Hvilket hundetegn skal jeg vælge : Se et kæmpe udvalg af hundetegn


Hvilket hundetegn kunne du bedst tænke dig og vidste du at der findes et hav af muligheder når det kommer til hundetegn. Med denne artikel har vi dykket ned i det kæmpe arkiv af hundetegn og viser dig her en masse muligheder med hundetegn. Uanset farve, form og størrelse er der garanteret et hundetegn til dig.

Vi gør opmærksom på jf reglerne at der i denne artikel er “annonce indhold”

Indholdsfortegnelse

Din hund skal bære hundetegn når i er væk fra hjemmet, det er lovpligtigt

Der findes en hundelov og den siger hunden skal bære hundetegn når i er på offentlig grund. Det betyder naturligvis også at hunden skal have et halsbånd på således at du har et sted at vedhæfte dit hundetegn.

Et hundetegn fylder ikke særlig meget og er et praktisk lille skilt der fortæller hvorhenne din hund holder til med dine informationer. Det betyder at hvis nogen finder din hund kan de hurtigt kontakte dig så du og din hund kan blive genforenet med hinanden. Det er bogstavligt talt fjollet ikke at have et hundetegn på hunden.

Der finde et hav af hundetegn og vi vil vise dig en masse af de muligheder du har i denne artikel.

Hundetegn i guld : rigtig populært til vores små familiemedlemmer

Et hundetegn i guld siger næsten sig selv. Det symbolisere vi elsker de små firbenede og det fås i mange varianter. Samtidig kan det også symbolisere at hunden kommer med glæde og kærlighed og det kan være et signal til andre hunde og mennesker at man kommer med et godt og imødekommende sind.

Et hundetegn i guld tager man ikke fejl af. Det er flot og her ser du et eksempel med glitter. På bagsiden får du gratis gravering med. Det vil sige når du bestiller det her online skriver du blot navn og adresse så bliver det graveret ind i hundetegnet.

På den måde kan alle finde hurtigt frem til dig hvis de finder din bortløbet hund. Vi anbefaler også at du skriver dit telefon nummer, så er der hurtig kontakt.

Du kan sagtens have flere hundetegn til flere forskellige lejligheder

Det er misforstået hvis man tror man blot kan have et hundetegn. Du kan sagtens købe flere forskellige hundetegn til flere forskellige lejligheder. Man tænker ikke over det men faktisk er det hyggeligt med noget variation.

Det kommer selvfølgelig an på hvad du skal , men skal familien til fødselsdag er det sjovt hvis hunden måske har et hundetegn der passer til lejligheden.

Hundetegn som et kødben er altid en vinder

Det traditionelle men alligevel sjove hundetegn som ligner et kødben er altid en vinder. Det fås i flere størrelser og en masse forskellige farver. Netop farveskift er noget der gør det sjovt at have flere forskellige hundetegn.

Hvilken farve du vælger kommer selvfølgelig helt an på hvilken type du selv er og hvad du gerne vil signalere med din hund. Mange har flere farver af forskellige hundetegn så skal du ud i hundeskoven og lege med de andre hunde kan det være der er en farve hundetegn der matcher bedre end andre.

De her hundetegn som forestiller et kødben er rigtig populære. De er simple, lette at forstå og matcher selvfølgelig en hund rigtig godt.

Vær opmærksom på de fås i mange farver og flere forskellige størrelser. Der følger gratis gravering med når du bestiller let og simpelt.

Køb et hundetegn som noget af det første til din hvalp, så vænner din hund sig hurtigt til at gå med det

Der er en lov som hedder at din hund skal bære hundetegn fra den dag som hunden fylder 4 mdr. Du kan selvfølgelig vente med at købe et hundetegn til den tid men det vil kræve noget tilvænning. Hvis du starter med at give hvalpen halsbånd og hundetegn på fra start vænner hunden sig hurtigt til det.

