøjdyr fortræd. Det er hans små venner og han putter med dem og render rundt med dem samt leger med dem.

En god tøjbamse er fantastisk til hunden. Vores Dogue de Bordeaux putter ofte med sine tøjdyr og bamser og de er hans bedste venner. Det skaber også stor tryghed han kan putte med dem når han er alene hjemme.

Dette har været de mest basic ting til hunden der er er alene hjemme. Der findes rigtig mange steder på nettet hvor du kan finde mere dybdegående hjælp til hundens adfærd samt hvordan du træner hunden i at være alene hjemme.

Har du dog styr på de forskellige ting vi har beskrevet i denne artikel har du mange af de fundamentale ting i orden. Dog er det vigtigt at understrege at hvis din hund er ked af det eller det ikke fungere for jer med at hunden er alene hjemme så bør i søge mere professionel hjælp.

Seneste indlæg