Hundepasning : En masse gode råd til din hundepasning

af | 10. jan 2023 | Hund derhjemme

Har du en hund eller overvejer du at anskaffe dig en hund så kan det være rigtig relevant at læse med her. Det skal gennemtænkes godt og grundigt når vi får os en hund. Er vi ikke altid i stand til at passe vores egen hund skal vi nemlig have udtænkt en plan for hvem der ellers skal passe vores hund. Hundepasning er ikke nødvendigvis for hvem som helst.

Vi gør opmærksom på der i denne artikel omkring hundepasning er “annonce indhold”

Hvem skal passe din hund ?

Det bliver aktuelt før eller siden og derfor kan du lige så godt være på forkant. Har du tænkt over hvem der i din omgangskreds eventuelt skal passe din hund hvis du er på en rejse eller på weekend med kæresten ?

Hvis du har anskaffet dig en stor hund kan det være du får dig en øv oplevelse når familiemedlemmerne eller venner sig nej til at passe din hund. Det er slet ikke så simpelt at passe en stor hund eller en lille hund for den sags skyld. Det er et meget stort ansvar at passe en hund og det er forkert at forvente at dine venner eller familie skal passe din hund.

Vi vender tilbage til hvem der kan passe din hund senere i denne artikel.

Inden du anskaffer dig en hund, så overvej hvilken muligheder du har med hundepasning

Det er kedeligt men det er super praktisk og mega vigtigt at du har styr på hvor din hund skal passes hvis du er ude og rejse. En hund er ikke et legetøj og når man får sig en hund så er det et ansvar der følger dig som hundeejer 24 timer i døgnet. Sagt med andre ord, hvis du vælger at tage på ferie er det dit ansvar at sørge for at din hund har hundepasning.

Du kan derfor lige så godt forberede dig inden du anskaffer dig en hund og lave en liste over dine muligheder. Vi har selv som ejere til en stor Dogue de Bordeaux erfaret at det langt fra er nemt at finde nogen der “lige” kan passe en stor kæmpe hund på 80 kilo

Hertil er det slet ikke alle der har lyst til at have ansvaret for vores hund. Tænkt hvis der sker hunden noget og endnu værre tænkt hvis hunden løb væk fordi vi havde en forventning om at vores “hundepasser” havde styr på alt det praktiske med gåtur og at kalde vores hund til dig.

Her er vores liste over relevante emner som kan passe din hund

 • Din søster eller bror
 • Dine forældre
 • Et andet familiemedlem
 • En god ven
 • en nabo
 • En professionel hundepasser
 • En hundepension

Ovenstående er umiddelbart de emner som kan passe din hund mens du er på ferie eller andet. Du skal så tage listen og kigge grundigt på den. Du tænker måske nok at det er nemt at få afsat din hund mens du rejser. Men har du overvejet om dem du spørger rent faktisk ikke har lyst til at passe din hund ?

Der er altid 2 emner på listen som du ved du kan regne med og det er den professionelle hundepasser og du kan få hunden passet på en hundepension. Disse 2 sidstnævnte muligheder er stort set altid mulige hvis du er i god tid men de er forbundet med økonomiske omkostninger.

Når du får passet din hund professionelt har hundepasseren styr på tingene, du ved du kommer hjem til en hund som har fået sin hundefoder, hunden er blevet luftet og hunden er blevet passet godt på og har været i trygge rammer. Du kan ikke forvente at din bror, søster, farmor eller nabo har samme styr på tingene og derfor skal du sætte de ting i perspektiv.

Hvad kan du forvente når naboen eller et familiemedlem passer din hund

At få passet sin hund i en hundepension eller af en professionel hundepasser kan godt koste en del penge, især hvis du er er på ferie. De penge vil mange gerne spare og så spørger man omgangskredsen og det er typisk familie, venner eller måske en nabo.

Men hvis det er personer som ikke er vant til at have hund hvor meget kan du så tillade dig at forvente af dem. Skal de sørge for at gå med din hund 3 gange i døgnet, sikre sig den får den korrekte hundefoder og de rigtig mængder og skal de også i hundeskoven og stimulere din hund.

Ved de også hvad de skal gøre såfremt der sker noget med din hund og hvordan skal de forholde sig hvis din hund kommer til skade under hundepasning. Det er en lang liste af ting som du bør aftale med den som passer din hund, for der er mange ukendte faktorer når man ikke er vant til at have sin egen hund. Derfor er forventningsafstemning meget vigtigt hvis du får passet til din hund som du kan læse som nedenstående.

