Kan hunde sove udenfor : hvor sover din hund henne ?


Kan hunde sove udenfor og hvor sover din hund henne ? – det kan du læse mere om i denne artikel.

Bemærk at der jf regler skal gøres opmærksom på at der i denne artikel er annonce indhold

Kan hunden sove udenfor ?

Svaret er ganske simpelt, din hund kan sagtens sove udenfor men der er selvfølgelig nogle elementer der skal være i orden. Din hund må ikke fryse og den skal kunne søge indenfor hvis den har behov for det.

Herudover bør din hund altid have adgang til vand, så hvis hunden sover udenfor bør der være en hundeskål med vand tilgængeligt. Nogen hunderacer trives faktisk rigtig godt udenfor så det er ikke nødvendigvis noget du skal være bange for.

Dog kommer det selvfølgelig an på hvilken hunderace du har. men grundlæggende så når nogle spørger dig om hunde kan sove udenfor, er svaret som udgangspunkt ja. Det kan dog også være en rigtig god ide at sørge for der er et hundetæppe til din hund. Så får hunden det ikke for koldt.

En hund kan sagtens sove udenfor, den bør selvfølgelig kunne ligge godt og trygt samt den skal have adgang til vand. Hertil må den ikke fryse eller have det for varmt, den skal derfor kunne komme indenfor hvis den har behov for det

Skal hunden sove i en hundeseng ?

En hund SKAL ikke sove i en hundeseng. Dog er en hundeseng mere end blot en seng til hunden. Tit og ofte er en hundeseng en lille hule hvor hunden har sit faste “safe place” Derfor har en hundeseng mange funktioner.

Vi mennesker har også tit og ofte et sted vi søger hen når vi skal slappe af og det er tit vores seng. På samme måde har hunden brug for et sted den kan søge hen når den skal have ro.

En hundeseng er også lavet til hunden så den ligger rigtig godt, så det bliver tit og ofte til det sted som hunden så også sover. Det kan være en Donut hundeseng eller en anden hundeseng, det primære er at hunden har et valg så den kan vælge det ene eller andet til.

Vores hunde har flere hundeseng i huset. På den måde kan hundene selv vælge hvorhenne de vil sove eller hvor de vil slappe af. Vi føler når vi har givet hundene det frie valg har vi givet dem de bedst mulige betingelser for deres søvn.

hunderace

Vi elsker vores 2 hunde og de hedder Cozmo og Cato. De skal have de bedste betingelser også når de skal sove.

Vi har derfor forskellige hundesenge rundt omkring i huset, så vælger hundene selv hvor henne de vil sove eller slappe af.

Kan hunden sove med i sengen ?

Hunden kan sagtens sove i sengen, det er faktisk en udbredt misforståelse at det må hunden ikke. Det er dog vigtigt i et forhold at man afstemmer forventninger inden man får en hund. Dog kan det være praktisk at hunden måske har sin egen hundepude eller hundetæppe.

En hund kan meget nemt fylde meget i en seng og det kan godt drille lidt i et parforhold. Hvis først hunden får lov at sove i sengen når den er lille, kan det omvendt betyde udfordringer når hunden så pludselig går hen og bliver stor.

Er man dog enig om at hunden godt må sove i sengen kan det skabe meget tryghed både for hunden men også for hundeejeren. Hunden er varm og sover generelt godt og det kan godt smitte af så man får en dejlig nats søvn. Er du omvendt vant til at sove godt sammen med din partner eller kæreste skal du være opmærksom på at en hund pludselig godt kan fylde meget.

En hund kan sagtens sove i sengen. Det er dog meget vigtigt at man i et forhold er enige om hvad hunden må og ikke må. En hund kan fylde meget i sengen og bliver hunden f. eks bliver rigtig stor er den meget pladskrævende og det kan godt udfordre et parforhold hvis man ikke er enige om rammerne.

I hvilket rum bør en hund sove henne ?

Der er ingen guideline for hvorhenne en hund bør sove. Den kan sove præcis i det rum den ønsker eller i det rum du som hundeejer foretrækker.

Det er bare så vigtigt at din hund har ordentligt betingelser når den skal sove eller slappe af. Hvis din hund derfor sveder eller har det for koldt er det vigtigt du sørger for hunden har et alternativ.

Om sommer hvor det er varmt kan det være du har nogle fliser hvor det er koldt. Om vinteren kan det omvendt være du skal sikre dig der altid er varmt nok i det lokale hunden sover.

Afhængigt af hvor varmt eller koldt det er, skal du altid sørge for at din hund har gode betingelser når den skal sove. Det er ikke sjovt for hunden at fryse eller have det for varmt.

Opdrag din hund ordentligt fra et tidligt stadie

Hvis i som familie beslutter jer for at få en hund så sørg for at diskutere alle rammerne for jeres hvalp igennem. Det er rigtig skidt hvis der kommer en masse hovsa løsninger undervejs, fordi i måske er uenige om hvad hunden ikke må og rent faktisk må.

Lige præcis det med hvor hunden må sove er sket mange gange. Hunden er så sød som hvalp og fylder ikke noget i sengen. Men lader du først din hundehvalp sove i sengen er det jo en vane den er vant til. Hvis du så pludselig siger nu må du ikke mere, så forstår hunden det ikke.

Det er vigtigt din hund trives, med de rigtige rammer fra start af, det giver de bedste betingelser for at din hund trives.

Sørg for i familien at diskutere rammerne for jeres hund inden i får hvalpen. Så arbejder hele familien i sammen retning. Det nytter ikke noget mor lader hunden komme op i sengen og mor siger nej. I skal arbejde i samme retning, så skaber i de bedste betingelser for en hund.

Hvor sover vores hunde henne ?

I denne artikel “kan hunde sove udenfor” er det selvfølgelig oplagt at fortælle hvor vores egne hunde sover henne.

Vi har en Cane Corso og vi har en Dogue de Bordeaux og de sover mange forskellige steder. Faktisk nyder vores Dogue de Bordeux en stor del af året at sove delvist udenfor. Men ellers går han gerne runder i huset og sover forskellige steder. Tit og ofte sover han imellem børnenes værelser fordi han passer på dem. Nogen andre gange gemmer han sig rundt omkring i huset i en Donut hundeseng eller en almindelig hundekurv.

Vores Cane Corso sover lidt over det hele men han ender tit en i en af vores hundeseng. Han har noget hundelegetøj han gemmer i sin hundeseng og det gør ham tryg at sove sammen med det.

Vi har besluttet fra start af at vores hunde ikke sover i vores senge. Vi synes hundene fylder for meget og det forstyrre for meget. Derfor sover hundene alle andre steder end i vores senge. Af samme årsag har vi også sørget for at hundene har gode kvalitetshundesenge tilgængelige.

Vi håber du med denne artikel “kan hunde sove udenfor” fik spar på dine spørgsmål.

Seneste indlæg