Hundesvømning med vores Franske Mastiff


Vores store Dogue De bordeaux er efterhånden blevet 1,5 år og er derfor ved at blive en rigtig stor dreng. Vi har været mange gange på stranden med ham, hvilket han i øvrigt elsker. Går vi tur med ham nede ved vores lokale å er han også den første til at springe i vandet. Vi tænkte derfor at tiden var inde til at lade vores store hund prøve kræfter med rigtig hundesvømning.

Vi skal jf reglerne om blogindlæg gøre opmærksom på at der er bannere og (annonceindhold) i denne artikel.

Kan vores hund svømme : det er nok mest nej

Cozmo som vores hund hedder glæder sig altid til at komme afsted på tur, så glæden er altid stor når han skal med ud og have oplevelser. Så ud med hunden på rampen og op i bilen og så afsted til hundesvømmehallen.

Vi har altid tænkt at det næsten ville falde vores hund helt naturligt ind at springe ud i vandet men selvfølgelig var vi forbeholdne da vi aldrig havde prøvet det før. Vi var i øvrigt sammen med andre venner som også havde deres hund med så vi tænkte måske kollektivet ville gøre oplevelsen nem for vores store hund.

På med redningsvesten og så ud i vandet

Det her svømmehalskoncept til hunde var kun noget vi havde hørt om så vi var spændte på hvordan det egentlig fungerede. Vi havde med vores 2 andre venner lejet svømmehallen til hundene i 30 min. Hertil låner man så redningsvest og så er det ellers bare at kaste sig ud i det.

Cozmo fik sin redningsvest på og så langt så godt. På godt gammel dansk gik han planken ud. Man kunne se på ham at han var lidt i tvivl om han bare skulle drikke hele poolen eller om han skulle smutte ud efter de 2 andre hundevenner.

Svømmehallen er så smart lavet at hunden ligesom går ud på en rampe i vandet så det ikke pludselig bliver dybt, så selv vores store tunge hund følte sig tryg, indtil det pludselig blev dybt.

Vores hund kan ikke lide det dybe vand

Pludselig bliver vandet dybt og det er tydeligt at se på vores meget store hund at det her (er ikke særlig sjovt) Så vores ellers store hund som ikke er bange for noget som helst kommer pludselig på andre tanker. Alle poter ryger ud til hver side og på meget få sekunder får han lavet en særlig manøvre som gør han er inde på land igen.

Man kan tydeligt se på vores hunds udtryk som siger alt : så er det vist også prøvet 🙂

Det er ikke fordi Cozmo ikke synes det er hyggeligt at være der og han har ikke travlt med at komme væk. Det er bare helt sikkert, sådan noget med dybt vand, det er absolut ikke noget for ham. Det skal lige understreges at hundemor var ved siden af ham hele tiden og der var redningsvest på. Alligevel var det vist lige en tand for meget for vores store Fransks Mastiff.

Vores hund på dybt vand

Vores Dogue De Bordeaux er altid nysgerrig og han elsker vand. Når han er på stranden regulere han selv hvor dybt der skal være. Det kom lidt bag på ham her i Svømmehallen at han rent faktisk ikke kunne bunde alle steder. Så er det godt der altid er en kære mor og trods alt en redningsvest.

Cozmo kigger lige om der egentlig er en bund dernede.

Alt i alt tror vi faktisk det var en okay oplevelse for vores hund. Han blev ikke skræmt i den forstand men det var tydeligt at se at sådan noget med dybt vand, det var ikke lige hans favoritoplevelse. Det skal siges at det var han første gang og det er ikke noget vi som sådan vil praktisere, men prøves skulle det.

Vores venner har praktiseret det længere tid fra hundene var hvalpe og det var tydeligt at det var mere erfarne hunde der legede i vandet og svømmede hund. Der er selvfølgelig også en masse fordele ved hundesvømning omkring hundenes helbred, motion og muskulatur men det kræver at man hiver tid ud af kalenderen og det kan også være en ret stor udskrivning økonomisk.

Hvad koster hundesvømning

Det er svært at sige om der er en fast pris på markedet men i vores tilfælde gav vi 230 kroner for en halv time. Vi stod selv for svømmetimen, dvs der er ikke nogen træner eller instruktør på i dette tilfælde. Dertil er det også muligt hvis man falder for det at købe et klippekort på 10 ture.

I vores tilfælde besøgte vi Frederikssund Hundecenter og det var en god praktisk svømmehal til hundene. Der er dog lige væsentlige ting man skal være opmærksom på hvis man agter at prøve det af.

Det anbefales at du har gået en god tur med din hund inden den springer i vandet, her menes selvfølgelig at forekommer der toilet besøg i vandet så koster det 750 kroner. (hvilket er forståeligt nok)

Hertil skat det ligeledes siges at det frarådes at hunden spiser hundefoder inden den besøger svømmehallen da det kan give gener i maven for hunden.

Kan hundesvømning anbefales

Sådan rent lavpraktisk var det faktisk en sjov og god oplevelse. Dog skal vi uden at være eksperter nok anbefale at man prøver det af på et tidligt stadie og her menes når hunden stadig er hvalp. Vi anbefaler først og fremmest at man selvfølgelig læser hundecenterets hjemmeside hvor de blandt andet anbefaler at hunden er minimum 16 uger gammel.

Vores hund kan måske udvikler sig til at være en super svømmer men umiddelbart har vi ikke tiden og behovet for at besøge svømmehallen men vi er rigtig glade for at have prøvet det her. konceptet virker og det er flinke ejere i hundecenteret så vi kan sagtens anbefale andre at prøve sådan en tur.

Siden vores lille tur har Cozmo været i åen et par gange og han er absolut ikke skræmt af vand på nogen måde, så der bliver helt sikkert fremtidige besøg på stranden hvor han selv kan bestemme hvor dybt vandet skal være. Vi kunne dog godt mærke på ham han var lidt træt efter turen med hundesvømning men så så tilbragte han også aftenen i sin hundeseng med lidt hundetv og et par godbidder.

Så alt i alt, var hundesvømning en okay oplevelse både for hund og for ejer !

Seneste indlæg