Vores Dogue de Bordeaux kan stort set ikke undvære sit halsbånd fordi han er blevet så vant til sit halsbånd. Så nogen gange hvis vi har haft hans halsbånd af så kommer han selv rendende med sit halsbånd og vil gerne have det på.

Det er altid en god ide at have minimum 2 hundetegn, hvis det ene går i stykker har du altid et i reserve

Det sker altså bare at et hundetegn går i stykker. Nogen gange når hundene leger og især i hundeskoven så går det lidt vildt for sig. Det sker altså bare og her er det altså dejligt at have et ekstra hundetegn liggende. Det er sådan en dum lille ting at mangle også fordi et hundetegn koster så lidt penge.

Hvis du har et ekstra hundetegn kan det jo altid være en kontrast til det hunden går med til dagligt. Det kan også være ganske fint at skifte. Nogen kan måske have et rødt hundehjerte som hundetegn når familien er på besøg og så et andet til hverdagsbrug. Det kommer selvfølgelig meget an på den enkle hundeejer og hvor sjovt man synes det er og ikke mindst hvor meget man vil gøre ud af det.

Hvilket hundetegn der er det bedste er noget du helt selv vælger, så længe det lever op til kravene

Man ser tit artikler med bedst i test og den slags. Det er i et vis omfang også godt men det kommer selvfølgelig an på hvad hvad dine personlige kriterier er som hundeejer. Det kan være du går op i design af hundetegnet, det kan også være du går op i størrelsen og ikke mindst er det vigtige for dig måske hvor solidt hundetegnet her.

Uanset hvad er det dig selv der vælger hvad du synes der er bedst egnet til din hund. De fleste hundetegn i dag er solide, så de holder til en del. Så er der grav om gravering i hundetegnet men det får du gratis med når du handler via links i denne artikel. Sidst men ikke mindst er der krav om hvad der skal stå på hundetegnet og det er dit navn og adresse som hundeejeren. Det giver dog selv selv når du bestiller, så skal linie 1 og 2 udfyldes.

Hvis din hund går rundt derhjemme i haven uden halsbånd og hundetegn så sørg for haven er ordentligt lukket af, så hunden ikke stikker af

Det sker desværre for ofte at hunden kan stikke af hjemmefra. Mange hunde er godt opdraget og kan ikke finde på at forlade hjemmet men så igen alligevel. Det skal blot ske en gang at hunden stikker af og kommer på afveje og så er det rigtig ulykkeligt hvis hunden ikke bærer hundetegn.

Når folk ser en hund med hundetegn som render løs er det rigtig nemt at se hvor den høre til på hundetegnet og så kontakte dig som hundeejer. Men ser man en stor hund f.eks uden hundetegn er man måske lidt mere varsom med at tage fat i den. Man tænker hvorfor har den ikke halsbånd, er den farlig og hvem skal man overhovedet kontakte når man finder en løs hund uden hundetegn.

Hvad skriver du på dit hundetegn, vi anbefaler altid at skrive dit telefon nummer

Det er ikke lovpligtigt at skrive dit telefon nummer på et hundetegn. Dog er det en fantastisk ide at skrive dit nummer fordi så kan man komme hurtigt i kontakt med dig. Hvis nogen finder din hund med navn og adresse er det første de vil forsøge alligevel er at lokalisere dit telefon nummer.

Alternativt skal de tage hjem til dig og det er ikke lige belejligt for alle og det er slet ikke sikkert de har mulighed for at transportere din hund i bil eller lign. Groft sagt giver det god mening med et telefon nummer så kan du hurtigt blive genforenet med din hund.

Hvis nogen finder din hund uden halsbånd er den også utrolig svær at holde styr på uden halsbånd. Man kender heller ikke hundens navn og hunden er måske forvirret og løber væk igen. Så er det nemmere at holde hunden på stedet, ringe til dig som hundeejer og så kan du komme hurtigt frem.

Her ser du et klassisk rundt hundetegn som er diskret og som fås i flere forskellige farver.