Sørg for at afstemme forventninger når du får passet din hund af venner og familie

Hvis du har et familiemedlem eller en ven omkring dig som gerne vil hjælpe med at passe din hund så sørg for at at afstemme forventninger. For dig er det normalt at have din hund til hverdag men hvis din Fætter brian pludselig skal passe hunden er det langt fra sikkert han har de samme erfaringer med en hund.

Du bør derfor afstemme alle forventninger, ikke bare for din egen skyld og hundens skyld, men især også fætter Brian som gerne vil gøre det så godt som muligt. Hertil skal der nok dukke spørgsmål op i forløbet og så det nemmere at være i forkøbet.

Tjekliste til dig og din hundepasser : disse ting bør der afstemmes forventninger om

Alle de faste rutiner som din hund har skal overtages af din hundepasser og uden at tænke over det har din hund garanteret en masse faste og trygge rammer som helst skal bibeholdes mens du er væk. Vi har lavet følgende tjekliste.

 • Hvilken hundefoder spiser din hund og er der købt nok ind
 • hvor store mængder hundemad skal din hund spise
 • På hvilken tidspunkter af døgnet plejer din hund at spise mad
 • Hvor tit går du tur med din hund og ikke mindst på hvilket tidspunkt på døgnet
 • Må hunden være i møblerne, i sofaen eller i sengen
 • må din hund få godbidder og har du sørget for at købe ind til pasningen
 • må din hund få andre ting at spise
 • Er der noget din hund ikke kan tåle at spise
 • Må din hund hilse på andre hunde
 • Har din hund problemer med andre hunde og er der noget hundepasser skal være opmærksom på

Hertil kommer så væsentlige fakta som hvorhenne skal hunden passes m.m

Hvorhenne skal din hund passes

Det står ikke selvskrevet at hvis du f.eks har en stor hund så kan den blot passes ude. Det er ikke alle i vores omgangskreds der lige kan passe en Dogue de Bordeaux. Hjemmet er ikke nødvendigvis tilpasset en stor som også gør når der kommer gæster.

Du skal derfor igen lave en klar afstemning og tjekliste til dig og din hundepasser hvis hunden især skal passes ude. Her har vi selv følgende tjekliste.

Hvis hunden skal passes hjemme i dit eget hjem

Hvis hunden skal passes i sit eget hjem og du får hundepasseren til at bo i dit hjem mens du er væk har hunden sine faste rammer. Det gør det alt andet lige nemmere for hunden at den ikke fjernes fra sine faste vante og ikke mindst trygge rammer.

Du skal dog afstemme med hundepasser hvad du har af forventninger til aftalen. Herunder hvor skal hundepasser sove, er der særlige ting omkring dit hjem vedkommende skal være opmærksom på.

Hvis din hund skal passes i et andet hjem

Her er der faktisk ret mange ting at være opmærksom på. Din hund kommer til et helt nyt hjem, måske os en person som den ikke kender så godt og i helt uvante rammer. Der er derfor en del ting du kan gøre som hundeejer.

 • Du skal forsynes passer med hundefoder
 • Du skal sørge for godbidder
 • Du skal gøre opmærksom på alle vaner omkring spisetid, mængder
 • regler som du selv har angående at hunden må eller ikke må være i møbler
 • Du skal sørge for hunden under sin hundepasning har sin hundeseng med eller hundekurv
 • Du skal sørge for hunden har sin faste tøjbamse eller evt tøjdyr med
 • Du skal sikre dig hunden har halsbånd ordentligt på med hundetegn og husk udstyr til gåture
 • Du skal sørge for hundepasser har rigeligt med hømhøm poser
 • Hvis hunden skal være alene hjemme det midlertidige sted hvad skal hundepasser så være opmærksom på. F.eks må hunden være i hele huset, eller skal det være et afgrænset område.
 • ved evt transport hvilken bil skal hunden så være i og eller har du en cykelkurv til hund eller lign.

Som du kan se er der utrolig mange ting at være opmærksom på og listen kan sagtens være længere hvis der er særlige forhold for din hund som gør sig gældende.

