Når hunden stresser : vores tips til dig når din hund stresser

af | 26. dec 2022 | Hund derhjemme

Hunden stresser og du aner ikke dine levende råd. Læs mere her om hvad vi gør når hunden stresser og hvad du kan gøre for at hjælpe din egen hund og ikke mindst hele familien. Der er en hel liste af ting du kan gøre for at hjælpe din hund, dig selv og hele familien.

Hunden stresser når der er gæster

Vores Dogue de Bordeaux elsker når der er gæster. Han elsker det så meget at han kan have svært ved at finde ro og skal rundt til alle hele tiden og hilse og nusse. Det har derfor absolut også en bagside fordi hunden til sidst stresser over det og ikke kan finde ro.

Symptomer kan være forskellige men vores hund trækker vejret som et savværk og løber forvirret rundt og så kræver det selvfølgelig at vi gør noget aktivt så hunden kan finde ro. Hunden kan også finde på at kaste op i sin fortvivlelse så det er vigtigt man er opmærksom på hvad man kan gøre for sin hund både før og efter huset er fyldt med gæster.

Forebyg stress hos hunden inden du får besøg af gæster

Først og fremmest kan man sige at hunden altid er glad når der kommer gæster. Hvis hunden så samtidig har masser af energi er der ingen chance for han lige tager en slapper når der nu er er 20 gæster i huset. Derfor kan man sørge for hunden har brugt en masse energi inden gæsterne kommer og han ligeledes er blevet godt stimuleret.

Gå en lang tur i hundeskoven og stimuler din hund, så stresser den mindre når du får gæster

Hvad der virker for os behøver selvfølgelig ikke virke for andre. Men vi har lært når vi får gæster så bliver vi nød til at sørge for hunden er blevet stimuleret forinden så han er naturlig træt og glad når vi får gæster. Det gør at vores hund er væsentlig mere afslappet når gæsterne kommer og det er tydeligt at se han er mere afslappet og ikke fare rundt og skal hilse på alle hele tiden.

Hvis du har gået en tur i hundeskoven med din hund inden du få får gæster og bagefter giver ham et stort tyggeben så har du en glad afslappet og stimuleret hund som ikke stresser rundt.

Sørg for hunden hilser på alle og er en del af arrangementet

Vi sørger altid for at hunden hilser på alle og bliver indviet således at den ikke føler sig udenfor. Det gør det på en eller anden måde lettere for hunden når den har hilst på alle i selskabet for så at lægge sig at slappe af. At lukke hunden inde i et afsides rum virker ikke for os, han bliver utryg og vil vide hvad der foregår og hvem der er i huset. Han kan sagtens finde på at gå ind i vores soveværelse når han har hilst på alle gæster og så slapper han af. Det er dog tydeligt han er opmærksom på nye gæster og få hilst og se om alle er accepteret i selskabet.

Sørg for hunden har et sted den kan trække sig

Det er afgørende for os at vores Dogue de Bordeaux har et sted den kan trække sig hen. Vi har hundesenge flere steder i hjemmet og her vælger hunden selv hvor den vil slappe af eller tage en lur. Hvis der er mange mennesker i huset vælger hunden ofte at smutte ind i vores soveværelse og gemme sig i hundesengen.

Hundesengen er hundens hule og her er han tryg og rolig. Det betyder så meget at hunden har et sted der kaldes frirum og her skal vi acceptere at han vælger at trække sig og slappe af.

Køb en god hundeseng hunden kan gemme sig i og slappe af i

Hvis du sørger for hunden altid har et sted hvor den kan slappe af eller trække sig er du godt på vej. Det kan være mange mennesker, eller det kan være en masse larm eller måske fyrværkeri. Uanset hvad er en god tryg varm hundeseng noget der vil hjælpe hunden til at kunne trække sig og finde tryghed.

Du kan have en eller flere hundesenge, det vigtige er selvfølgelig bare at hunden har en hundeseng stående et sted hvor er fred og ro. Hvis du har mange gæster kan du sørge for den står i et afsides lokale eller måske gemt lidt væk i soveværelset. På den måde kan hunden selv vælge når den vil søge væk og slappe af.

En hundeseng fås i utrolig mange farver og forskellige udformninger. Det vigtige er egentlig bare at din hund elsker at slappe af i sin hundeseng og den finder tryghed i sin lille hule.

Så er det op til dig som hundeejer at vurdere hvilken farve den skal være og hvordan den skal se ud. Du skal bare sørge for der er plads til din hund og hundesengen er tilgængelig.

Sørg for noget hundelegetøj som kan beskæftige hunden

Der findes ikke meget bedre end hundens eget hundelegetøj. Det kan være rigtig mange ting men for os er det de små tøjdyr. Hunden elsker sine små bamser eller hvad det må være og de ligger også tit i hundesengen og venter på ham.