Hvilket hundetegn du bruger helt op til dig, men det er vigtigt din hund altid bærer hundetegnet. Det er lovpligtigt og i sidste ende kan det være afgørende for om du ser din hund igen hvis den løber væk hjemmefra.

Hvad koster et hundetegn

Et hundetegn som er obligatorisk skal købes uanset hvad. Det fås i mange forskellige prisklasser men tit og ofte kan du få et hundetegn til under 100 kroner. Dog kan du også få større og mere fanzy hundetegn.

Vil du f.eks gerne have et hundetegn med en masse glitter eller noget andet flot kan det godt koste et par hundrede kroner. Det er dog sjældent det bliver meget dyrere medmindre din hund selvfølgelig skal rendt rundt med ægte diamanter i hundetegnet.

Hvor kan man få lavet et hundetegn

Flere forhandlere af hundeudstyr laver selv deres hundetegn. Det er dog ikke alle forhandlere som har udstyret til at lave et hundetegn. Det er derfor en god ide at undersøge om en forretning kan lave dit ønskede hundetegn inden du besøger den pågældende butik.

Når du finder et hundetegn online er du selvfølgelig sikker på at butikken har hundetegnet. Det er meget forskellige hvor mange forskellige hundetegn en forhandler har. Her i denne artikel har vi derfor fundet et bredt udsnit af hundetegn til dig til absolut fornuftige priser.

Hvad gør du hvis dit hundetegn er for lille til din lange adresse eller dit navn

Her skal du selvfølgelig tænke kreativt, det er ikke et krav at hele din adresse står der stort på hvidt. Dog er det et krav at man skal kunne finde frem til dig. Derfor skal du forkorte adressen eller dit navn. Kan som udgangspunkt finde din adresse er man rimelig sikker på at kunne finde frem til dig. Det er ikke sikkert dit navn alene kan gøre udfaldet.

Derfor er det igen en fantastisk årsag til at skrive dit telefon nummer på eller sågar 2 numre. Desto hurtigere man kan få fat på dig eller en anden pårørende til hunden desto hurtigere kan i blive genforenet med hunden. Der er også den mulighed at købe 2 små hundetegn og skrive adresse på den ene og f.eks navn og telefon nummer på det andet hundetegn.

Hvis du ønsker dig et hundetegn der ligner din hund er det tit og ofte muligt : se mulighederne her

Producenten har lavet et hav af hundetegn som rent faktisk ligner hunderacerne. Der er derfor god mulighed for du kan finde et hundetegn som rent faktisk ligner din hund. Udbyderen vi har her har et ret stort udvalg så der er gode chancer.

Der er selvfølgelig hunderacer som ikke er repræsenteret men det skal ikke udelukkes at de findes et andet sted.

Hundetegn som hundehoveder er også utrolig populært og fås i utrolig mange racer.

Her ser du hundetegn som en Dogue de Bordeaux, et ud af utrolige mange forskellige muligheder med hundehovedet som hungetegn.

Hvor stort skal dit hundetegn være

Der er ikke nogen lov eller regler omkring hvor stort dit hundetegn skal være. Vi vil dog anbefale at du vælger en størrelse som også matcher din hund. Det er jo primært udseende vi snakker om her men det ser formentligt bedst ud med et large hundetegn til en stor Dogue de Bordeaux.

Men det primære er efter udseende faktisk at det er et hundetegn som lever op til kravene omkring slidstyrke og gravering af dine oplysninger. Herfra har du selv frit valg på alle hylder. Hvis du mener din hund skal have et lille bitte hundetegn er det dit valg. Så længe man altid kan se hvor hunden høre til og man kan finde frem til dig som hundens ejer.

Hvor længe holder et hundetegn og skal det være produceret af noget særligt ?

