Start nytåret med at med at få styr på alt til din hund


Nytåret er skudt ind og hverdagen begynder så småt igen. Du har måske forskellige nytårsforsæt og hvis et af dine nytårsforsæt var lige at få styr på alt til din hund eller måske optimere din forsikring til den lille hund så hjælper vi dig med din huske liste her.

Vi gør opmærksom på at der i denne artikel er (annonce indhold)

En hundeforsikring er lovpligtig

Uanset om du har hund eller er ved at anskaffe dig en hund så er en hundeforsikring ikke alene lovpligtig den er også fantastisk at have “hvis du får brug for den”

Det kan selvfølgelig være utrolig nemt at skrive, det kan også være utrolig fristende at købe en rigtig billig hundeforsikring. Der er bare et stort MEN og det betyder at hvis din hund kommer på dyrehospitalet eller bliver alvorlig syg, har du så 20 – 30 eller måske de 40.000 det kræver at betale for opholdet på dyrehospitalet ?

Det kan komme meget an på hunderacen da nogen hunde måske er mere disponible for sygdom end andre men uanset hvad er det klogt at overveje at betale for en ordentligt hundeforsikring. Hvis du regner med at beholde din hund i mange år og den som vores er en stor del af familien, så kan en ordentlig hundeforsikring være guld værd.

Vi har skrevet en lang artikel om hvordan du finder den bedste hundeforsikring til den bedste pris her.

Find det rigtige hundetegn til hunden

En anden lovpligtig ting er hundetegnet til hunden. Inden du tænker det klare du nok uden så er det endnu en lovpligtig ting som du skal bruge til din hund. Som hundeloven er lige nu skal din hund senest fra den er fyldt 4 måneder gå med hundetegnet.

Vi vil anbefale dig at du lærer hunden at gå med halsbånd og hundetegn lige fra du modtager din hvalp. På den måde vænner hunden sig til det som noget helt naturligt og du skal ikke pludselig tvingen hunden til at gå med det senere.

Et hundetegn er simpelt og skal blot købes en gang. Din hund skal stikke af en gang og du vil elske at du fik monteret et hundetegn på halsbåndet tidligt.

hundetegnet online

Man kan få et hav af hundetegn og du kan få dem i forskellige farver og former. Du bestemmer derfor selv hvad du vil signalere med dit hundetegn. Du kan også have flere forskellige hundetegn til flere forskellige lejligheder.

Hundetegn koster ikke alverden. Husk det er et lovkrav at de korrekte oplysninger står på hundetegnet, herunder dit navn og din adresse. Vi anbefaler også dit telefon nummer så du er hurtig at kontakte såfremt din hund stikker af.

Du skal også bruge et halsbånd

Et halsbånd er også nødvendigt til hunden, har du ikke noget halsbånd så har du heller ikke noget sted du kan montere dit hundetegn. Desuden er det lovpligtigt mange steder at du holder din hund i snor så halsbåndet giver sig selv.

Halsbåndet fås også i utrolig mange varianter afhængig af hvad du ønsker og hvordan det skal se ud. Som tidligere nævnt i denne artikel anbefaler vi at din hund går med halsbånd og hundetegn lige fra du får din hvalp. På den måde vænner hunden sig til at gå med halsbåndet som noget helt naturligt. F.eks hjemme hos os henter vores Dogue de Bordeuax selv sit halsbånd da han forminder det med tryghed og noget naturligt.

Her finder du et stort udvalg af halsbånd, farve, design og udtryk kommer helt an på sig som hundeejer, du skal selvfølgelig bare sikre dig at størrelsen er den rigtige så det passer til din hund.

Sørg for det rigtige hundefoder

Du har du de mest simple og lovpligtige ting, herunder hundetegnet, halsbåndet og din hundeforsikring. Men din hund skal også spise og det er ikke uvæsentligt hvad du giver din hund af hundefoder. Det skal jo helst være det bedste hundefoder til præcis din hund.

Man kan lave en masse anbefalinger men det primære er at lige præcis din hund får det rigtige hundefoder som er velegnet til dennes behov. Vi anbefaler at du går ind på Os med Kæledyr som har et rigtig stort udvalg af hundefoder og vælger det som passer til dig. Forretningen har også en guide og ligeledes en rigtig god service så du kan blive guidet til det rigtige produkt.

