Hvilken hunde skal bruge mundkurv : se hele listen her


Er du i tvivl om hvilken hunde der skal bruge mundkurv, så læs med her. Hundeloven kræver at disse hunderacer bærer mundkurv når de er ude i offentligheden, så er du i tvivl så se listen her.

Vi gør opmærksom på at denne artikel “hvilken hunde skal bruge mundkurv” har annonce indhold.

Disse hunde skal bruge mundkurv i Danmark

Nedenstående hunde skal bruge mundkurv i Danmark.

 • Pitbull terrier
 • Boerboel
 • Tosa Inu
 • Amerikansk Staffordshire Terrier
 • Fila brasileiro
 • Dogo argentino
 • Amerikansk bulldog
 • Centralasiatisk ovtcharka
 • Kaukasisk ovtcharka
 • Sydrussisk ovtcharka
 • Tornjak
 • Sarplaninac
 • Kangal

Hvorfor skal disse hunde bruge mundkurv

Det er vedtaget ved lov at disse hunde skal bære mundkurv når de er ude i offentligheden. Disse hunderacer anses for at være mere farlige og dermed er der en risikovurdering som hedder at de kan finde på at bide.

Disse hunderacer behøver slet ikke at være farlige men det vurderes at der er en risiko for at de kan agere aggressivt. Hvorvidt hundeloven er fair eller ej skal vi slet ikke kunne vurdere, men det er din pligt som hundeejer at sørge for din hund bærer mundkurv hvis hundeloven siger det.

Når man møder en hund med mundkurv på betyder det groft sagt at ejeren har styr på reglerne og sin hund. Derfor er det i bund og grund et rigtig godt signal hvis du møder en hund med mundkurven på. Nogen mennesker bliver lidt skræmte når en hund kommer løbende med en mundkurv på, men det betyder ikke nødvendigvis at hunden kommer for at bide dig. Det betyder i hvert fald at ejeren af hunden overholder hundeloven og ikke mindst passer på omgivelserne.

Behøver jeg ikke bruge mundkurv til min hund hvis jeg ikke har en af disse hunderacer ?

Som udgangspunkt kræver hundeloven ikke at du bruger en mundkurv hvis du har en anden hunderace. Dog skal du stadig have styr på din hund og der kan findes mange årsager eller grunde til at bruge en mundkurv til hunden.

Hvis du f. eks er til dyrlægen og din hund skal stikkes. Det sker at hunden bliver bange og bider efter dyrlægen, det er ikke forsætligt men hunden gør det i effekt. I sådan en situation er en mundkurv til hunden en rigtig god ide fordi så sikre du dig at ingen bliver bidt.

Der kan også være situationer hvor din hund bliver stresset og napper ud efter andre hunde eller mennesker. Hvis du har sådan erfaringer med din hund er det bare en rigtig god ide at bruge en mundkurv. Du sender også et vigtigt signal til omgivelserne at du har styr på din hund. Ikke mindst viser du også at du respektere og passer på omgivelserne og dem omkring dig og din hund.

Må min hund løbe frit rundt hvis den har mundkurv på ?

Svaret er et nej. Din hund skal være iført halsbånd og hundetegn samt være i snor på offentlige steder. Flere tror fejlagtigt at en hund med mundkurv på løbe frit rundt, dette er altså ikke tilfældet. Din hund kan forårsage mange ulykker og springe op af folk eller løbe ud i trafikken.

Mundkurven på din hund sikre selvfølgelig at din hund ikke bider men hundeloven siger at hunde på offentlige steder altid skal være i snor. Der er selvfølgelig den undtagelse hvis du er i en hundeskov hvor løse hunde er tilladt. Der kan også være andre steder men her skal du som hundeejer sørger for at holde øje med skiltningen.

Hvad er konsekvensen ved ikke at bruge mundkurv til hunden ?

Alt i alt er det selvfølgelig svært at vurdere generelt. Dog er det sådan at Politiet kan vurdere at din hund skal aflives i en konkret sag. Konsekvensen kan derfor være rigtig kedelig hvis du er glad for din hund.

Har du derfor en af de 13 hunde der er påbudt at være mundkurv i Danmark, så sørg for at brug mundkurv og overhold hundeloven. Så er du sikker på du ikke har gjort noget forkert og du overholder reglerne.

Uanset hvor sød din hund er og hvor godt du har trænet den, så vil du højst sandsynlig stå i en dårlig situation hvis der sker et uheld. Især hvis din hund er en af de 13 hunderacer der er påbudt at være mundkurv.

bedste mundkurv til hunde

En mundkurv koster ikke særlige mange penge, så det bør ikke slå nogen økonomi i stykker.

Med en mundkurv signalere du til dine omgivelser at du har styr på din hund og du passer på dine omgivelser.

Er en mundkurv ikke ubehagelig for hunden ?

Jo, en mundkurv er da ikke ønskværdigt for nogen hunde. Når det så er sagt skal man få det bedste ud af det. Derfor skal du belønne din hund når den er dygtig, det kan være med godbidder når du tager mundkurven af og på hunden.

Du skal også sørge for at vælge den rigtige størrelse af mundkurv og i det hele taget sørger for at mundkurven sidder så godt som muligt på din hund. Der findes flere slags af mundkurv til hunden og derfor er det en god ide at vurdere udvalget inden du køber mundkurven til din hund.

Hvor længe skal hunden bærer mundkurven ?

Først og fremmest skal din hund bærer mundkurv i offentligt rum hvis den er en af racerne på listen i hundeloven. Dette er altid gældende som hundeloven er nu.

Har du en anden hund der af den ene eller anden årsager bærer mundkurven er det op til dig selv at vurdere hvornår din hund kan smide mundkurven. Er du det mindste i tvivl om hvorvidt din hund vil bide andre hunde eller mennesker bør du altid i situationen sørger for at din hund bærer mundkurv.

Sidst men ikke mindst skal din hund selvfølgelig bærer mundkurven når det er nødvendigt. Hermed sagt skal du altid undgå mundkurven når det er muligt. F. eks må du aldrig brug en mundkurv som straf over for din hund. Det kan være derhjemme i huset eller i haven.

Sidst men ikke mindst skal du altid holde din hund under opsyn når den har mundkurven på. Hvis hunden prøver at tvingen mundkurven af eller måske skal kaste op kan det få voldsomme konsekvenser. Sørg derfor altid at holde øje med din hund og forlad ikke din hund hvis den har mundkurv på.

Tak fordi du læse denne artikel “hvilken hunde skal bruge mundkurv” vi håber du fik svar på dine spørgsmål.

Seneste indlæg