Man må ikke undervurdere de små tøjdyr, men sørg for at købe noget ordentligt kvalitet som hunden også kan tygge i. Herunder så køb gerne noget som er produceret af genbrugsmaterialer og ikke er farligt for hunden at tygge i.

Et godt lille tøjdyr eller pivedyr til hunden kan virkelig gøre underværker. Vi har selv givet vores egen hund forskellige små tøjdyr og han elsker dem.

Han render rundt med dem i munden hele tiden og passer på dem og sover sammen med dem i sine hundeseng. Det er guld værd når han skal slappe af eller når han er glad og tryg.

Et tyggeben til hunden stimulere og afstresser

Sidst men ikke mindst elsker hunden et tyggeben. Hvis du køber en ordentlig kvalitet kan hunden tygge på det længe og så er hunden beskæftiget på den bedste måde. Det afstresser og stimulere hunden og et godt tyggeben er også med til at rense hundens tænder.

Sørg for sund og stabil kost og hundefoder til din hund

Hvis du giver din mad den sunde og rigtige næring så hjælper det på hundens livskvalitet. Det gælder også sunde godbidder og hvad du ellers giver din hund. Nogen hunde er sprængfyldt med energi og det kræver det rigtige hundefoder. Andre hunde kan have særlige behov og derfor er det ikke uvæsentligt hvad du giver din hund at spise.

Mange steder på nettet at finde hjælp til træning af din hund

En af de ting du også kan gøre er at finde et godt sted på nettet hvor du mere uddybende kan få hjælp din hund. Her snakker vi ikke bare stress men også hjælp til at opdrage din hund og i det hele taget træne din hund så hele hverdagen bliver nemmere.

Vildmedpoter.dk er f.eks et godt sted at starte hvis du vil træne alle de basis ting. Det koster at være medlem men du får også mange videoer og øvrige fordele.

Onlinehund.dk er endnu et godt sted hvor du får mere end 500 videoer til din hjælp. Mon ikke der findes et tip her som selv den mest garvede hundeejer kan drage gavn af. Sitet er i øvrigt også et betalingssite hvor du betaler løbende for medlemsskab

Ovenstående er blot få af mange sites hvor du kan få hjælp til din hund. Du finder også mange gratis sites, det kræver dog du bruger lidt tid på google og søger dig frem til det du søger hjælp til.

Hvis du stresser, så stresser din hund også

Som hund som ejer eller omvendt. I hvert fald er det bare sådan at hvis du stresser så afspejler det sig tit i din hund. Det er derfor en rigtig god ting når du har hund at have styr på alle de generelle ting med din hund. Vi har beskrevet mange af tingene i denne artikel og kan du krydse af på listen og lave flueben så er du rigtig godt på vej til at have en glad, stimuleret og ikke mindst livsglad hund.

Den rigtige Donut hundeseng

Den rigtige Donut hundeseng

Søger du den rigtige donut hundeseng, så tøv ej. Vi guider dig igennem de forskellige muligheder og viser dig hvor du kan købe din Donut hundeseng. (annonce indhold) Er en hundeseng vigtig En hundeseng er utrolig vigtig. En hundeseng og ikke mindst en god type er...

læs mere
Foderguide til hunde

Foderguide til hunde

Søger du den perfekte foderguide så behøver du ikke lede mere. Du kan nemt og simpelt online med ganske få klik sporer dig ind på hvad din hund har brug. Med denne foderguide til hunde får du også anbefalet konkrete produkter til attraktive priser. Det er "OS med...

læs mere
Livet med hund

Livet med hund

Utrolig mange mennesker har kæledyr, især hund er et af de klart fortrukne husdyr i Danmark. I vores familie har vi en stor hund, nemlig en Fransk Dogue de bordeaux hunden er en stor hund og kan virke som en kæmpe men lige så stor den er lige så stort og varmt et...

læs mere
På tur i hundeskoven

På tur i hundeskoven

Overvejer du at komme på tur i hundeskoven. Læs om vores erfaringer med vores Dogue de Bordeux og hvorfor vi mener hundeskoven er et fantastisk sted. Vi gør opmærksom på jf reglerne at denne artikel har "annonce indhold" Der er rigtig mange fordele ved at tage hunden...

læs mere
Hunden er alene hjemme

Hunden er alene hjemme

Der findes rigtig mange hunderacer og der findes utrolige mange hunde med forskelligt sind. Og så findes der hundeejere som også er forskellige. Derfor er der nogen ikke nogen endegyldig recept på hvordan hunden er alene hjemme. Vi har i denne artikel beskrevet...

læs mere
Når hunden stikker af hjemmefra

Når hunden stikker af hjemmefra

Det er desværre noget der sker dagligt men heldigvis forenes hunden tit og ofte med sin ejer igen. Når hunden stikker af hjemmefra er der flere ting du kan gøre, både som hundeejer eller hvis du ser en bortløbet hund. Vi vender her dine muligheder og hvad du kan gøre...

læs mere