Hvis du giver din hund det rigtige hundefoder så sørger du for optimal næring til din hund. Det skaber bedre trivsel og bedre vilkår for din hund generelt.

Det betyder også i sidste ende optimeret vilkår for familie som hund og det ender med en Win win. Kosten til hund er ikke et optimalt sted at spare.

Træn og beløn din hund med godbidder

Livet har mange glæder og det samme gælder for hunden. Leg og sjov tæller højt og så er der ikke noget mere fantastisk end at blive belønnet med godbidder. Det er den perfekte måde at træne på og du finder rigtig mange sunde godbidder i dag som indeholder alt det som din hund har brug for.

En rigtig god ide er at købe en godbidstaske, her kan du have alle dine praktiske ting og selvfølgelig dine godbidder. Så behøver du ikke rende rundt med alt mulige forskellige i dine lommer men har det hele samlet i dine lommer.

Du skal finde en hundeseng eller hundekurv

Nu har du de fundamentale ting på plads samt hundefoder og godbidder. Så mangler du et sted din hund kan sove eller slappe af. Det kaldes typisk en hundeseng eller en hundekurv. Der findes også hunde madrasser men det kommer lidt an på præcis hvad du finder.

For os er det vigtigt at vores hund har særlige steder derhjemme hvor han kan trække sig og slappe af. Her har vores Franske Mastif helle og her lader vi ham være i fred. Hans hundesenge er hans frirum og her kan kan finde tryghed og sove samt slappe af. Vi har også tit en af hans hundesenge med ud når vi er ude så han kan trække sig og føle sig hjemme selv om han er et fremmed sted.

En god hundeseng eller hundekurv er guld værd hjemme hos os. Vores Dogue de Bordeaux signalere hurtigt og simpelt hvis han er træt og har brug for ro. Han gemmer sig i sin hundeseng og slapper af. Det er hans hule og når han smider sig i din hundeseng giver vi ham plads til at være sig selv og slappe af.

Hundelegetøj er rigtig vigtigt

Vi har jo selv en Dogue de Bordeaux og vi kan se hvor vigtigt eller hvor væsentligt et stykke hundelegetøj er. Vores hund elsker at lege og det kræver jo tit et stykke legetøj eller en bold. En hund er utrolig taknemmelig og elsker opmærksomheden uanset om i leger med en pind eller et stykke aktivitetslegetøj.

Vi kan anbefale at du sørger for din hund har nogen små tøjdyr eller en bamse. Man bliver forbavset over hvor glad hunden kan blive for en lille tøjbamse. Vores hund har flere små bamser og selv om han er stor og kan bide dem over i et stykke så passer han på dem og render rundt med dem i munden som om de betyder alverden for ham.

Man bliver overrasket over for meget en lille tøjbamse kan betyde for hunden. Tit og ofte gemmer vores hund sine tøjdyr i hundesengen og putter sammen med dem i sin hule.

Transport til hunden, hunderamper og hundetasker

Tit og ofte kan det være noget vi måske ikke tænker på men det er faktisk ret vigtigt. Når vi skal fra A til B og pludselig står med en hund skal man lige have alt det praktiske med. Har du f.eks en lille hund kan hundetasken være fantastisk. Hundetasken kan også være super god som hundeseng når i er ude, hunden er vant til at putte på rejsen og kan også sagtens bruge en hundetaske som hundekurv eller seng når i er ude.

Har du en større hund og skal på farten i bil er det vigtigt med en ordentligt hunderampe. Her er mange praktiske ting at tænke på hvis du har en større hund. Hunderampen skal kunne håndtere en ordentlig vægt og samtidigt skal du også kunne medbringe hunderampen i bilen og der skal være plads til alle.

En god hundetaske kan være fantastisk at transportere hunden i. Samtidig fungere hundetasken dog også rigtig godt som en mobil hundeseng hvor hunden altid kan søge hen og finde tryghed og slappe af hvis i er ude hos venner.

Der findes naturligvis mange flere ting du kan købe dig til en hund men i denne artikel har vi dækket flere almindelige og fundamentale ting til hunden. Vi skriver en masse artikler omkring vores egen hund og hvad vores erfaringer er, så du er mere end velkommen til at navigere rundt på vores blog og søge inspiration.

Seneste indlæg