Cane Corso : Vores nye medlem af familien


Vi har netop fået vores længe ventede Cane Corso hjem og familien er dermed udvidet med endnu en hund. Vores familie tæller nu far og mor, 3 børn samt en Dogue de Bordeaux og en Cane Corso.

Vi fortæller hermed om den første uge vi har haft vores lille Cane Corso. En hund vi i øvrigt har besluttet at kalde Cato. Vi har derfor nu 2 hunde ved navn Cozmo og Cato.

Vi gør i øvrigt opmærksom på jf de gældende regler at der i denne artikel kan være annonce indhold.

Cane Corso : i en sjælden kulør

Vi har længe været på udkig efter den rigtige hund som nummer 2. Vi tænkte oprindeligt at vi ville have en endnu en Dogue de Bordeaux da vi er vilde med hunderacen. Vi har dog også længe været meget interesseret i en Cane Corso så da muligheden bød sig kunne vi ikke sige nej.

Det har kostet en køretur på 2 x 4 timer men det var absolut køreturen værd. Den lille hvalp på godt 12 måneder var ikke helt tilfreds med den lange køretur men med jævnelige stop og lidt godbidder lykkes det alligevel at komme helt hjem til bopælen.

Kuløren på vores Cane Corso er lidt atypisk, alle søskende samt mor og far er brune men vi valgte denne lille hanhund fordi han appellerede til os og det var lidt kærlighed ved første blik “især for moren” Kuløren kaldes lys fawn med grå maske.

Dogue de Bordeaux og Cane Corso under samme tag

Processen med at indvie huset for vores lille Cane Corso skulle lige være planlagt da vores store Dogue De Bordeaux vogtede over huset da vi kom hjem om aftenen. Vi tog derfor vores store hund med ud så han kunne møde den lille nye hvalp på et neutralt område væk fra huset.

Vores lille Cane Corso var meget forsigtigt og det var vores Dogue De bordeuax gudskelov også. Det var lidt en proces især de første dage fordi vores store hund lige skulle finde ud af rollen som storebror i huset. Efter en hunde er hundene begyndt at lege forsigtigt med hinanden og det er en fornøjelse at se at der ikke er nogen konflikt mellem hundene.

Vi var spændte på hvordan vores store Dogue de Bordeaux ville reagere når den lille Cane Corso kom hjem. Det er dog gået rigtig godt, selv når lille Cato låner en af Cozmo´s hundesenge.

Vi har netop købt en hundeseng forleden som Cato elsker at hoppe op i og den store Dogue de Bordeaux gør plads til ham så det er dejligt at se den store hund acceptere den lille hvalp hjemme i huset.

2 Hunde fylder lidt mere i huset

Der er en smule mere aktivitet i huset nu hvor der er 2 hunde. Dog skal det siges at hvalpen sover utrolig meget og han har sine øjeblikket hvor han udforsker i huset. Han er også forsigtig og underdanig når han nærmer sig den store hund og indtil videre har vi intet at klage over. De er ved at finde hinanden.

Vores lille hund sover i det samme transport bur som vi hentede ham i, han er stadig lidt ekstra tryg der, det står dog åbent så han kan rende frit rundt når han har lyst. Vi har også allerede aftalt rammer med børnene, når den lille hund smutter ind i sin lille “kasse” så har han helle og så lader vi ham være i fred, selv om børnene synes det er svært.

Som du kan se i nedenstående video er vores 2 hunde begyndt at lege sammen. Vores store Dogue de Bordeaux er forsigtig i legen da han passer på den lille.

Den lille Cane Corso synes vores store Dogue de Bordeaux er meget spændende

Vores store Dogue de Bordeux er slet ikke vant til fremmed hunde i særligt omfang på vores grund så vi var spændte på reaktionen da vi fik en ny beboer i huset.

Vi har dog sørget for at give vores store hund rigtig meget opmærksomhed så han ikke føler sig forsømt. Det lader til at virke og de er så småt begyndt at lege lidt de sidste par dage med begejstreret publikum.

Vi går også tur med de 2 hunde hver for sig da den lille hvalp slet ikke magter lange ture og den store skal stadig være i centrum og have sine vanlige ture.

Vi går separate ture med den lille hvor vi mødes med andre små hunde da vi har et stort netværk igennem det sidste par år. Det er vigtigt for os at gøre hvalpen social men selvfølgelig i et tempo hvor det ikke bliver for voldsomt.

For os har hundeskoven været et hit. Det kan derfor anbefales at du bruger hundeskoven til at socialisere din hund men du skal selvfølgelig tage dine forholdsregler.

En Cane Corso hvalp : alt det vigtige i starten

Udover man selvfølgelig skal passe godt på hunden og sørge for de bedst mulige rammer er der rigtig vigtige ting du skal være opmærksom på i starten. Det første du altid bør gøre er at tegne en hundeforsikring. Først og fremmest er det lovpligtigt så der er ingen grund til at vente.

Når du tegner en hundeforsikring bør du tegne en udvidet hundeforsikring, der findes en god og effektiv måde hvorpå du kan få en rigtig god hundeforsikring til den bedst mulige pris. Det er ved at lade en slags forsikringsagent indhente det bedste af 3 tilbud til dig.

Husk et hundetegn og et halsbånd samt det rigtige hundefoder

Tilbage er så halsbåndet og hundetegnet. Hundetegnet er super vigtigt især i starten for hvis hunden løber væk er der stor chancen for du aldrig ser den igen hvis den ikke har hundetegn på. Et hundetegn gør bare en kæmpe forskel og det er desuden også lovpligtigt.

Hertil skal du så sørge for at have hundefoder til hunden og være opmærksom på at hunden ikke spiser hvad som helst. Det er altid en god ide at snakke med opdrætter så du er sikker på hunden får den rigtige kost fra starten af. Tit og ofte når man køber hunden får man hundefoder med og en startpakke.

Det var lidt om vores nye hvalp. Det er helt nyt for os med den lille beboer i huset så der skal nok komme rigeligt med opdateringer omkring vores hunde i kommende artikler.

Har du lyst til at læse mere om en Cane Corso kan du gøre det på Dansk Kennel Klub.

Seneste indlæg