Hundens leksikon del 2 : Facts om hunden


Her er endnu en en del af vores hundens leksikon. Vi samler en masse viden på nettet om hunden og giver dig facts om hunden. Få svar på masse af dine spørgsmål i menuen

Vi gør opmærksom på at der i denne artikel “facts om hunden” er annonce indhold.

Kan hunde tåle karry og hvad sker der hvis de spiser karry ?

Karry er et stærkt krydderi og det tilrådes derfor ikke at du giver din hund karry. Hvis du giver din hund for meget karry vil den formentligt få stærke mavesmerter.

Kan hunde tåle chokolade og hvad sker der hvis hunden spiser chokolade ?

Hunde kan absolut ikke tåle chokolade, det er simpelthen farligt for hunden med chokolade. Det er vigtigt især som familie at man lærer sine børn og omgivelser at de aldrig må give hunden chokolade.

Du kan skade både hundens nervesystem samt hjerte hvis den får for store mængder chokolade og i værste fald kan din hund dø af at spise chokolade.

Må hunden spise rosiner og hvad sker der hvis hunden spiser rosiner ?

Rosiner kan virke temmelig harmløse og det er de også for mennesker men Hunde kan ikke tåle rosiner. Hvis du giver hunden for mange rosiner kan det i værste fald betyde skade på hundens nyre.

Må hunde gå løst i byer hvis man kan kalde sin hund til dig ?

En hund må ikke gå løs på offentlig stræde. Fra din hund er 4 måneder gammel skal den bære hundetegn i sit halsbånd. Såfremt din hund ikke bærer hundetegn og går med snor kan du få en bøde.

Findes der steder du kan have din hund løs og hvorhenne ?

Der findes mange hundeskove i Danmark hvor du kan slippe din hund fri. Der findes også andre områder men det er vigtigt du følger skiltningen og acceptere de lokale regler. Du skal dog huske at selv om din hund må være fri må den ikke genere andre hunde eller mennesker. Du skal altid kunne kalde din hund til dig og have kontrol over din hund.

Må hunde drikke cola og sodavand ?

Det tilrådes på ingen måde at give sin hund sodavand eller andre læsedrikke. Det er fyldt med sukker og andre ting og er på ingen sundt for din hund. Vand er fantastisk til din hund og du bør ikke give din hund andre drikkevare medmindre en dyrlæge fortæller dig andet.

Må min hund spise resterne af min mad og hvor meget ?

Det kan være fristende at dele sin mad med hunden men du skal være varsom. En hund har brug for den rette næring og det bedste hundemad er altså det som optimere din hunds trivsel. Hvis du giver din hund dele af din mad så sørg for at begrænse mængderne.

Giv din hund sin sunde hundefoder og sunde godbidder, så får du en hund med optimal trivsel. Hvis du giver din hund for meget andet kan hunde hurtig får dårlige mave eller det som er værre.

Skal hunden have en hundeforsikring ?

Det er lovpligtigt at din hund har en hundeforsikring. Hunden skal som minimum have en ansvarsforsikring. Det betyder hvis din hund forvolder skade på andre dyr, mennesker eller ejendom, så er du forsikret.

Hvis du også ønsker at din egen hund skal være forsikring mod sygdom eller pludselig skade, skal du tegne en udvidet hundeforsikring. Dette er lov ikke et lovkrav.

Andre facts om hunden : hvor længe er en hund gravid ?

Der er lidt delte meninger hvis du scanner hele nettet, men hvis man tager summen af en stor del artikler på nettet er en hund gravid mellem 57 – 68 dage. Det vil sige hunden er gravid ca 2 måneder.

Hvor mange hvalpe føder en hund ?

Det er meget forskelligt hvor mange hvalpe en hund føder. Det kommer meget an på racen og om det er en stor eller lille hund. En hund kan få et kuld på lige fra 1 til 15 hundehvalpe.

Hvor lang tid lever en gravhund ?

En gravhund er let at kende med sin lange krop og små korte ben. En gravhund bliver typisk et sted mellem 12 og 16 år.

Er det godt at gå til hundetræning ?

Det er altid godt at gå til hundetræning. Du lærer en masse tricks du kan bruge igennem livet. Hertil er det godt at træne din hund lige fra den er hvalp. Det er svært med en voksen hund som måske har fået nogle af de forkerte vaner.

Hvor mange hunde må jeg eje ?

Hundeloven siger du max må have 4 hunde på din ejendom samt samt hvalpe som er under 18 uger. Hvis du har flere hunde end det, så kræver det en særlig tilladelse fordi så betragtes du som en kennel.

Hvornår må politiet aflive en hund ?

Hvis din hund har aggressiv adfærd og bider andre hunde eller mennesker. Så vurdere man om det er en skambid og så må politiet aflive din hund.

Må en hund gå på trapper ?

Det er generelt ikke sundt for en hund at gå på trapper. Har du derfor et hus med flere etager er det ikke optimalt for hunden. Har du f. eks en lille hundetrappe til en sofa eller til sengen er det fornuftigt da hunden ikke skal springe ned hele tiden. Men fra etage til etage udsætter det hundes led.

Skal en hund være i hundebur når den kører bil ?

Der findes ikke nogen lov om at hunden skal være i hundebur når den kører med i bilen. Den kan være flere steder og du kan også få en sikkerhedssele til hunden. Det tilrådes dog at du sørger for din hund ikke er alle steder i bilen når du kører, dette kan også forstyrre chaufføren hvilket er farligt.

Hvornår må en hunde møde andre hunde ?

Du får typisk din hvalp når den er 8 uger gammel. Allerede her bør du påbegynde en proces hvor din hund møder andre hunde. Det skal dog foregå i et tempo hvor din hund kan følge med. Hvis din hund bliver godt socialiseret som hvalp har du gode forudsætninger for at skabe dig en hund i sund balance.

Vi håber du fik svar på dine spørgsmål med denne artikel “facts om hunden”, læs mange flere af vores artikler på vores sitemap.

relevante links : hundeloven

Seneste indlæg