Husk hundetegnet : Det kan redde din hund

af | 10. feb 2023 | Hundetegn

Husk hundetegnet og det kan ikke gentages nok gange. Vi sætter i denne artikel fokus på hvorfor det er så vigtigt at huske hundetegnet og hvilken forskel det kan gøre. Endvidere kan du her også læse dig til hvad der ellers er vigtigt at være opmærksom på når du er ude med din hund.

Jf reglerne skal du være opmærksom på at der i denne artikel er “annonce indhold”

Derfor er hundetegnet så vigtigt

De fleste af os elsker vores hund. Vi har selv en Dogue de Bordeaux i familien og han er familiens store kærlighed. Guderne forguder ham og han har virkelig gjort meget godt for familien. Derfor ville det også være virkelig tragisk hvis han en dag forsvandt eller ved et uheld stak af fra os.

Vi kan ikke vores vildeste fantasi forstille os at det sker for vores hund kommer altid når vi kalder men tænkt nu hvis det utænkelige skete og vores und pludselig stak af og væk var han. Nu virker det jo som teori og det kan jo ske. Men det allerværste hvis det skete ville virkelig være hvis vores hund ikke bar hundetegnet.

En ting er en hund som stikker af, en anden ting er hvis hunden ikke bærer hundetegnet. Jeg tror faktisk ikke jeg ville tilgive mig selv. Jeg tror denne slags sker når man bliver for sikker på sig selv. Det er lidt som når man bliver lidt for rutineret i trafikken og måske ikke føler der kan ske uheld. Uheld sker bare og det sker altid når man mindst venter det.

Hvad sker der hvis hunden ikke har hundetegn på

Det er ikke så meget spørgsmålet hvad der sker. Det er nok snare spørgsmålet hvad der ikke sker. For har din hund ikke hundetegn på er rigtig mange mennesker tilbøjelige til ikke at gøre noget ved en løs hund.

Først og fremmest kan det for nogen mennesker virke utrygt med en løs hund. Endnu mere utrygt kan det virke hvis hunden ikke har noget halsbånd og hundetegn på. Man kan hurtigt tænke, hvor kommer den hund fra, hvorfor er den løs, er den hund farlig. Det minimere chancen for at mennesker får fat i din hund og kontakter dig fordi dine oplysninger står på hundetegnet.

Sidst men ikke mindst, en hund, herunder stor som lille er bare utrolig svær at fange og fastholde hvis den ikke bære halsbånd med hundetegn. Alene det faktum gør din hund måske forsvinder ud i et grønt område og måske aldrig komme tilbage. Især om vinteren kan hunden blive skræmt og fryse ihjel.

Et hundetegn er billigt i forhold til risikoen

Prisen på et hundetegn kontra den risiko at hunden løber væk er bare super lille. Du kan sagtens få et hundetegn til 100 kroner så det er virkelig ingen penge sat op imod risikoen. Hertil kommer at bærer din hund ikke hundetegn så risikere du aldrig at se din hund igen.

Det kan også være dovenskab eller måske føler du bare at du har styr på din hund. Du har formentligt også styr på din hund. Desværre skal det bare ske en gang at din hund løber væk eller bliver lidt for langt væk i hundeskoven uden indhegning.

Sidst men ikke mindst er det også uansvarlig at gå uden hundetegn for vi har som hundeejere et ansvar over for vores omgivelser og vi sender også et signal til omverdenen. Dette signal betyder vi følger hundeloven, vi har styr på vores hund og bliver vores hund væk kan man nemt komme i kontakt med os som hundeejer.

Et klassisk rundt hunetegn med god plads som dette du ser på billedet koster 100 kroner. Det er en utrolig lille investering sat op imod den risiko at du ikke ser din hund igen hvis en ikke bærer hundetegnet.

Gravering “herunder din oplysninger på hundetegnet er oven i købet indeholdt i prisen” så det er bare med at få bestilt dit hundetegn hvis du ikke har gjort det.

Brug hundetegnet altid, så glemmer du det ikke

Vi har med vores Dogue de Bordeaux altid halsbånd med hundetegn på. Det betyder at vi ganske simpelt ikke kommer til at glemme vores hundetegn. Vi har prøvet 2 gange tidligere da hunden var hvalp at den fandt ud igennem hoveddøren og vupti, så var den på eventyr.

Desværre er det sådan at hunden ikke har til intention at sikke af men den synes bare det er så spændende på den anden side af hegnet. Så egentlig skulle vores hund bare lige dufte til hækken på den anden side og pludselig er den igennem 2 haver.

efter 2 haver er der pludselig meget langt hjem og så kan der også pludselig være tæt på landevejen. Tingene går stærkt og på de 30 minutter du måske ikke har bemærket hunden er væk kan den være over alle bjerge. Hunden vælger jo ikke bevidst at gå i den forkerte retning men hunden har ikke Gmap og derfor går det stærkt den forkerte vej.

