Hvilken hunderace ønsker du dig


Der findes utrolig mange hunderacer og hver hund har hver sin charme. Uanset hvilken hunderace du ønsker dig er det altid en god ide at undersøge hunderacen inden du kaster dig ud i en familie forøgelse. Det er nemlig et kæmpe ansvar at have hunde og forpligtelsen varer mange år.

Du skal være opmærksom på at der er annonce indhold når vi henviser til forhandlere i denne artikel.

Hvor mange hunderacer findes der i verden

Iflg Nationalmuseet i København findes der i dag over 400 forskellige hunderacer i hele verden. Der er derfor noget at vælge imellem hvis du søger en ny hund. Nogen hunde er dog mere almindelige end andre mens andre hunderacer er forbudte i Danmark.

Nogen søger en stor hund mens andre søger en lille sofahund. Andre bruger også deres hund til jagt, eller måske som en service hund. Derfor findes der mange forskellige hunde til mange forskellige formål. Nogen hunde er også mere kloge end andre hunde. Derfor kan du ikke bruge alle slags hunde til alle formål.

Hunderacen Dogue de Bordeaux : Fransk Mastiff

Vi har selv en Dogue de Bordeaux i familien. Han er tæt på 2 år og han er hele familiens darling. Han er en stor hunderace og han vejer lige nu 70 kilo. Umiddelbart har vi læst os til at racen vokser til den er 4 år. Den bliver nok ikke højere end den er nu men bredere. Det er en stor og stærk hund og den kan godt se en smule farlig ud hvis man ikke har forstand på hunden. Det er dog vores store bamse hund og der er en grund til den kaldes den blide kæmpe.

Vores Dogue de Bordeaux er vokset op med kærlighed fra første dag vi fik ham og han opfører sig også sådan. Han elsker at lege og han passer utrolig meget på sin familie. Især børnene er han opmærksom på og han passer især på dem når de store og han går sine små vagtrunder i huset.

Når vores Dogue de Bordeaux er i hundeskoven er han opmærksom på de små hunde når der skal leges. Han er blid og ligger sig tit på ryggen for at signalere at han ikke er farlig. Han er godt klar over han er stor og derfor er han forsigtig både når han er med hunde og især med børn. Derudover elsker han bare at være sammen med sine mennesker så han opholder sig som ofte i samme rum som hans mor eller børnene.

Hunderacen Cane Corzo : Italiens Mastiff

Vi har i nyere tid fået en Cane Corso som nærmer sig de 4 måneder. Denne hunderace skulle blive tæt på samme størrelse som vores Dogue de Bordeaux. Avler siger dog 50 – 60 kilo så lad os se hvordan hunden udvikler sig de kommende år.

Denne hunderace har lidt mere krudt i bagdelen end vores Dogue de Bodeaux havde da han var hvalp. Om det fortsætter sådan må vi se men indtil videre er der masser af aktivitet i huset og det er liv og glade dage både for børn og hunde.

Vores Cane Corso er allerede begyndt at gø når folk kommer hjem til huset og han virker endnu mere som en vagthund end vores Franske Mastiff. Det er okay at vores Cane Corso larmer lidt men vi skal dog vænne ham lidt af med det så han ikke skræmmer gæsterne i huset. Vi træner ham med de rigtige godbidder, så skal han nok lære det.

Hvad koster en hund

Der findes som tidligere nævnt over 400 hunderacer i verden og derfor findes der selvfølgelig også rigtig mange priser på de forskellige hunde. Når det så er sagt vil jeg altid anbefale at du køber din hund af en professionel hundeavler som ved hvad han eller hun laver.

Det skaber utrolig meget tryghed at købe hunden af en professionel som ved en masse om hunden og samtidig elsker hundene. De 2 ting går tit hånd i hånd og det er dejligt for en hundeavler at se dem som køber hunden vil behandle hunden med en masse kærlighed og omsorg.

For vores 2 hunde har vi hver især givet 15.000,00 kroner. Det er mange penge men absolut det hele værd. Vores forudsætning for at købe en hund er at sælger har styr på det hele og der er stamtavle på hunden. Da vi købte vores Dogue de Bordeaux besøgte vi denne kennel 3 gange så vi kunne se om det var noget for os. Samtidig kunne sælger også vurdere om vi var egnet som familie til at købe en hund fra dem.

Når det så er sagt findes der mange hunde som er dyrere og sikkert også billigere. Men når man køber en hund i min verden betaler man også for den kennel som rent professionelt har varetaget de første uger af hundens liv. Du ved også din hund er behandlet godt og har de bedste forudsætninger for et godt liv.

Hvad skal din hund hedde

Der findes rigtig mange navne og det kan være utrolig svært at vælge navnet til sin hund. Vores Dogue de Bordeux hedder Cozmo. Vores Cane Corso hedder Cato. Der har næsten været familieråd da vi skulle vælge navne til vores hunde.

Vi har snakket om rigtig mange navne og nogen gange skal man også tænke på hvad man signalere nede i hundeskoven hvis man kalder sin hund for Rambo eller lignende.

Der er dog ikke noget i vejen for du kalder din hund lige præcis det du selv synes. Men husk at overvej at hunden skal være nem at kalde på. Derfor har vores 2 hunde fået lette navne når vi kalder på dem.

Ca-to !

Coz-mo !

Relativ nemt , hvorimod hvis du f. eks kalder din hund Ferdinand så er det lidt svære

Fer-di-nand – 3 stavelser. Det behøver ikke have den store betydning men alligevel kan navnet have betydning hvis det er igennem 10 år. Dertil har vi også lært at navnet måske ikke skal lyde for hårdt når man råber det. Hunden må aldrig opfatte sit navn som skældud men det skal altid opfattes som noget positivt.

Husk alt det praktiske til din hunderace

Uanset hvilken hund du vælger skal du sørge for en masse praktiske ting som gør sig gældende til alle hunde. Du skal have en hundeforsikring som er super vigtig. Vi anbefaler du vælger en hundeforsikring som er udvidet udover ansvar, således at du får hjælpe hvis din hund bliver syg eller ryger på dyrehospitalet.

Huskeliste til din nye hund : se det hele her

Når du skal have hund er der derudover også de lavpraktiske ting som hundetegn, halsbånd og det bedste hundemad og listen er faktisk lang. Dog er det væsentligt at sige mange ting er engangsinvesteringer så når først du har købt dem er det primært hundefoder og godbidder til hunden du skal købe løbende.

Vi håber du med denne artikel “hunderace” fik inspiration og blev lidt klogere på dine spørgsmål.

Seneste indlæg