Et hundetegn som vi kender dem i dag holder med rimelig sandsynlighed hele hundens levetid. Det kan selvfølgelig gå galt hvis hunden er ude i noget voldsomt leg men vi har ikke selv prøvet at et hundetegn gik i stykker og vi har en stor Dogue de Bordeaux som elsker at lege.

Loven siger et hundetegn skal være i rustfrit metal eller i noget materiale der er tilsvarende stærkt. Når du handler et hundetegn online hos en ordentlig udbyder kan du derfor forvente at få et hundetegn som lever op til de krav der er jf hundeloven.

Du skal altid huske gravering i dit hundetegn

Der findes mange smarte hundetegn og små skilte. Måske nogen selv er kreative og laver det selv men det er vigtigt at pointere at det er et lovgrav at hundetegnet er graveret. Når du har fået graveret oplysninger ind i din hunds hundetegn så er de tydelige og de forsvinder ikke lige igen.

Hvis du bruger et hjemmelavet hundetegn kan det selvfølgelig være fint nok men det lever ikke op til hundeloven. Hertil er der alt for stor sandsynlighed for oplysningerne måske bliver udvisket eller utydelige og så er hundetegnet ubrugeligt. Det er altså ikke ligegyldigt hvilket hundetegn du bruger.

Husk altid at opdatere dit hundetegn hvis du flytter

Man tænker ikke over det når man har haft sin hund i noget tid, ofte i flere år. Men det sker jo fra tid til anden at man flytter bolig. Man skal huske rigtig mange ting i sådan en proces, alt skal flyttes og man får nyt sygesikring og der er en lang liste med alt man skal huske, men hvad med hunden ?

Lige præcis hunden er et vigtigt element for når du flytter adresse skal du også huske at ændre dit hundetegn. Hundetegnet skal også ændres vis du ændre dit telefon nummer hvilket også sker for mange os engang imellem. Så husk det nu, hunden og hundetegnet skal med på huskelisten.

Hvilket hundetegn bruger vi til vores Dogue de Bordeuax

Vi har med vores Dogue de Bordeaux ikke haft særlige kriterier omkring vores hundetegn. Vi kan godt lide rustfrit stål og så et simpelt design.

Som du kan se på Dogue de Bordeaux endte det også sådan. Det ene skal dog ikke udelukke det andet så måske du snart ser ham med et nyt hundetegn. Vores hund er blevet hele familiens darling så det kan sagtens ende med et mere kreativt hundetegn på et senere tidspunkt.

Vi har et helt almindeligt hundetegn i rustfrit stål i en næsten firkantet udgave. Vi har ikke haft nogen særlige kriterier omkring et hundetegn så det ene skal ikke udelukke det andet.

Som halsbånd har vi et stort læder halsbånd som vores Dogue de Bordeaux er rigtig glad for. Når vi har taget det af ham henter han det ofte igen fordi han er tryg ved halsbåndet og vant til at have det på.

Det gør også at det er meget sjældent han ikke har sit halsbånd på og på den måde er vi sikre på han selvfølgelig også har sit hundetegn på.

Vi har prøvet 2 gange han sneg til en til en nabo i starten da han var mindre og selv om vi syntes vi var opmærksomme kan sådan en snu hund hurtigt vandre på eventyr hvis hoveddøren ikke er lukket.

Derfor kan vi varmt anbefale altid at have halsbånd og hundetegn på.

Hvordan ville du selv reagere hvis du mødte en løs hund uden hundetegn

Det er jo et meget passende spørgsmål man kan spørge sig selv om. Jeg har selv prøvet et 3 gange at møde løse hunde og 2 af gangene gik det rigtig godt men den 3 gang stak hunden simpelthen af fra en hundeskov uden indhegning. Det nager mig stadig for det var en lille hund som stak af fra hundeskoven fordi den havde fået et chok og jeg mødte den på vej ud på landevejen.

