Dette indlæg indeholder reklamelinks
Hunden elsker at spise sin mad og den elsker når den får snacks af alle mulige slags. Dog har hunden utrolig svært ved at skelne til hvad det er vi tilbyder den og derfor skal man være meget varsom med visse ting man tilbyder den.
Intentionen er jo den bedste men når vi f.eks tilbyder vovse chokolade er vi ude på et rigtig dårligt spor. Theobroim er et stof som er i chokolade og en hund er utrolig lang tid om at nedbryde dette stof og det betyder faktisk i værste instans at hunden får påvirket sin hjerne og sit hjerte
Der findes ikke ingen modgift så derfor skal man være utrolig opmærksom hvis hunden får fat på en plade marabou og behandle inden symptomerne kommer. Som udgangspunkt er det en god ting hvis hunden kaster op så det er begrænset hvor meget den nå at optage af chokoladen. Iflg Evidensiac som er del af Europas største veterinærkoncern er det noget af det første en dyrlæge vil gøre i op til 4 timer efter hunden har indtaget chokolade, hernæst behandles med aktivt kul for at undgå optagelse af chokolade og ikke mindst nedbryde optagelse i op til 72 timer jf Evidensiac´s hjemmeside
Er du i tvivl om hvorvidt din hund har spist chokolade skal du følge dens adfærd og se om der kommer symptomer. Relativt hurtigt kan hunden have svært ved at holde sin balance og være hyperaktiv. Det kan have rigtig fatale konsekvenser, herunder koma krampe eller sågar død, derfor er det noget du som hundeejer skal være rigtig opmærksom på.
Er du det mindste i tvivl anbefaler vi klart du opsøger en dyrlæge og søge rådgivning. Det er nemlig ikke kun et spørgsmål om hvorvidt din hund har spist chokolade men også mængderne. Problemstillingen er tit at i en familie kan børn tit tro at de forkæler hunden hvis de foder den med små chokolade stykker eller godtroende gæster som giver hunden lidt chokolade ved juletid.
Det er en af de utrolige vigtige ting især når man som familie får en hund, at man snakker de her ting igennem for rigtig mange mennesker aner ikke hvorvidt en hund kan lide chokolade eller ej for den spiser det gladelig og konsekvenserne er ubærlige. Derfor anbefales det klart at man instruere sine børn i familien om de her rammer og ingen er i tvivl om hvad der er de rigtige snacks for hunden.
Det samme gør sig gældende hvis man får gæster eller tit har sociale samvær med andre familie, for her er også voksne og især børn som overhovedet ikke aner at de ikke må foder hunden med chokolade. Hvis en hund søger tilflugt på et børneværelse og får en hel plade Marabou eller den får en hel pose M&Ms af en 6 årig som intetanende forgifter hunden mens familien sidder i stuen ved siden af. Et andet scenarie kan også være du er på campingtur med hunden, her er utrolig mange mennesker henne og hilse og især børn og det er jo fordi man gerne vil forkæle vovse og især børnene og dem er der altså utrolig mange af på en campingplads eller lign.
I sidste ende er det dit ansvar som hundeejer at sørge for din familie og omgivelser forstår at din hund ikke spiser chokolade, det kan selvfølgelig være let hvis du blot lader alle forstå at ingen må fodre hunden men der er tit en gråzone hvis gæster får lov at give hunden godbider eller det er en vane den får rester af maden og hvad er så pludselig okay at give hunden og hvad er ikke tilladt. Det er selvfølgelig allermest svært de få gange i livet hvor du måske har en grandfætter på besøg med hans børn på 4 og 7 år og uheldet er ude, for hvor der er børn er der også tit og chokolade og det kan være en farlig cocktail.
Her i familien er vores børn ikke i tvivl, de er heller ikke i tvivl om at hvis der er gæster skal de fortælles hvad der er tilladt og ikke tilladt. I vores familie er det meget simpelt, der er ingen andre end os der fodre hunden og på den måde ved alle at det er et klart “no go” at fodre hunden uanset hvad det end måtte være og den relg holder vi fast i. Ligeledes har vi regler for når vi spiser så må hunden f.eks ikke tigge ved bordet og den slags og det begrænser også muligheden for at hunden kunne finde på at tigge andre steder og dermed indtage noget den ikke kan tåle. Sidst men ikke mindst er det selvfølgelig også utrolig vigtigt at du sørge for at opbevare søde sager herunder chokolade et sted hvor det altid er utilgængeligt for hunden, især når den er alene hjemme. Alt i alt kan vi selv se med de rammer vi har skabt som familie for vores hund så rører den ikke slik eller kunne finde på at snuppe noget mad på bordet men problemet med chokolade eller andre ting hunden ikke kan tåle er jo at uheldet blot skal skal ske en gang før det kan få fatale konsekvenser, i sidste ende kan man sige hvis i sørger for som hundeejere og familie ikke at give hunden muligheden for at falde for fristelsen så har i også udelukket ulykken.
Alt i alt er ovenstående udelukkende vores måde at gøre det på, men vi anbefaler klart hvis du er i tvivl om din hund har indtaget chokolade at du rådfører dig med en dyrlæge hvor du kan få den helt rigtige rådgivning og ikke mindst behandling hvis det bliver nødvendigt.
Vi har vænnet hunden til præcis hvilken snacks den kan spise og et af vores foretrukne steder “alt til hund og kat” når vi handler godbider og snacks til vovsen, du kan se mere på deres hjemmeside her og finde de rigtige snacks til hunden