Hvis hunden lider af angst : se hvad du kan gøre


Hvis hunden lider af angst er du langt fra alene. Rigtig mange hundeejere står med udfordringen med en hund der lidt af angst. Du står derfor ikke alene og vi vender i denne artikel dine muligheder og løsninger.

Vi gør opmærksom på at der i denne artikel er annonce indhold.

Hvordan ved man hunden har angst ?

Der kan være flere årsager til hunden har angst og der kan være flere forskellige signaler som vi vender her. Dertil er der flere former for angst som nedenstående.

Hunden kan lide af Separationsangst

Det er slet ikke ualmindeligt at hunden kan lide af separationsangst. Det findes i mange forskellige grader, hvor det nogen gange er meget lidt så kan nogle hunde føler stort ubehag når du blot går ind i soveværelset og efterlader hunden i stuen.

Det er utrolig stressende for hunden at være i denne tilstand og en hund kan føle sig utrolig utilpas i denne tilstand. Rigtig mange af os hundeejere har udfordringer fra tid til anden når hunden skal være alene hjemme.

Din hund kan gø rigtig meget – typisk på grund af frygt

Det er en almindelig ting at hunde kan gø. Nogen hunde gør det bare for meget og det kan være et typisk signal om angst. Det kan være nogen lyde der forårsager det, eller det kan være når der er andre mennesker eller andre hunde.

Uanset hvad kan det være et typisk signal hos hunden. Hunden kan desværre ikke taler så når hunde larmer ved at gø kan det være et signal om frygt.

Det kan også være din hund vil gø hvis den skal til dyrlægen eller andre steder den forbinder med noget dårligt. I hvert fald er der en frygt for dyrlægen eller tilsvarende.

Ældre hunde kan godt få mere angst med årene

Det er ikke altid lige sjovt at blive gammel, hverken som menneske eller hund. Det sætter derfor også nogle begrænsninger for din hund, for den kan ikke gøre alting som den altid har gjort.

Det kan minde lidt som et tidligt stadie af Alzheimers som du ser hos mennesker. Det betyder hundens opfattelse og bevidsthed ændrer sig med alderen. Det betyder også at hukommelsen hos hunden begynder at svigtet og det kan resultere i stress hos din hund.

Alt det tilsammen kan fremkalde noget angst og hos hunden. Igen er det noget som du ser med alderen så er din hund meget gammel kan det være mere sandsynligt.

Produkter som kan bruges hvis hunden lider af angst

Animigo har rigtig gode produkter til hunde som lider af Angst. Hel konkret forhandles produktet Calming Aid til Hunde (reklamelink) som er tabletter du giver til din hund. Konkret skal du give 1 – 3 tabletter til din hund afhængig af hundens størrelse.

Det er et beroligende tilskud som hjælper din hund med at holde sit stress niveau i en god balance når der opstår situationer hvor hunden kan blive stresset.

Disse tabletter består af særlige ingredienser som Ashwagandha, Passionsblomst, samt Citronmelisse som du kan læse meget mere om på produktbeskrivelsen her. Det primære er du får et et produkt som er et kosttilskud med 100 procent naturlige ingredienser fra en leverandør med et hav af positive anmeldelser.

Calming Aid fra Animigo er et beroligende kosttilskud som består af 100 procent naturlige ingredienser.

Hvis hunden lider af angst kan det være et utrolig godt alternativ til at hjælpe din hund.

Produktet kan også typisk bruges hvis der skal holdes nytårsaften eller lignende så hunden bliver mindre stresset, måske er der torden og det er ikke alle hunde der er glade for det.

Det anbefales jf Animigo at du giver mellem 1 og 3 tabletter om dagen afhængig af din hunds størrelse.

I skrivende stund er der tilbud hos Animigo når du handler 3 glas med tabletter. Der vil typisk være til flere måneders forbrug, se leverandørens anvisninger.

Animigo har desuden en masse forskellige produkter når vi snakker hundens velvære så det er et godt sted at navigere rundt hvis du skal bruge hjælp til din hund.

Det kan være alt fra hundens pels, udfordringer med flåter, hundens tænder, allergi og meget mere.

Det kan også altid være en god ide at snakke med din dyrlæge eller en hundetræner hvis du har mulighed for det.

Det anbefales ligeledes at du læser hele produktbeskrivelsen hos Animigo inden du bruger produktet til din hund.

En god ting ved disse tabletter er at de indeholder kyllingesmag til hunde

Hvis hunden lider af angst ser du typisk flere af disse symptomer

Der kan være mange symptomer på angst og nedenstående er et udpluk af dem som mange nok kan nikke genkendende til.

Hunden bruger en masse energi på at gø

Vi har selv en Cane Corso som havde en overdreven gøen. Det var især med fremmed hunde og når noget nærmede sig vores grund. Det er flere væsentligt bedre og vi gør alt hvad vi kan for at adfærdstræne vores hund.

Et næste skridt for os vil være naturlig kosttilskud fra Animigo.dk (reklamelink)

Afføring er alle steder i huset

Hvis hun placere sin afføring alle steder i huset og samtidig urinerer indenfor er det et skidt tegn. Selvfølgelig er der en undtagelse hvis du har en hvalp, men ellers er det klart noget du bør reagere på.

Hunden er rastløs og går frem og tilbage i hjemmet

Hvis din hund ikke kan finde ro og samtidig går frem og tilbage i huset er det et skidt tegn. Hunden skal kunne finde ro og slappe af. Hvis din hund render rundt i huset og er rastløs er det noget du skal kigge på.

hunden savler alt for meget, stønner og puster

Hvis din hund stønner meget og virker ligefrem forpustet kan det godt være et tegn på angst. Samtidig kan din hun savler meget og tygge voldsomt på sit kødben.

Det tyder på en hund som ikke kan finde ro og det skal du gøre noget ved.

Hvis din hund er aggressiv kan det sagtens være forårsaget af angst

Hvis din hund er aggressiv, både over for mennesker og andre hunde er det absolut ikke godt. Det er skidt for omgivelserne men det er også synd for din hund og der er noget der plager hunden.

Det kan være et typisk tegn på angst og det skal du kigge på.

Hvordan behandles angst hos hunde

Som vi har beskrevet i denne artikel “hvis hunden lider af Angst” har Animigo en masse gode naturlige produkter du kan bruge som tilskud til din hund.

Dog er det altid at anbefale at du enten søger en dyrlæge eller en professionel hundetræner som kan hjælpe dig med din hund. Et godt sted at søge hjælp på nettet er onlinehund.dk hvor du kan få rigtig meget hjælp til adfærdstræning til din hund.

Vigtigt er det at du træner din hund fra den er hvalp, så bliver det alt andet lige mere naturligt og nemt for hunden. Det kan være nemt for nogle hunde mens det kan være svært for andre hunde. I sidste ende kræver det også en portion energi og tid for hundeejeren så det skal du være klar til.

Det absolut bedste vil altid være hvis du kan træne din hund naturligt og hvis det ikke er nok er et naturligt kosttilskud til hunden altid et godt sted at starte.

Vi håber du med denne artikel “hvis hunden lider af angst” hvis svar på dine spørgsmål.

Seneste indlæg