Jeg selv og en masse andre billister stoppede op og prøvede at indfange den samt “ejeren” som blot passede den kom løbende og prøvede at hjælpe. Men den lille hund var så chokeret at den løb videre ind i næste skov område og så var den simpelthen væk. Jeg kan kun håbe at der er en venlig sjæl der er stødt på den men ellers er dens skæbne uvist.

Den anden gang var lidt særlig for jeg var på vej til et bryllup som der løb en løs hund rundt på vejen. Jeg stoppede op og hunden var ganske kælen og sød og med et halsbånd med alle informationer. Jeg ringede til ejeren men ingen kontakt. Som jeg var på vej til bryllup var det lidt en udfordring, men jeg tog hunden på bagsædet og satte hunden af i den have hvor den havde adresse. Jeg spurgte ligeledes naboen om hun kendte hunden og det gjorde hun.

Jeg nåede til bryllup og senere fik jeg også en meget taknemmelig besked fra ejeren af hunden som slet ikke vidste at hunden var løbet væk. Min pointe her er hvis hunden ikke havde haft hundetegn på, hvad skulle jeg så have gjort. Jeg var på vej til bryllup men kunne nå at aflevere hunden fordi den havde hundetegn på, dette giver i hvert fald stof til eftertanke.

Hvis andre finder din hund og hjælper den hjem til dig igen

Husk nu det er god stil at sige tak hvis andre finder din hund. Jeg fik selv leveret en flaske rødvin den ene gang jeg hjalp en hund hjem som var stukket af. Det står jo ikke skrevet nogen steder men det er rigtig god stil at vise taknemmelighed over for fremmede mennesker som hjælper dig og dit kæledyr.

Det skaber også en god historie og det er en motivationsfaktor når andre hjælper og man udviser taknemmelighed. Man bliver helt rødt med de forskellige facebook grupper hvor rigtig mange mennesker møder op for at finde en hund som er løbet bort.

Især om vinteren er det tit og ofte et spørgsmål om tid hvis en hund skal overleve, simpelthen fordi det er så koldt. Af samme årsag er det fantastisk at der findes så mange mennesker som gerne vil hjælpe og bruge deres tid på at finde din eller en andens hund.

Det kan koste en bøde hvis din hund ikke har hundetegn

Kort sagt så er det super bøvlet at hjælpe en hund som ikke bærer hundetegnet. Den er svær at tage fat i, der er ingen chancer for at finde ud af hvad en hedder. Hertil aner ikke man ikke om hunden er lokal eller hvor den kommer fra. Sagt på en kort måde : super besværligt uden hundetegn.

Det betyder desværre især for folk uden hund at det gider de absolut ikke bruge tid på. Gudskelov findes der stadig mange mennesker som gerne går den ekstra mil og kontakter myndighederne. Men det er nu en tung proces at myndighederne skal impliceres fordi en hund ikke bærer hundetegnet.

Sidst men ikke mindst kan politiet udstede en bøde til dig som hundeejer. Endnu en god grund til at huske dit hundetegn hver gang. Du kan læse mere om hundeloven her på legaldesk.

Minder din hund om en løve : producenten my family laver zoo hundetegn

Vi kender det nok allesammen. Vores hunde minder om en løve når den bliver tosset eller måske en panda når den er lidt sløv og slapper af i hundesengen. Uanset hvilket hundetegn du søger er der mange kreative kræfter bag og sjove påfund.

Disse zoo hundetegn bruges også af mange som nøgleringe, de er små og praktiske og der kan selvfølgelig graveres i dem så de er perfekte som hundetegn.

Hvad minder din hund mest om og hvilket zoo hundetegn matcher bedst din hund. Vores dogue de Bordeaux kan godt minde lidt om en løve når han ræser rundt i hundeskoven.

Omvendt kan han også godt minde om en panda når han sover det meste af dagen væk. Et zoo hundetegn er et rigtig sjovt påfund og bruges også som nøgleringe.

Vi håber du fik inspiration med denne artikel og du kan se en oversigt over alle vores hundeartikler her

Seneste indlæg