Hvad skal du have med i hundeskoven og hvad skal du i øvrigt være opmærksom på


Har du fået en lille hvalp eller er det første gang du skal afsted til hundeskoven. Læs her hvad du skal være opmærksom på når du besøger hundeskoven. Tag med i hundeskoven i denne artikel og læs alt du bør være opmærksom på når du er ude blandt andre hunde og mennesker.

Vi gør opmærksom på at der i denne artikel er “annonce indhold”

Hundeskoven er for alle men du skal følge reglerne

Først og fremmest er hundeskoven for alle. Det gælder både mennesker og hunde men man skal opføre sig ordentligt. Det betyder først og fremmest at du altid skal kunne kalde din hund til dig. Det er ikke i orden hvis din hund løber rundt og chikanere eller overfalder andre.

Hvis du ikke kan kalde din hund til dig eller din hund ikke lystre så skal du have din hund i snor, det gælder også i en hundeskov. Det er dit ansvar alene at sørge for din hund opføre sig ordentligt og alle kan føle sig trygge i hundeskoven.

Der findes mange forskellige hundeskove

Det betyder selvfølgelig at du kan finde hundeskove i hele landet men der er dog nogen væsentlige ting du skal være opmærksom på. Nogen hundeskove er indhegnet og her er det selvfølgelig svært for din hund at løbe væk.

Dog findes der også hundeskove eller områder som ikke er indhegnet. Her kan det indebærer en vis risiko at lade din hund løbe fri hvis den ikke altid er nem at kalde til sig. Du bør derfor undersøge hvilken hundeskov du besøger og sikre dig at der er indhegnet hvis din hund er under træning og måske fristes af naturen eller en fugl.

Hav altid hundetegn på hunden, det er også lovpligtigt

Det ses desværre engang imellem at man besøger hundeskoven og hunden ikke bærer hundetegn. Det er jo bare lige en tur til hundeskoven. Men det er som relg her det går galt og det er bare super synd og tragisk. For det sker engang imellem at hunden stikker af. Det kan være en låge der er åbent kortvarigt og en hund fristes til lige at se hvad der er på den anden side af den låge.

Hvis hunden stikker af kan det hundetegn redde hundens liv. Mange mennesker er venlige og vil altid gerne hjælpe men så snart der ikke er hundetegn på hunden gør det hele processen meget svær. For hvem ringer man til hvis man finder en hund uden hundetegn.

Gør dig selv og alle andre den tjeneste at sørge for hunden altid bærer hundetegnet.

Du kan få et hav af hundetegn og det er ingen undskyldning at spare de små penge et hundetegn koster. Det er desuden lovpligtigt at have hundetegn og politiet udsteder bøder såfremt din hund fanges uden hundetegn.

Et hundetegn koster ikke særlig meget og du får her gratis gravering når du bestiller et hundetegn online.

Vi skal alle holde hundeskoven pæn

i nogen hundeskove er der affaldskurve, ligeledes kan du nogen steder finde bænke og borde. Dette er ikke en naturlov, det kan være frivillige som gør hundeskoven lækker og indbydende. Der findes også mange lokale som mødes og hygger sig sammen med deres hunde.

Kommer du derfor på besøg i en hundeskov som du ikke har besøgt før så respekter omgivelserne og smid dit affald ud i skraldespanden. Ligeledes husk på at der er folk som prøver at holde det pænt og indbydende og der har vi alle sammen en andel i at det ser godt ud.

Du skal have styr på din hund i hundeskoven

Hvis din hund er vild eller har svært ved at begå sig eller måske er for nærgående så respekter andre hunde og mennesker. Det er ikke enhver mands ret at have en løs hund i hundeskoven. Det skal være sjovt for alle parter at være i hundeskoven hvor gensidig respekt er vigtigt.

Fornemmer du derfor at din hund er nærgående eller intimiderende så snak med de andre mennesker, er nogen utrygge så sørg for at kald din hund til dig eller i hvert fald irettesæt den hvis den ikke opfører sig ordentligt.

Hundeskoven er et fantastisk sted

Når det så er sagt er hundeskoven fuldstændig fantastisk. Man møder rigtig mange hunde og vores Dogue de Bordeaux elsker det. Vi har fundet mange gode venner til vores hund men vi har også fået relationer til mange hundeejere som vi ses med i forskellige sammenhæng.

Når man mødes med andre hundeejere på den måde lærer man en masse om hunde, man deler viden og man passer måske også hinandens hunde. Man deler gode råd og i det hele taget er det som en aktiv klub hvor frisk luft og en masse sjov med hundene er en fællesnævner.

Pas godt på de små hunde i hundeskoven

Vi har selv en Dogue de Bordeuax og det er en stor hund. Derfor kan det være praktisk du altid holder øje med flokken af hunde når de leger. En Dogue de Bordeaux er stor og det er ikke sjovt for en lille hund at lægge under en stor Mastiff. Når det er sagt er vores hund opmærksom på de små hunde og smider sig tit på ryggen for at signalere han gerne vil lege.

Alligevel er det en god ide at følge med når hundene leger. Det kan se vildt ud og enormt sjovt men man bliver nød til at følge med og vise lidt hensyn hvis der er små hunde involveret så legen ikke bliver for vild.

Husk altid godbidder i hundeskoven

Det er fantastisk at lege i hundeskoven med de andre hunde men det er også et perfekt sted at slippe din hund fri. Det betyder også at du kan træne rigtig meget med din hund og her er godbidderne et fantastisk værktøj. Hunden elsker at blive belønnet og det er en kæmpe motivationsfaktor og stimulering hvis du belønner din hund med godbidder.

Det er også et godt redskab hvis hunden ved du altid har en belønning klar. Især i hundeskoven hvor der kan være meget distrahering er det godt at have godbidder med i hundeskoven.

Er du tit i hundeskoven bør du have den bedste hundeforsikring

Når hundene leger kan det godt være lidt vildt. Derfor bør du bogstavligt talt have den bedste hundeforsikring med i hundeskoven. Det betyder at den lovpligtige hundeforsikring ikke er nok. Hvis din hund forvolder skade på andre er du som relg dækket men hvis din hund selv kommer til skade eller falder kan det se mere sort ud.

Du bør derfor tegne en udvidet forsikring hvor du kan få hjælp til at få dækket dine udgifter hvis din hund kommer på dyrehospitalet. Mange tænker det ikke er nødvendigt og spare måske de penge på en forsikring men det kan blive usandsynlig dyrt hvis du pludselig skal bruge 20 30.000 kroner på hospitalet. Jeg kan ikke tilråde nok at du opdatere din hundeforsikring

Seneste indlæg