Vælg et hundetegn der sender de rigtige signaler

Hvis du har en stor hund kan det nogen gange virke lidt skræmmende for mennesker. Især personer som måske i forvejen er bange for hund kan det være ubehageligt med en løs hund. Men de fleste med et godt hjerte vil tit gerne hjælpe og løber din hund forvirret rundt vil mange være tilbøjelig til at prøve at kalde hunden til sig.

Har du derfor en meget stor hund som måske kan se lidt farlig ud kan det være en rigtig god ide med et hundetegn som sender et signal. Hundetegnet behøver ikke ligne et hjerte men der findes også hundetegn som er lidt macho. Det i sig selv er jo ofte bare sjovt men for en person som er bange for hunden som møder din hund en mørk aften med et macho hundetegn får måske ikke lyst til at hjælpe.

Personen er formentligt bange for hunde, især store hunde og endnu mere for store hunde en mørk aften med et macho hundetegn. Derfor findes der mange slags hundetegn med forskellige former, farver og signaler. Uanset hvad skal det dog siges at et hundetegn er det vigtigste, så skal det være et macho hundetegn så er det absolut bedre end intet hundetegn.

Hundeloven siger du skal bære hundetegn

Det er ganske simpelt. Din hund skal bære hundetegn fra den dag hunden fylder 8 uger. Derfor er der ikke frit valg. Vi anbefaler derfor at du bruger hundetegn lige fra starten af så hunden vænner sig til at bære hundetegnet.

I øvrigt er det en rigtig god ide at bære hundetegnet fra start af fordi det er tit når hunden er lille at den måske stikker af i ren uvidenhed. Verden er jo bare spændende og hunden forstår ikke at den kan blive væk. Hunden lever i en tryg verden hos dig og hunden kender ikke til andet.

Husk altid den bedste hundeforsikring

Det er også bare sådan en ting man altid bør være opmærksom på. En hundeforsikring er så vigtig fordi man ved aldrig hvornår uheldet sker. Løber din hund væk og kommer til skade så er den rigtige hundeforsikring guld værd.

Det koster rigtig mange penge at komme på dyrehospitalet. Det er virkelig professionelle mennesker men de koster også mange penge. Derfor kan hundeforsikringen hjælpe dig igennem et virkelig svært forløb uden du skal bruge alle dine penge eller måske sige farvel til din hund fordi et ophold på dyrehospitalet koster 30.000 kroner.

Vi håber du med denne artikel “husk hundetegnet” fik inspiration og svar på dine spørgsmål.

Cane Corso : Vores nye medlem af familien

Cane Corso : Vores nye medlem af familien

Vi har netop fået vores længe ventede Cane Corso hjem og familien er dermed udvidet med endnu en hund. Vores familie tæller nu far og mor, 3 børn samt en Dogue de Bordeaux og en Cane Corso. Vi fortæller hermed om den første uge vi har haft vores lille Cane Corso. En...

læs mere
Allergivenlig hundemad

Allergivenlig hundemad

Søger du allergivenlig hundemad så kig med her. Vi har fundet allergivenlig hundemad i flere varianter som du kan handle online her. Virksomheden er en danskejet virksomhed som ligeledes er klimapartner. Vi gør opmærksom på at der i denne artikel er "annonce indhold"...

læs mere
Alt om hundelegetøj

Alt om hundelegetøj

Søger du legetøj til din hund og er du lidt i tvivl om hvad der er godt og hvad du har af muligheder. Vi har med denne artikel "alt om hundelejetøj" kigget på mulighederne og viser dig her et lille udsnit af alle de fantastiske muligheder du har med hundelegetøj. Vi...

læs mere
De vigtige ting til den nye hund

De vigtige ting til den nye hund

Er du så heldig at anskaffe dig en ny hund eller måske du allerede har hentet den lille firbenede til familien. Så er der nogen få ting du absolut skal huske når du får dig en hundehvalp. Du har garanteret styr på detaljerne men for en sikkerheds skyld kan du jo lige...

læs mere
Hundehalsbånd i Dansk design

Hundehalsbånd i Dansk design

Et halsbånd til hunden er noget af det mest personlige udstyr vi har til hunden. Det må derfor gerne være funktionelt og samtidig pænt at se på. Vi har i denne artikel kigget nærmere på Dog Copenhagen som udvikler og designer kvalitetsprodukter til hunden. Vi har i...

læs mere
Den bedste hundeforsikring i 2023

Den bedste hundeforsikring i 2023

Søger du den bedste hundeforsikring så læs videre her. Vi mener absolut at du her kan finde ikke bare den bedste forsikring men også den billigste hundeforsikring som dækker dit behov. Via Danmarks måske største forsikringsportal får du forsikringsselskaberne til at...

læs mere