Det er derfor ikke “bare lige” at overdrage hund og ansvar til en anden person. Det er faktisk et stort ansvar der hviler på en hundepasser og derfor bør du klæde hundepasseren tilstrækkeligt på.

Grundlæggende må hundepasseren ikke være i tvivl om rammerne vedr hunden. På den måde er det meget sjovere at være hundepasser og hunden får det også bedre. Sidst men ikke mindst får du som hundeejeren også en bedre ferie hvis du ved du har skabt de bedste forudsætninger for din hund og ikke mindst hundepasser.

Husk nu en ordentlig hundeforsikring til din hund hvis uheldet er ude under hundepasning

Hvis der sker uheld og du er langt borte så sørg for at din hundeforsikring er opdateret. Der findes en lovpligtig hundeforsikring og den kan ikke undgås. Men sker der uheld eller bliver din hund syg så sørg for en ordentlig hundeforsikring.

Om du har en ordentlig hundeforsikring kan tit og ofte være afgørende for om din hund kan komme på dyrehospitalet. Det kan være et farligt sted at spare hvis i som familie elsker jeres hund. Præcis som på samme måde at i har en forsikring på jeres bil, jeres hus eller så meget andet. Vi kan kun tilråde i køber en ordentlig forsikring, det kan betyde forskellen på liv eller død for jeres hund hvis den kommer alvorligt til skade.

Sidst men ikke mindst sørg for hundepasser har de aktuelle telefon numre og kontakter på evt læge osv.

Hvor finder du ellers en professionel hundepasser

Internettet er vores bedste ven og her kan du finde mange oplagte hundepassere. Vi har fundet nogen få eksemplar til dig på hundepassere her.

Dogley.com – en stor anerkendt hjemmeside som formidler hundepasning

Handyhand.dk – Hundepasser site med masser hundepasning

Care.com – hundepasser site

Pawshake.dk – Hundepasser site

Dette er selvfølgelig blot et udpluk af hundepasser sites. Der kan være lokale forhold hvor du kan søge mere konkret på google

Sidst men ikke mindst gør vi endvidere opmærksom på at vi ikke selv har prøvet eller testet de forskellige hundepasser muligheder.

Vi håber du med denne artikel fik inspiration til din hundepasning.

Vores Dogue de Bordeaux nyder livet

Vores Dogue de Bordeaux nyder livet

Vi har nu haft vores Dogue de Bordeaux i næsten 2 år og vores Dogue de Bordeaux nyder livet i fulde drag. Dogue de Bordeaux er også kendt som den blide kæmpe og han passer rigtig godt på sin familie. I denne artikel kan du læse mere om vores Franske Mastiff og hans...

læs mere
Halsbånd til hunden

Halsbånd til hunden

Søger du det helt rigtige halsbånd til hunden. Læs mere her, vi sætter fokus på halsbånd og det udvalg der findes. (annonceindhold) Det rigtige halsbånd til hunden Når du vælger halsbånd er det vigtigt du vælger det rigtige til din hund. Et er selvfølgelig det skal...

læs mere
Billig hundeforsikring

Billig hundeforsikring

Søger du en billig hundeforsikring så forklare vi dig her step by step hvad det hel konkret vil sige at tegne en forsikring. Fordi en billig hundeforsikring kan defineres på mange måder, nok skal den være billig men den skal også dække din hund hvis der sker et uheld....

læs mere
Hundeshop online

Hundeshop online

Hundeshop online Ønsker du at handle hundeshop online findes der et hav af steder på nettet, her på bloggen skriver vi om de forskellige steder og denne artikel omhandler hundeshoppen Alttilhundogkat.dk (annonce indlæg) Gå direkte til hundeshoppen online her Vi gør...

læs mere
Alt om hundelegetøj

Alt om hundelegetøj

Søger du legetøj til din hund og er du lidt i tvivl om hvad der er godt og hvad du har af muligheder. Vi har med denne artikel "alt om hundelejetøj" kigget på mulighederne og viser dig her et lille udsnit af alle de fantastiske muligheder du har med hundelegetøj. Vi...

læs mere
Hundeskål til væg

Hundeskål til væg

Søger du en hundeskål til væg. Hundeskåle findes i en masse udgaver og det er ikke altid en ordinær hundeskål er praktisk nok. Vi viser dig her forskellige hundeskåle til vægge og hvor du kan købe dem. (annonce indhold) Køb hundeskål til væg her Ophæng til hundeskåle...

læs mere